Czy taki rozkład partii jest odpowiedni?: Poniedziałek: Klatka Wtorek: Nogi Środa: Plecy Czwartek: Barki Piątek: Biceps+Triceps
Rozkład partii, może być taki?
Napisano Ponad rok temu
Dla większości ludzi którzy trening nóg opieraja o cięzkie siady a trening pleców o MC i wiosłowania na wolnym obciążeniu taki podział jest nie do wykonania.
Plecy
Klatka+tricepsy
wolne
Nogi
Barki+bicepsy
Jak już 4 dniowy split to w ten deseń, brzuch i przedramiona dajesz tam gdzie Ci pasuje.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Dla większości ludzi którzy trening nóg opieraja o cięzkie siady a trening pleców o MC i wiosłowania na wolnym obciążeniu taki podział jest nie do wykonania.
Plecy
Klatka+tricepsy
wolne
Nogi
Barki+bicepsy
Jak już 4 dniowy split to w ten deseń, brzuch i przedramiona dajesz tam gdzie Ci pasuje.
Może być tak:
Plecy
Klata
Biceps i Triceps
Nogi
Barki?
Napisano Ponad rok temu
Szkoda czasu na dzielenie treningu na 5 dni
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Szkoda czasu na dzielenie treningu na 5 dni
To jaki rozkład partii byś polecił? Każda partia 2 razy w tygodniu, w 6 dniowym splicie?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli partia by miala bys dwa razy w tygodniu bym zaczął od 4dniowego push pull
TKWM
Napisano Ponad rok temu
wg mnie fajny rozkład:
pon - klatka biceps
wt - nogi
czw - barki , triceps
pt - plecy
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Bo 6 dniowy split może Cię zniszczyć bez mega dobranej pod wysiłek i resztę życia ( praca itp) diety. lepiej zaczynać od mniej objętościowych metod jak FBW czy PPL gdzie trenujemy partię częściej niż 1x w tygodniu.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Bo 6 dniowy split może Cię zniszczyć bez mega dobranej pod wysiłek i resztę życia ( praca itp) diety. lepiej zaczynać od mniej objętościowych metod jak FBW czy PPL gdzie trenujemy partię częściej niż 1x w tygodniu.
Czyli klasyczny 5 dniowy split gdzie każda partia jest raz w tygodniu nie ma sensu?
Napisano Ponad rok temu
Strata czasu. I marnowanie potencjału. Codziennie jedną partie trenują zawodowcy którzy przy metrze 70 maja po 120kg mięśni. Oni nie muszą budować masy i ich treningi nie mają wiele wspólnego z naszymi. A pewnie tym się zasugerowałeś w pewnym sensie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Strata czasu. I marnowanie potencjału. Codziennie jedną partie trenują zawodowcy którzy przy metrze 70 maja po 120kg mięśni. Oni nie muszą budować masy i ich treningi nie mają wiele wspólnego z naszymi. A pewnie tym się zasugerowałeś w pewnym sensie.
Tak, bo patrzyłem na treningi Colemana itp.. Powiem tak że moim celem nie jest ogromna masa, ( chcę przybrać nie więcej niż 7kg, dieta to wiadomo) bardziej chce się skupić na zaokrągleniu mięśni( żeby nabrały porządnych kształtów) i większej sile, jaki split polecicie?
Napisano Ponad rok temu
Weź rozkład Pita i po problemie.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Weź rozkład Pita i po problemie.
Tylko męczy mnie pytanie czy nie lepiej gdyby każda partia była 2x w tygodniu? Albo trening PP AB wolne AB wolne wolne( tylko jak dla mnie za mało w nim ćwiczeń na jedną partie)
Napisano Ponad rok temu
A drugi ppl lub pp
I zobacz który ci lepiej pasuje
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
To zrób tak jeden miesiąc split jak napisałem
A drugi ppl lub pp
I zobacz który ci lepiej pasuje
Ok tylko czy mogę w treningach PP podokładać jeszcze po jednym ćwiczeniu na poszczególne parie?
Użytkownik Bambus edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Możesz wszystko tylko obserwuj ciało żeby poznać je jak najlepiej.
Dostałem jeszcze propozycje od kolegi 6 dniowego splitu każda partia 2x w tygodniu, jakie opinie o tym splicie?
Napisano Ponad rok temu
Nie kombinuj bo od kombinowania ludzie zamiast rosnąć stoją w miejscu. Weź PPL i trenuj.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Nie kombinuj bo od kombinowania ludzie zamiast rosnąć stoją w miejscu. Weź PPL i trenuj.
Ale PPL w 3 czy 6 dniowym splicie?
Napisano Ponad rok temu
w 3 dniowym............... nie wykonalny jest PPL 6 dniowy.
Mateusz Pawlak