Pomoc w ułożeniu planu PPL - 6 dni
Napisano Ponad rok temu
Wtorek: Plecy + Biceps
Środa: Nogi
Piątek: Klatka + Barki + Triceps
Sobota: Plecy + Biceps
Niedziela: Nogi
Na razie mam partię ale nie wiem jak rozpisać ćwiczenia aby nie przesadzić, ilość serii i powtorzen. Dietę oczywiście mam już.
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Większe partie 10-14 serii, mniejsze 6-8, sam musisz wiedzieć jak Twoje mięśnie szybko się regenerują
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
jeśli chcesz ćwiczyć partie 2x w tygodniu to nie lepiej zrobić sobie 4x dniowy push&pull ? myślę ze jeśli robiłeś do tej pory zawsze treningi typu split to taki trening zapewni Ci lepszą stymulację mięśni co przełoży się na przyrosty. zresztą tutaj ciężko ćwicząc 7d zadbać o regeneracje. chyba ze pierwszy trening np poniedziałek to 12 serii na duże partie i 6-8 na małe a w piątek 6-8 serii na duże i 3 na male. przydałoby się równiez podzielic barki na anktony by z plecami robić tyły. ale wpierw poczytaj o push&pull i zadecyduj jaki chcesz trening.
edit. od siebie moge napisac tylko ze trenujac blisko 10 lat nigdy bym nie ćwiczył 7 dni w tygodniu max to 4-5 dni. niestety uklad nerwowy za mocno dostaje w cztery litery. musiałbym brac chyba tonami gabę z zma zeby sie nie przetrenować
Użytkownik Joks edytował ten post Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zależy od indywidualnych cech, niech sam sprawdzi jak to na niego działa Ja trenuję 3 DT, DNT, 3 DT i wszystko wchodzi świetnie
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powracam!
Napisano Ponad rok temu
mimo wszystko jeśli profil masz aktualny i trenujesz 6 miesięcy w życiu bym nie polecił treningu na 7d w tygodniu. przecież to grozi wręcz ograniczeniem przyrostów jeśli celem jest masa to optymalny trening to 4 dni. więcej nigdy nie znaczy lepiej.
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Faluś kazdy jest inny. Dobrze mi idzie i nie mam zastojów. Po prostu 3 dni w tygodniu to mało a starym planem jechałem ponad 2 miechy a chcę 6 dniowy pod nową silkę i nowe możliwości, chcę wszystko sprawdzić pod Siebie, tak jak wyżej napisali - każdy musi sprawdzać pod Siebie a nie brać gotowce
No ok, ale 2-3razy co miesiąc coś kombinujesz z treningiem XD
mimo wszystko jeśli profil masz aktualny i trenujesz 6 miesięcy w życiu bym nie polecił treningu na 7d w tygodniu. przecież to grozi wręcz ograniczeniem przyrostów jeśli celem jest masa to optymalny trening to 4 dni. więcej nigdy nie znaczy lepiej.
Zawsze można rozłożyć fbw na góra dół i wrzucić 6x w tygodniu, chodzić na siłke i robić po 2-3 ćwiczenia dziennie XD
Również uważam, że to nie najlepszy pomysł i to nie tylko dla początkujących.
Napisano Ponad rok temu
Chcesz przerzucić się z 3 dni na 6 ? Spora różnica.
Zrób sobie pierw 4 dniowy push pull
TKWM
Napisano Ponad rok temu
a ma ktos w ogole link do jego wcześniejszego treningu?
Napisano Ponad rok temu
On chyba robił standardowe FBW ostatnio
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Powracam!
Napisano Ponad rok temu
Jak mu wrzuciłem 3 dniowe FBW nie wytrzymał 2 tygodni więc smiem twierdzic że konkretny trening zajedzie Kaszę i 2 dniami.... no ale jak się cos robi na pół gwizda to sie potem chce codziennie trenować bo i siła jest i glikogen sie nie uszczuplił
Tak trenowanie parti 1x w tygodniu dla mnie to strata czasu ale na 6 dniowy split Kasza to ty jeszcze za słaby jesteś. Poza tym wytrzymasz 2 tygodnie i znowu zapragniesz zmian,,,, jak zawsze zresztą
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Powracam!
Napisano Ponad rok temu
Nie dokładałeś odpowiednio ciężaru to i nic nie czułeś. Poza tym FBW jak każdy inny system wymaga od czasu do czasu podmiany ćwiczeń aby mięsień się nie przyzwyczajał do tych samych ruchów.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
to ja może spytam sie o cos innego bo z komentarzy innych ktorzy Ciebie znaja wychodzi na to ze jestes troszke nawiedzony jesli chodzi o trening. kiedy robiłeś ostatnio trening regeneracyjny?przecież zawsze przed zmianą treningu czyli średnio co 3 miesiące powinno się robić regeneracje. inaczej nie zareagujesz na nowe bodźce i ograniczasz sobie postępy/przyrosty a piszac ze nic nie czules na treningach wskazuje ze raczej regeneracji dawnooo nie bylo
ja na Twoim miejscu zrobiłbym teraz 2 tygodnie treningu regeneracyjnego lub tydzień przerwy od silowni a potem zrobil sobie push&pull&legs lub split na 4 dni np:
barki + biceps
nogi
klatka+triceps
plecy
lub
klatka + przod barkow
plecy + tyl barkow
nogi
biceps+tricpes
Użytkownik Joks edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powracam!
Napisano Ponad rok temu
Jak 2 lata stażu poszukaj na necie treningu o nazwie PHAT.
Napisano Ponad rok temu
Po co skoro u nas na forum to jest? Widac ze nie wiesz co mamy w tematach
Mateusz Pawlak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening siły uścisku dłoni
- Ponad rok temu
-
Perjodyzacja falowa-pytanie
- Ponad rok temu
-
FWB 5x5
- Ponad rok temu
-
Tuż po przebudzeniu na redukcji
- Ponad rok temu
-
Jaki trening siłowo masowy na górne partie ciała ?
- Ponad rok temu
-
Progresja i regresja ciężaru w seriach
- Ponad rok temu
-
Trening na wakacje
- Ponad rok temu
-
Maszyna smitha
- Ponad rok temu
-
FBW, plan treningowy, objaśnienie