Witam,
mam pytanie odnośnie cheat meal'a, z tego co się orientuje jest to jeden oszukany posiłek w ciągu dnia, ale czy podliczamy go do bilansu kalorycznego, no i w jaki sposób to zrobić? Raczej ciężko będzie wyciągnąć z tego konkretnie makrosy... Jestem na IF i to byłby mój jutro pierwszy posiłek o 14 w dzień nietrenigowy
Cheat meal - kebab?
Napisano Ponad rok temu
Dobrze wiem co się w życiu liczy...
Szacunek na ulicy, honor i ten kto
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Nie ma sensu robić cheat meala . Już lepiej raz na 10/12 dni zrobić Cheat Day.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Sugerując się wypowiedzią zawodowcy to chyba lepiej wychodzi ten cheat meal, nie wiem czy własnie czułbym się dobrze psychicznie jak mówi to Michał...
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
to już zależy od ciebie, według mnie możesz sobie zrobić cheat day ale nie na takiej zasadzie że zjesz 5 kebabów , 1 kg cukierków itd tylko będą to tak jak na filmiku mówi Michał domowe obiadki itp
Napisano Ponad rok temu
Chciałbyś codziennie robić cheat meal wykraczając poza swoje zapotrzebowanie? Bez sensu. Musiałbyś go upchnąć w danej puli kalorycznej danego dnia. lepiej dla sylwetki moim zdaniem zrobić to raz na tydzień lub nieco rzadziej.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Szczerze mówiąc fast food'a nie jadłem już chyba dobry miesiąc i nie chodzi mi o to aby co dzień robic cheat meal'a tylko własnie raz na dwa tygodnie, bo jakoś nie mam problemu z powstrzymaniem się od niezdrowego jedzenia. Zrobie tak: na 3 posiłki które zjadam w ciągu 4h zjem pierwszego kebaba, a później normalnie te dwa to wyjdzie jakieś 400-500kcl więcej od mojego zapotrzebowania, zakładając że taki kebab ma około 800-900kcl
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Czemu od razu nie napisałeś że chodzi Ci o cheat meal w takich odstępach czasu? ran an tydzień nawet możesz robić. Nakręci to tylko metabolizm.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Zapomniałem o tym wspomnieć może przez to, że myślałem iż raczej każdy przy zdrowych zmysłach i ktoś kto ma nieco pojęcia o diecie wie o tym, że cheat meal'a nie robi się co drugi dzień
Dzięki chłopaki za odpowiedzi!
ĆWICZY !
Napisano Ponad rok temu
Napiszę Ci tak. Osoby z różnym poziomem wiedzy proszą nas o pomoc dlatego nie dziw się Niektórzy o tym wiedza inni nie bo każdy jest na innym etapie. Dlatego zadałem to błahe dla Ciebie pytanie bo nie sprecyzowałeś na wstępie
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
osobiscie polecam 1xw tygodniu np w weekend zrobic takiego cheat meala.... po calym tygodniu tyrki maly bonus podnosi na duchu i daje zapal na prace i odebranie kolejnego cheata
btw im bardziej jestes odtluszczony to tym radziej bym go dawal jol
TRENUJE BO LUBIE
Napisano Ponad rok temu
Witam,
mam pytanie odnośnie cheat meal'a, z tego co się orientuje jest to jeden oszukany posiłek w ciągu dnia, ale czy podliczamy go do bilansu kalorycznego, no i w jaki sposób to zrobić? Raczej ciężko będzie wyciągnąć z tego konkretnie makrosy... Jestem na IF i to byłby mój jutro pierwszy posiłek o 14 w dzień nietrenigowy
nie no, napewno nie kebab..
Napisano Ponad rok temu
To ma być oszukany posiłek który jest nagrodą. Kebab będzie w sam raz.
Mateusz Pawlak