Mam 184 cm wzrostu, ważę 72 kilogramy, jestem 16 lat i mam problem z wyrobieniem dolnej partii brzucha. Jakie ćwiczenie będzie dobre na "wyrobienie" sobie brzucha?
Użytkownik Nimek edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam 184 cm wzrostu, ważę 72 kilogramy, jestem 16 lat i mam problem z wyrobieniem dolnej partii brzucha. Jakie ćwiczenie będzie dobre na "wyrobienie" sobie brzucha?
Użytkownik Nimek edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale jesteś szczupły i chcesz wyrobić masę mięśni brzucha,czy po prostu chcesz w tamtym rejonie zgubić tłuszcz?
Napisano Ponad rok temu
Polecam kółko do ćwiczenia mięśni brzucha. Jeżeli chodzi o inne ćwiczenia to przede wszystkim unoszenie prostych nóg w leżeniu na ziemi lub lepsza wersja dla bardziej zaawansowanych na drążku. Prawda jest taka, że jakie ćwiczenia byś nie robił na brzuch to angażujesz mięsień prosty brzucha w którego skład wchodzą i te mięśnie na samym dole.
Napisano Ponad rok temu
Nie tak dawno czytałem o małej efektywności kółka (postaram się jak znajde wrzucić NFO). Wszelkiego rodzaju unoszenia nóg w zwisie i allahy są najbardziej efektywne.
Dodam też że najsilniej rozwija się muskulatura brzucha od ciężkich wielostawowych ćwiczeń
Zapraszamy do założenia dziennika treningowego. Dzięki niemu można lepiej śledzić swoje postępy i uzyskiwać na bieżąco kompleksową pomoc
Mateusz Pawlak
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Prośba o ćwiczenia na szybkość i wytrzymałośćTrenuję Muay Thai |
Sztuki walki |
|
|
||
Bóle brzucha po MASS XXL |
Odżywki i Suplementy |
|
|