Dieta dla początkującego.
Napisano Ponad rok temu
Mam 16 lat i dopiero co zacząłem swoją przygodę z kulturystyką, tylko proszę nie mówcie, że za młody jestem, nie odsyłajcie mnie do książek itp. Uczę się dobrze. Mam 186cm i waże 94kg. Znajomi i inni dają mi ok 20 lat. Może dlatego, że od ok 3 lat już się golę. To tyle o mnie. Teraz o diecie, diecie na masę. Chcę podkreślić, że nie mam za dużo kasy na jakieś dobre dietki. Chcę się tylko dowiedzieć co mogę jeść np na śniadanie( czy dużo czy mało, za chudy nie jestem) czy pić dużo mleka itp... Może chleb waza?? Dużo wody niegazowane? Zero napoji?
Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi i mi pomożecie. Za wszelkie porady z góry dziękuję.
PS: Ćwiczę 1,5 miesiąca(2 razy w tygodniu)
Myślałem, o jakiś odżywkach, ale to narazie nie teraz( czytałem, że najlepiej zacząć je brać tak po ok.6 miesiącach ćwiczeń)
Napisano Ponad rok temu
Jesli jestes chudy to jedz bardzo duzo. W podwieszonych tematach jest przyklad diety dla ucznia. Postaraj sie cwiczyc trzy razy w tygodniu.Witam wszystkich forumowiczów.
Mam 16 lat i dopiero co zacząłem swoją przygodę z kulturystyką, tylko proszę nie mówcie, że za młody jestem, nie odsyłajcie mnie do książek itp. Uczę się dobrze. Mam 186cm i waże 94kg. Znajomi i inni dają mi ok 20 lat. Może dlatego, że od ok 3 lat już się golę. To tyle o mnie. Teraz o diecie, diecie na masę. Chcę podkreślić, że nie mam za dużo kasy na jakieś dobre dietki. Chcę się tylko dowiedzieć co mogę jeść np na śniadanie( czy dużo czy mało, za chudy nie jestem) czy pić dużo mleka itp... Może chleb waza?? Dużo wody niegazowane? Zero napoji?
Mam nadzieje, że rozumiecie o co mi chodzi i mi pomożecie. Za wszelkie porady z góry dziękuję.
PS: Ćwiczę 1,5 miesiąca(2 razy w tygodniu)
Myślałem, o jakiś odżywkach, ale to narazie nie teraz( czytałem, że najlepiej zacząć je brać tak po ok.6 miesiącach ćwiczeń)
Napisano Ponad rok temu
Nie mam kasy, żeby jakieś proszki, białko kupywać (podejrzewam, że to kosztowne jest)
Myślałem o jakiś posiłkach, które są w każdym domu(np płatki owsiane, mleko itd), tylko nie wiem w jakich ilościach, jak często itd.
Bardzo mi zależy, ale nie wiem co mam robić
Jakieś podpowiedzi?
Podkreślam, że chudy nie jestem, ale bardzo gruby też nie. Mam 186cm i ważę 94kg.
Napisano Ponad rok temu
Śniadanie
płatki owsiane, mleko, jajka, owoc, orzechy
2 śniadanie
kasza jęczmienna, tuńczyk z wody, warzywa, oliwa
Posiłek przed treningowy
makaron durum, pierś z kurczaka, troszkę warzyw i oliwy
Posiłek po treningowy
ryż biały, pierś z kurczaka
Kolacja
Chleb razowy, jajka na twardo, warzywa, pestki słonecznika, dyni
Przed snem
Twaróg, warzywa, oliwa
Powiedzcie mi w jakich ilościach mam to wcinać i czym mogę zastąpić jajka (nie trawie jajek eheh) i kurczaka (nie mam kasy, żeby codziennie jeść kurczaka, nie znaczy to, że wogóle nie będę go jadł) Posiłek "przed treningowy" i "po treningowy" w dzień kiedy nie mam treningu też spożywać o tej samej porze? Za porady wielkie dzięki. sory, ale nie mogłem wybrać opcji edytuj ;/
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli masz problemy z tłuszczem to zmniejsz ilość węglowodanów a dodaj więcej zdrowych tłuszczy i białka.
Napisano Ponad rok temu
!!!!!!! Wróciłem !!!!!!!
Napisano Ponad rok temu