dieta wysokotluszczowa
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio słyszałem o diecie gdzie mamy :
1,5 gr tłuszczu, 2,2 gr białka i 0,5 gr ww
Ponoć robi zajebiscie na redukcji
Ktoś coś się orientuję?
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Jop byłem na niej i faktycznie fat uciekał,ostatnie 2 tygodnie nawet bez węgli i na wyższej kaloryce niż z węglami a tłuszcz i tak schodził(1800 kcal na węglach a na tłuszczu i białko ponad 2300).Jednak nie radzę całkiem obcinać węgli,siada psycha i trawienie.
Napisano Ponad rok temu
Myślałem że może jednak dam wegle na poziomie 1,5-2 gr. Co o tym sądzicie?
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Ja po treningu tylko białko,trzymałem insulinę jak najniżej.Ale ja to ja,nie wiem jak ty nisko chcesz zejść z fatem,ja musiałem do ok. 8%
Napisano Ponad rok temu
A nie lepiej Pitu stopniowo ciąc węgle aż do tych 40/50g na koniec redu? Dodawałbyś je wtedy potreningowo i powinno wyciąć konkretnie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Przyda się na forum coś odmiennego może ktoś skorzysta a może taka forma redukcji będzie dla mnie dobra zobaczymy
Litwin myślę że 10% mi styknie
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
0,5g węgli w diecie tak trochę ni w pizde ni w oko, to mniej więcej granica ketozy jednak jeśli chce się wejść na tą ketozę proponuje zmniejszyć ilość tak do <0,3g a jeśli normalna to >0,6-0,7
jeśli redu niskowęglowe pchałbym się w ketozę, u większości występuje bardzo dobre samopoczucie, na niskich węglach+nienasyconych przeważnie kiepskie
no i pisząc już o nienasyconych rozumiem, że głównie je masz na myśli? na takich niskich węglach śmiało można też jechać głównie na nasyconych a to sporo zmienia, chociażby to samopoczucie o którym piszę, z drugiej strony nasycone raczej na mase, choć redu też można próbować
jeśli możesz normalnie kręcić cardio i nie chcesz ne wiadomo jak nisko schodzić raczej preferowałbym normalną zbilansowaną lub wysokowęglowodanową (tnąc mocno tłuszcze- na tego typu diecie również bardzo nisko można zjechać )
Użytkownik faluś edytował ten post Ponad rok temu