Tips & Tricks
Napisano Ponad rok temu
RYŻ
*niedogotowany/ugotowany - niedogotowany jest twardszy, trochę inaczej smakuje
*przyprawa do kurczaka - posypujemy nią ryż, i mieszamy. Jest pikantny, trochę pachnie kurczakiem
*biały/brązowy - również różne smaki, moim zdaniem lepszy brązowy
*dodatek groszku/kukurydzy/czerwonej fasoli - około pół puszki na 1 worek ryżu. Polecam
*smażenie - smażymy przez chwilę ryż w oliwie, też zmienia jego smak, ale taki ryż jest bardziej sycący
*sos - można kupić w każdym sklepie, np meksykański
KURCZAK
*przyprawy - tutaj można dużo kombinować, jak kto lubi
*smażenie/gotowanie/pieczenie - co tu dużo mówić, forma obróbki też zmienia smak
*wielkość kawałków - wbrew pozorom też wpływa na smak, małe kawałki są bardziej chrupiące (przy smażeniu)
Kawałek na ten tydzień:
http://www.youtube.com/watch?v=Zq64GRGpLQc
Napisano Ponad rok temu
Co do kuraka, nie jestem takim purystą, że jem tylko drób. Natomiast, jeżeli miałbym już urozmaicać, to tutaj znowu należy posłużyć się książką kucharską. w empiku można kupić takie małe książeczki, rozmiaru A6, np. kuchnia azjatycka, dania z woka. świetna sprawa, dla każdego, no i takie dania nie są czasochłonne. Sam, jak robię na szybko, to 1 cebula, 2 ząbki czosnku, marchewa, przyprawa curry, na WOKa, a żeby nie było suche, to wlewam 1 szklankę bulionu z rozrobioną mąka ziemniaczaną. robi się taki śmieszny gęsty sosik. 5-10 min i po sprawie ( to zależy, ile kto obiera cebule i czosnek , ja pracowałem jako pomocnik kucharza, 30s i gotowe )
Napisano Ponad rok temu
Gotujemy ryż z kostką rosołową następnie odsączamy i wkładamy na patelnie.
Dodajemy jajka i smażymy do ścięcia się jaj.
Kurczak:
Kroimy pierś w kostki i wykładamy do miseczki.
Dodajemy musztardę (1 łyżka na 100g)i odrobinę degusty/warzywka.
Mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut żeby się zamarynowało.
Następnie smażymy na patelni przewracając równomiernie mięso, żeby się nie przesmażyło.
Oba przepisy są dobre i szybkie w przygotowaniu.
Smacznego
Napisano Ponad rok temu
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Martial Arts Tricks |
Multimedia |
|
|
||
Fitness Model Jamie Eason + Kris Gethin Interview with Kate Hurwitz from Better Body Tips Blog |
Fitness i Aerobik |
|
|
||
martial arts tricks, czy cos :) |
Inne sporty |
|
|
||
Tozando Iaito - tips&tricks? |
MIECZ i SZTUKA WALKI MIECZEM |
|
|
||
How to Do Sambo Martial Arts : Tips on Letting the Technique Flow in Sambo Martial Arts – Sztuki walkiSAMBO |
Sztuki walki |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co jeść aby przyspieszyć budowę tkanki mięśniowej
- Ponad rok temu
-
Czerwona fasola z puszki !
- Ponad rok temu
-
Co poprawić w diecie?
- Ponad rok temu
-
alkohol i trening
- Ponad rok temu
-
Jaka Dieta i rozklad cwiczen
- Ponad rok temu
-
dieta - zielony na ten temat
- Ponad rok temu
-
Pierwsza Dieta
- Ponad rok temu
-
Dieta przysłowiowego "kowalskiego "
- Ponad rok temu
-
Amator
- Ponad rok temu
-
ostatni posiłek przed treningiem
- Ponad rok temu