Witam. Jestem amatorem jeśli chodzi o siłownię, ćwiczę dopiero mięsiąc lecz nie mogę tego robić systematycznie bo mam pracę czterobrygadową(trzy zmiany) staram się poświęcać dużo czasu na ćwiczenia, żeby wyrobić sobie sylwetke ponieważ po operacji KLP (rozcięty mostek) przytyłem i szczerze mówiąc obwisłem... Dokładnie chciałem się zapytać jaką dietę stosować, po jakim czasie i jakie syplementy mógłbym brać. Chciałbym wiedzieć również co z obciążeniem, czy moge dawać z siebie 100% i nie przejmować się mostkiem (mineło prawie 2 lata od operacji) czy musze jednak uważać ile staram sie dźwignąć? myślę, że mi pomożecie, z góry dziekuje
Dieta i suplementy i obciążenie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jaki masz cel chcesz schudnąć czy przytyć. Jesli redukcja to diete z ujemnym bilansem kalorycznym a jesli masa to wtedy dodatni bilans. Z suplementami narazie sie wstrzymaj chociaż pół roku lub do czasu gdy dopadnie cie zastój i nie bedziesz widział efektów. Co do obciążenia to najlepiej zapytać lekarza specjalisty, czy możesz wpełni używać maksymalnych ciężarów.
Chciałbym troche przytyć i pozniej ładnie to wyrzeźbić
Napisano Ponad rok temu
To tak jak kolega wyżej napisał, skup się na diecie z nadwyżką kaloryczną. Bazuj na produktach pełnowartościowych: mięso, ryby, jajka, twaróg chudy, makaron, ryż, kasza, płatki owsiane, ciemne pieczywo, warzywa, owoce, zdrowe tłuszcze roślinne.
4-6 zbilansowanych posiłków dziennie.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
w takim razie z góry dziękuje w razie potrzeby rzeźbienia będę sie odzywać