Plany na siłę, masę, rzeźbę.
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam do przeglądania, wypowiadania się oraz poprawiania moich błędów.
Zapamiętaj! Każdy uczy każdego, a WIEK to tylko liczba!
Powracam!
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Już dawno zostało obalone teoria na temat treningów na masę czy rzeźbę. Proces masy czy redukcji zależy od diety.
Natomiast siła jest zawsze skutkiem ubocznym przy treningu,
Na siłę są stosują plany typu fbw 5x5
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Już dawno zostało obalone teoria na temat treningów na masę czy rzeźbę. Proces masy czy redukcji zależy od diety.
Czyli na zakresie powtórzeń 20-15 zrobisz większą masę niż na 6-12 ?
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zależne od włókien mięśniowych ale to już wiemy
TKWM
Napisano Ponad rok temu
nie zgodzę się o ile dieta rzeczywiście gra pierwsze skrzypce o tyle trening najlepiej wybrać optymalny do celu
do redukcji trening który sam w sobie jest interwałem niektóre mają również zadanie podnieść poziom hormonu wzrostu
na siłę np wendler 5/3/1 który na masę na pewno nie jest optymalny z drugiej strony nie jest prawdą że na siłe siedzi się cały czas na niskich zakresach chociażby przykład GVT 10x10 który się świetnie sprawdza
na masę też są optymalne treningi oczywiście nikt tu nie mówi o samym śmiesznym trzymaniu się zakresu 6-12 bo to czubek góry lodowej każdy dobrze wie że należy różnicować zakresy powtórzeń zresztą kwestia indywidualna dla przykładu jeden z moich ulubionych filmów z platzem na jakich zakresach zbudował mega uda
Napisano Ponad rok temu
O ile palny na rzeźbę nie ma bo nie istnieje takie pojęcie a dawno temu udowodniono że najlepiej oszcządza mięso na redukcji trening nawet typowy pod siłę to już rozdzielenie systemów na mase i siłę jest było i zawsze będzie bo do budowy siły jako takiej używa się innych zakresów i objętości niż tego wymaga rozsądna budowa masy ciała. Kwestie indywidualne tutaj pomijam.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Moi drodzy jeśli chcecie przypakować do wakacji to polecam trenera Igora http://www.igortreneronline.pl/ mój brat kupił u niego niedawno PAKIET DZIK(na stronce jest taka możliwość zakupienia bezpośrednio) - w życiu nie widziałam, żeby ktoś urósł tak szybko, musiał wymieniać całą garderobę hihi. No i ciasteczko z niego moje wszystkie koleżanki się za nim oglądają. Polecam tą stronke jeśli chcecie zrobić szybko formę
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"Trenując crossfit nie zbudujesz mięśni"
- Ponad rok temu
-
"Trening funkcjonalny to idealny trening dla kobiet"
- Ponad rok temu
-
"Duże partie mięsniowe potrzebuja 7 dni na regenerację"
- Ponad rok temu