Witam, chciałbym zacząć biegać, kondycji nie mam za specjalnej więc nie wytrzymam ciągłego biegu.
Czy jeżeli zacząłbym tak: 4min biegu-1marszu i tak 5 razy to będzie to miało jakikolwiek sens?
Użytkownik IgorM1 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam, chciałbym zacząć biegać, kondycji nie mam za specjalnej więc nie wytrzymam ciągłego biegu.
Czy jeżeli zacząłbym tak: 4min biegu-1marszu i tak 5 razy to będzie to miało jakikolwiek sens?
Użytkownik IgorM1 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chciałem zapytać, jak myślicie, jak bardzo wpływa powierzchnia po który biegniesz? Gdzieś dawno temu na forum czytałem, że nie zaleca się biegać na piasku. Сhociaż biegam wzdłuż rzeki w parku.
Póki żyje mam nadzieję dum spiro spero
Napisano Ponad rok temu
to zależy większość osób twierdzi ze bieganie na miękkiej powierzchni jest zdrowe ale moim zdaniem nie ważne po jakiej powierzchni biegasz i tak kontuzje mogą się zdarzyć
Napisano Ponad rok temu
Zadbajcie tylko o wygodne buty... odcisk wielkosci 4cm ktory peka nie jest niczym fajnym... licze ze chociaz jutro uda mi sie doczołgać na silke... klatki nigdy nie odpuszcze :DD
Napisano Ponad rok temu
Biegając w nieodpowiednich butach bardzo łatwo o takie kontuzje, później jesteś wyłączony z treningów na kilka tygodni, a powrót też nie jest łatwy, więc traci się dużo czasu. Buty do biegania powinny dobrze amortyzować, np. warto sprawdzić, które buty mają piankę amortyzującą RevLite, z tego, co się orientowałem to mają takie coś buty New Balance z serii Vazee Rush warto sprawdzić.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Trening, siłownia, bieganie --- co do tego ?? |
Inne sporty |
|
|
||
Bieganie - zwiększ swoją wiedzę historyczną na temat biegania! |
Bieganie |
|
|
||