Witam.
Mam 22lata, 100kg wagi przy wzroście 182cm. Moja nadwaga skupia się na brzuchu i klatce (nie wiem czy to istotne)potrzebuje porady co do odżywiania, jedyne co do tej pory wprowadziłem w zycie to od około 2 tyg staram się jeść ostatni posiłek do godz 18(i nie jest to napychanie się do oporu). Gdzieś słyszałem ze to dobry początek, czy możecie mi doradzić co jeść i kiedy żeby ten efekt był skuteczniejszy ??
Nadwaga
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jedzenie po 18 to mit.
Specjalnie dla osób takich jak Ty napisałem ten temat zapoznaj się i działamy z dietą
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Hej
Podaj więcej informacji o sobie takich jak:
- Wiek, Waga , Wzrost
- Aktualnie stosowane suplementy (lub stosowane w przeszłości)
- Przeciwwskazania zdrowotne (choroby, alergie itp)
- Obecny trening
- Inne aktywności (praca fizyczna, uprawiane dodatkowo sporty)
Oraz oblicz swoje ZAPOTRZEBOWANIE KALORYCZNE
Wynik który Ci wyjdzie podaj tutaj. Od niego odejmiemy na początek 200-300 kalorii i rozłożymy odpowiednio na BTW.
Musisz nauczyć się zdrowego odżywiana ograniczyć cukry, a węglowodany proste, zastąpić złożonymi.
Tutaj zapraszam do zapoznania się TEMATEM.
Przy redukcji polecam również trening siłowy plus cardio, ale o treningach to w dziale TRENINGI DLA POCZĄTKUJĄCYCH, zapraszam do założenia nowego tematu i odpowiedni trening dobierzemy w miarę Twoich potrzeb.
Napisano Ponad rok temu
No wiec 22 lata 182cm 102kg, suplementow zadnych nie stosuje i nie stosowałem, przeciwskazan zdrowotnych tez nie ma, co do innych aktywnosci to praca fizyczna (duzo chodzenia troche dzwigania) od czasu do czasu basen. Co do zapotrzebowania kalorycznego wynik wyszedł mi 4299,3782
Napisano Ponad rok temu
Takie masz zapotrzebowanie kaloryczne na początek obetniemy do 4000 kalorii na dzień.. Ale zmienisz teraz wszystkie swoje nawyki żywieniowe...
Swojemu organizmowi musisz dostarczyć codziennie:
2 gr białka na 1 kg masy /4 kalorie - 1 gr
1gr tłuszczu na 1 kg masy/ 9 kalorii - 1gr
reszte dobijamy węglami / 4 kalorie - 1gr
Dzienne spożycie:
Białko 204gr - 816 kalorii
tłuszcze 102gr - 918 kalorii
węgle 575 gr - 2266 kalorii
Musisz zacząć używać wagi by ważyć wszystko co będziesz jadł by nie przekroczyć swojego dziennego zapotrzebowania, poszukać sobie kalkulatorów produktów by móc wyliczyć ile dostarczyłeś codziennie BTW.
Spróbuj teraz mając te informację ułożyć przykładową dietę na jeden dzień składającą sie z 5/6 posiłków z równymi odstępami czasowymi.
Napisano Ponad rok temu
w moim przypadku (chodzi mi tu o czas ) najlepiej było by przygotowac jeden taki posiłem wieczorem na cały nasepny dzien i rozłorzyc go na te 5-6 czesci, bo nie mam poprostu czasu siedziec w kuchni (głównie chodzi o prace ) czy takie cos przejdzie ??