XMA i MAT - Extreme Martial Arts i Martial Arts Tricks
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozatym troche bawiłem się nad moim demkiem - a teraz kamerki nie ma i stoje w miejscu - jak snieg zejdzię to ruszamy z jakimś nowym filmem/kiem ...
Pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przestawienie 3 kręgów (odcinek ledźwiowy) ... skonczylo sie na wybraniu serii nieprzyjemnycj zastrzykow (w pupe ), masażach i rehabilitacji ... lepiej sobie go zrehabilitowaem własnymi ćwiczeniami niż rehabilitacja w Centrum Rehabilitacji - ale codziennie odczówam skutki tamtego ,,wypadku,, - nie tak, że mnie boli tylko poporstu czuję i coś mnie blokuje przy duzych, wygięciach na mostek ...
Podczas rzutu zwanego HelliThrow doznalem powarznej kontuzji kolana (przez to mam ,,miejscową martwice lewego kolana,,) ... kolano jest w części przyrzepkowej wynerwione - co pewien czas mam z nim powazne problemy [a lekarz mówił, że to ,,chwilowe odrętwienie spowodowane obtłuczeniem piszczeli,, ]... przeszedlem punkcje [ale to jedynie w malym stopniu pomoglo] jakies tam leki i maści ...
Nastepna kontuzja...po wallfilpie 180 upadlem siadjac sobie na wlasna noge co delikatnie ,,pokiereszowalo,, mi golen i ogolnie prawa noge...
Zdażyło mi się ,,odbicie miesni od kości,, i cholerne obicie (konkretne) stłuczenie pięty...stalo sie to przy salcie po rundaku..podczas wybicia w powietrzu zaczalem krecic quarter filpa w lewa [ćwierć sruba, a gdy bylem mniej wiecej do gory nogami zaczalem go ,,odkrecac,, ( druga strone )...niesty przy ladowanieu byl taki impet na prawa noge, ze mnie centralnie scielo z nog ... powaga ... obeszlo sie bez lekarza - jedynie musialem przez 2 tygodnie chodzic na palcach :cry: ... buahahahah
Nie chce wspominac juz o drobnych kontuzjach typu : obicia, stluczenia, delikatne skrecenia, bo to ma kazdy z nas ... Te kontuzje nie sa skutkiem nieprawidłowego prowadzenia treningu lecz własna głupotą ...
Oto kilka screenów z mojego przestawienia kręgów [miałem wtedy jeszce długie włosy] ... W sumie nie widac na zdjęciach wyrażnie bo impet jakgdyby wbił mi nogi w tułw no i dodatkowo wygięcie na mostek przy upadku ... 8O
Już dawno nie maiłem powaznych kontuzji ... tfuuuu wypluć ...
Tylko jedna rzecz mnie smieszy - wiekszości kontuzji nabawiłem sie podczas ,,wydziwiania,, [kombinowania i łączenia kilku technik] i głupawek na treningach ale inaczej nie doszedł bym do takich umiejętności jakie mam teraz - szcerze mówiąc NIE ŻAŁUJĘ
heh niezły offtop - sorka [odpowiadałem na pytanie :P ]
Pozdrówka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wczoraj tzn 28.02.2004 gościłem w Bytomiu.
Oto [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] z tej okoliczności ...
Dodam jeszcze stary samplerek z przed hmm roku jak to Song goscił u nas tzn. Yokozuk'ów [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - samplerek niezbyt dobrej jakości i robiony tak hmmm z przymróżeniem oka ;]
Miłego oglądania - wszelakie komentarze mile widziane ... :roll: :wink:
Napisano Ponad rok temu
wszelakie komentarze mile widziane ...
Fajnie wybiegasz po ścianie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale nie taki ,,pełnometrazowy,, jesli mozna nazwać którys z naszych filmów, że jest pełnometrazowy [chyba CBA ] tylko coś krótszego ale z wiekszym powerem ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może troszke nie dokładnie robi ale kombinuje i to jest piekne - pozatym przy mnie przed treningiem sciągał gips z reki 8O heh hardcorowiec ...
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Fotka jak zakładał gips zaraz po treningu [wg. mnie xle robił, że wogóle to ściagał :? ]
Heh a mówilem, że trening upadków to podstawa [pady, upadki itd.]
Cóż zdarza sie w tym ,,sporcie,, - trzeba troche ruszac głowa i mozna to zminimalizować - bo uniknąc sie raczej nie da jesli sie chce cos konkretnego nauczyć ...
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A samplerek mega pozytywny, ciekawe elemnty, choreografia - fajna mieszanka - Capoeira, choreografia walk [no tutaj troszke tak nie za bardzo ale jest ogólnie :wink: ] , parkourowe vaulty na ścianach, akrobatyka itp ... szkoda, że ja nie mam takich warunków [czyt. salki - springflor, batuta, różnorodne materace uhhh ślinka cieknie]
Ogólnie
Napisano Ponad rok temu
ps. no chyba, że go macie to zwracam honor
Napisano Ponad rok temu
Jestem pod wrażeniem! Rozwijajcie się,ćwiczcie, nie przestawajcieeeeee!!!!
pozdro 8)
Napisano Ponad rok temu
a czy ten kontuzje nie są spowodowane w pewnym stopniu treningiem bez trenera akrobatyki ?
My nie trenujemy akrobatyki tylko Martial Art Trickz a do tego instruktorów/trenerów/nauczycieli/mistrzów nie ma :wink: tylko jesli chodzi o poszczególne elementy to mozna się radzic kogoś [w kwestii akrobatycznej/gimnastycznej]
Pozatym wiekszośc urazów/kontuzji powstała nie na wskutek złego prowdzenia treningu [bez trenera itd] tylko z własnej głupoty/chęci zabawy czy tez obczajenia czegos bardzo skomplikowanego ... :wink:
Kontuzje wymienione przeze mnie sa nabytkiem przez cały okres trenowania także zachodza bardzo żadko [bynajmniej u mnie] tfffuuu wypluć ...
Ale co poradze, XMA to nie szachy ... :wink:
Jak ktos chce to zobaczcie sobie jak kolega na swoim treningu złamał sobie noge ...
Powód : chęc spróbowania sobie czegoś nowego/skomplikowanego - w tym przypadku był to wallflip z 2 kroków plus flash w piłke podczas lotu - no comment
Oto [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] kolegi
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ognista Fura !!!
- Ponad rok temu
-
Wymiana filmami treningowymi
- Ponad rok temu
-
Eurosport - dzisiaj w nocy.