mam 17 lat , 182 cm wzrostu i warze 71.5 kg zaczełem swoją przygode z ćwiczeniami jakieś dwa tyg temu ćwicze regularnie codziennie nw czy dobrze robię że nie rb przerw mój trening polega na rb abs na brzuch seri pompek i "zabawy z hantelkami " na biceps i triceps mam tylko jedna hantelke i nie mam jak narazie pieniędzy na coś więcek mam też worek treningowy na którym ćwicze . Ale nie wiem co dokładnie cwiczyc żeby było dobrze chciałbym w szczególności miec "ładny" brzuch i bicepsy ogolnie rece i plece całe ciało i prosze tez o jakieś rady co jeśc a czego nie z góry dziękuje i pozdrawiam
początki
Napisano Ponad rok temu
Zacznij od przeczytania:
http://forum-kultury...rmacji-część-1/
http://forum-kultury...rmacji-część-2/
Dokup sobie drążek i na nim ćwicz, dla mnie podciąganie to podstawa na duże zdrowe plecy do tego możesz fajnie ćwiczyć brzuch na nim (unoszenia). Dokup sztangę i ciężar i będzie dobrze.
! Jeżeli chcesz aby panny na ciebie leciały to musisz całe ciało ćwiczyć i mieć porządne nogi a nie bociany, na plaży nikt nie zapamięta że miałeś wycięty brzuch ale duże kopyta i szerokie plecy to tak
Napisano Ponad rok temu
Haaaa odsyłam cie do działu Obalamy mity a dokładniej do tematu Dużo biegam.....
Napisano Ponad rok temu
Po najniższej linii oporu widzę , poczytaj podpięte i będziesz wiedział co wcinać
Łaaap >> Dział dieta na Forum
Napisano Ponad rok temu
Chodziło mi o to że chcesz aby wszystko ci dać na tacy bez pracy a w tym pięknym sporcie tate mozesz oszukać, mame możesz oszukać, kolegę możesz oszkuać ale samego siebie nie oszukasz wszystko co robisz i jak się rozwijasz jest tylko dla ciebie
Napisano Ponad rok temu
Ja dopiero zaczynam. Chcę nabrać trochę mieśni zamiast tłuszczyku. Jakieś rady dla dziewczyny się znajdą?
Napisano Ponad rok temu
Ja myslaem ze to takie proste bedzie kupiłem chantelki drążek sztangę spadlem z tluszcczu teraz kupilem atlas ale od 4 miesięcy nie ma przyrostu
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedni trening i odpowiednia dieta na masę.
Co do treningu rozpisz swój aktualny jaki wykonujesz i jak on wygląda.
Co do DIETY to tak jak majorrek Cię nakierował w dział DIET, tam załóż swój temat i pomożemy ułożyć dietę na masę, odpowiednią dla Ciebie.
Napisano Ponad rok temu
Ja myslaem ze to takie proste bedzie kupiłem chantelki drążek sztangę spadlem z tluszcczu teraz kupilem atlas ale od 4 miesięcy nie ma przyrostu
Jak zbudujesz 5-8 kg mięcha w rok rozpoczynając przygodę z sportami siłowymi to jest dobry rezultat. Im więcej masz mięcha tym ciężej zbudować kolejne kilogramy aż do czasu gdy poznasz całkowicie ten sport i będziesz wtedy dużym chłopem ale na to przyjdzie czas albo nie przyjdzie
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam również do założenia u nas DZIENNIKA TRENINGOWEGO prowadząc dziennik szybciej będziesz notował postępy.
Mateusz Pawlak