Witam serdecznie
Prosze o porade
treningi ogolno rozwoje rozpoczalem od miesiaca, wczesniej, kilka lat temu (obecnie 27) machalem na silowni przez kilka miesiecy, potem doszla praca siedzaca wziela gore + ogolna dyskopatia kregoslupa, na chwile obenca jestem zdrowy i wrocilem na silownie.
Mam napisana diete od kilku tygodni, chcialbym powaznie zajac sie swoim cialem
aktualnie na 90kg wagi posiadam diete ktora sklada sie z:
B223 W363 T21 2767
przyznam ze ciezko mi ja wdrozyc w zycie, ale staram sie jak moge
otrzymalem takze plan treningowy w ktorym dietetyczka zaznaczyla zeby darowac sobie bieganie jako forma rozgzewki przed cwiczeniami ze wzgledu na utrate kalorii i mozliwosc katabolizmu miesni
Lubie biegac i forma jako rozgrzewka jest dla mnie najelpsza, czuje sie po tym po prostu lepiej - 20 minut biegu wystarcza mi na dobre rozgrzanie ciala i moje pytanie czy z takim bieganiem dodajac do tego BCAA jest mozliwe bym spalil tak duzo bialka?
Moim celem nie jest budowanie czystej kulturystycznej sylwetki na miare zawodow, a ogolne zrzucenie oponki i rozbudowanie tkanki miesniowej.
Wielu uzytkownikow pisze o tym ze masa vs rzezba to dwa odmienne stany ktorych nie da sie realziowac w tym samym czasie.
W internecie jest nostwo filmikow ludzi z kilku kg nadwaga ktorzy po swojej metamorfozie uwydatniaja swoj kaloryfer, miesnie i gubia zbedne kg.
Jaka jest na to rada? czy po kazdym treningu robic np jakie areoby? lub w dni nie treningowe biegac na silowni?
Prosze o rade.