Cześć,
przeglądając podpięte tematy postanowiłem od odpowiedzi na polecone pytania, tak więc zaczynam:
- Wzrost: 174
- Waga: 110
- Waga planowana: 74-78
- Staż treningowy: zaczynam od zera.
- Ile robisz treningów w ciągu tygodnia? - Do tej pory ani jednego, od teraz myślę, że na 4 treningi x 1h znajdę czas, jeśli potrzeba.
- Rodzaj Twoich treningów: brak
- Intensywność Twoich treningów: brak
- Czy zazwyczaj szybko chudniesz czy masz tendencję do tycia? - Ciężko powiedzięć jednoznacznie, mam teraz dość spory brzuch, głównie uzyskany gdy przestałem trenować Muay Thai w 2009 roku. Dużo jem, potrafię zjeść 2 lub 3 obiady dziennie, na pewno, jeżeli już to mam tendencje do tycia na brzuchu.
- Co uważasz za najtrudniejsze w stosowaniu dobrego odżywiania? - myślę, że najtrudniejsze będzie ułożenie odpowiedniej diety, z jej wdrożeniem - nie będzie żadnego problemu.
- Czy stosujesz suplementy i jeśli tak to jakie oraz od jak dawna(czy systematycznie?) - póki co, żadnych supli nie stosuję (wcześniej nigdy nie stosowałem)
- Kontuzje/Urazy: W przeszłości kilka razy: skręcenie kostek (deskorolka ^^), zwichnięty bark (a generalnie to nawykowe zwichnięcie stawu barkowego, od 5 lat odpukać nic się nie dzieje), uszkodzona lewa stopa (również deskorolka, w wieku 19 lat, niestety byłem głupi i nie poszedłem do lekarza, więc do dziś nie wiem co mi było). Poza tym czasami jak coś dźwignę cięższego to czasami boli mnie prawy nadgarstek (planuję iść do lekarza w przyszłym tygodniu, żeby dowiedzieć się co to może być.)
Nie znam się w ogóle na układaniu planów treningowych, o dietach zacząłem czytać, ale pewnie przydały by mi się jakieś porady. Czy znajdzie się tutaj ktoś, kto będzie chętny mi pomóc?
dzięki z góry,
pozdrawiam.
ps.
Jeśli potrzebne będą zdjęcia to mogę spróbować coś dosłać,