Witam . Mam 17 lat i okolo 180 cm wzrostu i niecale 70 kg . Chcialbym zakupic jakies suplementy na mase myśle o białku witaminach i węglowodanach . Trenuje na silowni w domu srednio 3-4 razy w tygodniu . Moj staz to niecaly rok . Chcialbym poprosic o porade jakie odzywki proponujecie i z jakich firm no i co z dietą jak sie do tego zabrac na powaznie ??
Jakie suplementy kupić ??
Napisano Ponad rok temu
Tutaj masz wszystko ładnie opisane co i jak z tą dietą, jak obliczyć swoje zapotrzebowanie kaloryczne.
http://forum-kultury...owanie-na-kcal/
A co do odżywek to osobiście polecam białko firmy trec smaki czekoladowe, rozpuszczalność bardzo dobra jak i sama jakość białka. Ogólnie białko nie najtańsze, ale warte swej ceny(2250g za ok.170zł). A co do węgli to osobiście preferuje nabijać je żywnością aniżeli tą chemią. Jedząc treściwy posiłek zamiast jakiegoś carbo nie chodzę głodny
Dobrze wiem co się w życiu liczy...
Szacunek na ulicy, honor i ten kto
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Ja dorzucił bym jakąś kreatynę i glukozę na regenerację po treningu i rozrost mięśni. Picie zielonej herbaty również wpływa na rozrost mięśni.
Napisano Ponad rok temu
zamiast glukozy po treningu wystarczy zwykly banan . napisales ze staz rok to kreatynka monohydrat lub jablczan jak najbardziej na tak. dodatkowo witaminy i raczej bialko. nic wiecej tu nie potrzeba. węglowodany bym odpuscil. te wyjatkowo prosto nabic w diecie przez ryz/kasze/makarony/ziemniaki/pieczywo. uloz sobie fajny trening bo cwiczenia nalezy tez zmieniac aby odnotowywać postepy, dobrze polacz partie i zycze duzych przyrostow
Użytkownik Joks edytował ten post Ponad rok temu
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Monohydrat i 1 gram an 10 kg masy ciała styknie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Testowałem universala, sfd i vitalmaxa i szczerze? Po za rozpuszczalnością ja osobiście nie widzę żadnej różnicy. Ja brałem rano i wieczorem, a teraz zaczynam brac przed i po treningu i nie czuję żadnej różnicy
Dobrze wiem co się w życiu liczy...
Szacunek na ulicy, honor i ten kto
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Timmy wystarczy dawkowanie standardowe:
dzien treningowy 5g z rana na czczo i 5g po treningu
dzien nietreningowy 5g z rana na czczo
...:::-+=[efekt genetycznego daru, niedługo zabraknie dla mnie ciężaru ]=+-:::...
Napisano Ponad rok temu
Zamiast białka proponuje wyizolowane aminokwasy. Według mnie mają lepszą wchłanialność i efekty szybsze znacznie.
Napisano Ponad rok temu
aminokwasy to wydawanie pieniędzy w błoto. to samo masz w białku. dla amatorów jak my wystarczy mieszanka wpc + kazeina która przez mieszankę białek ma najlepsze efekty anaboliczne. aminokwasy tylko dla prosów lub osób których stać na suplementację ale wtedy rozsądna dawka to przynajmniej 2g/10kg a nie 1g jak sie podaje
Napisano Ponad rok temu
witaminki, omega 3, kreatyna mono, białko, a jak masz problemy z wciskaniem jedzenia to jakis gariner ewentualnie carbo, tyle w temacie:)