Siemanko, mam zapytanie odnośnie własnie serków wiejskich, nie mam praktycznie w ogóle czasu na robienie sobie posiłków, przeważnie jem przez dzień własnie 3-4 serki, obiad i jakąś lekką kolację,do tego w miedzy czasie jakieś jabłko i banana, trenuję 4 razy w tygodniu i niezbyt mam tą dietę ułożoną lecz na mnie działa pytanko mam tego typu czy dorzucić do tego jakieś witaminki, dodam jeszcze, ze czesto w ciagu dnia chce mi się ostro spać, nie wiem czy to z diety czy z tego że sypiam po 7 godzin, Z góry dzięki za odpowiedz!
Serki wiejskie
Napisano Ponad rok temu
A nie możesz tam wcisnąć gdzieś mięsa, jajek, twarogu ? Serki wiejskie mają owszem mniej białka niż twaróg, ale są jak najbardziej okey Witaminy są zawsze potrzebne, proponuję jakiś zestaw wszystkich witamin, ale pamiętaj, że dieta to podstawa Liczyłeś Dzienne zapotrzebowanie kaloryczne ?
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Serek wiejski może ratować posiłek,ale opieranie na nim diety nie jest dobrym rozwiązaniem.
Napisano Ponad rok temu
Teraz obliczyłem, wyszło mi 2300 kcal, wezmę się za dietkę, wsadzę te jajka, ryż i pierś z kurczaka
Użytkownik JaremaWielki edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2300? to co jesteś przykutym do łóżka 50-kilowym chłopcem? Bo więcej kalorii jedzą mało aktywne sczupłe kobiety... dobrze to policzyłeś?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Wiesz, aż taki słaby to z matmy nie jestem... znów mi ten wynik wyszedł, gdybyś mógł to weź pod ten wzór sprawdz mi, bede wdzięczny waga 86 wzrost 186 lat 20. Nie wiem czy w tym wzorze coś się kolega nie pomylił z liczbami
Napisano Ponad rok temu
A pomnożyłeś przez współczynnik aktywności?
Napisano Ponad rok temu
Teraz podziel kalorie na białko-2 gramy na 1 kg masy ciała(1 gram białka ma 4 kcal),na tłuszcz -1 gram na 1 kg(9 kcal) masy ciała i resztę na węglowodany(4 kcal)
Napisano Ponad rok temu
Czyli wychodzi na to, ze dziennie powinienem wcisnąć w siebie 172 g białka, 86 g tłuszczu i 600 g węglowodanów
Napisano Ponad rok temu
Tak,czyli 34,4 gramy białka na posiłek,17,2 tłuszczu i 120 gram węgli.Dużo wyszło tych węgli,ale widocznie z danych które podałeś wychodzi ze jesteś ektomorfikiem.