Witam
Problem pewnie dosyć powszechny ale w moim przypadku wręcz niesamowicie ciężki ,a mianowicie góra i środek klatki. Dwa punkty na mojej klatce które za cholerę nie chcą rosnąć boki i dół mam na prawdę dobrze rozbudowane przez co środek wygląda jeszcze gorzej ponieważ patrząc na mnie z boku mam dosłowni dół. Próbowałem wszystkiego i nie jestem w stanie w żaden sposób skorygować tego defektu ( Mam dostęp do wszystkiego oprócz bramy do krzyżowania) Czy jest możliwe że to jakaś wada której nie uda mi się nigdy zniwelować ? A moze macie jakieś ćwiczenia które w takich przypadkach muszą dać efekt i bodziec do rozrostu tej częsci klatki. Please help bo na plaży muszę chodzić cały czas frontem do Kobiet
Srodek i góra klatki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siema
Jak dla mnie powinieneś na jakiś czas zrezygnować całkowicie z ławeczki prostej i skupić się na skosie górnym. Możesz też wymienić sztangę na hantle, bądź na odwrót. Wprowadź też sobie rozpiętki na skosie górnym
Co do środka klatki polecam wyciskanie wąsko, pompki diamentowe.
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Siema
Jak dla mnie powinieneś na jakiś czas zrezygnować całkowicie z ławeczki prostej i skupić się na skosie górnym. Możesz też wymienić sztangę na hantle, bądź na odwrót. Wprowadź też sobie rozpiętki na skosie górnym
Co do środka klatki polecam wyciskanie wąsko, pompki diamentowe.
No właśnie ławeczkę prostą już dawno temu odrzuciłem , skos góra robię w 3 kątach ale nie widzę jakiejś poprawy , niedługo planuję właśnie wymienić sztange na hantle , głebszy zakres ruchu to moze pomóc ale już próbowałem tylu rzeczy że na prawdę jestem sceptycznie nastawiony do tego wszystkiego ,a ten środek i góra klatki to dwie partie które niszczą prezencję całej reszty mojego ciała. Wrzucę zdjęcie jak się to prezentuje patrzac z frontu ( zdjęcie z tamtego roku ) <a href=[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Góra odstaje, środek nie jest taki zły, ale w porównaniu do reszty masz rację. Spróbuj wymienić właśnie na hantle, zastosować inny zakres powtórzeń, drop-sety
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Ja tam nic dziwnego nie widzę w klatce, może prócz tego że jest zapadnięta tj wypchnięta głowa do przodu i pochylone łopatki. Pewnie min jest to przez przykurczoną klatkę i kaptury.
Oczywiście na budowę klatki również to ma wpływ.