Witam. Mam interesuje mnie czy przy obliczaniu zapotrzebowania i podziale makroskładników podczas układania diety liczymy dostarczane białko, węgle i tłuszcz z nieprzetworzonych produktów czy już po obróbce termicznej np. po pieczeniu (przykładowo sznycel z piersi indyka surowy waży 70 g, a po upieczeniu już tylko 50 g)
Liczenie makroskładników
Napisano Ponad rok temu
Kcal z reguły liczy się tak:
Białko 2 gr na kg masy ciała
Tłuszcz 1 gr na kg masy ciała
Reszta to węglowodany
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Produkty zawsze ważysz przed obróbką termiczną !! wyjątkiem są tylko ziemniaki, które nie zwiększają swojej wagi pod wpływem gotowania.
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Prośba o plan i wyliczenie obciążenia do ćwiczeń |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Właściwe liczenie zapotrzebowania kalorycznego |
Inne sporty |
|
|
||
Liczenie II |
AIKIDO |
|
|
||
jak środek na zaliczenie wychowania fizycznego??? |
Sterydy i Prohormony |
|
|
||
liczenie po koreańsku |
TAEKWONDO |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spalenie zbędnych kilogramów
- Ponad rok temu
-
Jaka dieta jest najlepsza
- Ponad rok temu
-
Jak wygląda utrata mięśni na redukcji?
- Ponad rok temu
-
Waga stoi w miejscu
- Ponad rok temu
-
Reverse diet
- Ponad rok temu
-
Forma
- Ponad rok temu
-
Ile jesc podczasz przeziebienia i lezenia w domu?
- Ponad rok temu
-
Dieta Dieta Dieta koszmar !
- Ponad rok temu
-
Dieta- szukam potraw do swojej diety
- Ponad rok temu
-
Pomoc w rozłożeniu makroskładników na dany posiłek
- Ponad rok temu