W którym momencie w treningu siłowym kobiecym wprowadzić suplementację? Aktualnie trenuje regularnie 2mce, 3-4 razy w tygodniu po 1,5-2h, dieta wysokobiałkowa, schudłam 5 kg. Mam 31 lat. Trenuje od kilku lat ale z przerwami, różne formy aktywności i fitness. Aktualnie rozwijam trening siłowy. Kiedyś brałam kreatynę i siły faktycznie było więcej jednak mam tendencję do zatrzymywania wody w organizmie i przestałam brać bo puchłam. Aktualnie nie chce już za dużo chudnąć, max 2-5 kg. Mój wzrost to 163cm, a waga 63. Czy powinnam brać jakieś środki ?
Trening siłowy kobiecy
Napisano Ponad rok temu
Skoro stosujesz dietę i są efekty, zbliżasz się do swojego zamierzonego celu to suplementy są zbędne. Należy pamiętać, że są one tylko dodatkiem, to nie są jakieś super środki, nie mogą nam zastąpić jedzenia.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Możesz za to rozważyć ponowną suplementacje kreatyną.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję za odpowiedzi. Jednak dieta stosowana przez 2mce była dość rygorystyczna, aktualnie nie jest już taka ścisła, gdyż nie chcę tracić sił i kg w tak szybkim tempie. Martwię się jednak, że jeśli znów zacznę jeść "lepiej" to pojawi się efekt jojo razem ze zwiększoną siłą, zaś z drugiej strony rygor dietetyczny to mniej sił i słaba rozbudowa mięśni. Co do kreatyny to jabłczan czy monohydrat?
FIT KOT facebook.com/fitkotek
Napisano Ponad rok temu
Na redukcji zawsze siła leci to normalne. Efekt jojo nie ma prawa sie pojawić gdy kalorie sa odejmowane stopniowo a po zakońćzeniu redukcji wchodzimy na zerowy bilans czy mase poprzez system zwany Reverse Diet
Co do krety to nie ma różnicy jakiejś znaczącej możesz kupić jabłko możesz kupić mono.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Muszę poczytać o diecie więcej, oczywiście dobre nawyki zostały . Co do kreatyny brałam mono dla kobiet i polecono mi jabłczan, żeby nie puchnąć. Zaopatrzę się i zobaczę jakie będą efekty.
A jeśli już o tym, to jaką szkołę brania kreatyny polecacie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co z teorią brania w dni treningowe? a jeśli już to jak długo brać?
Napisano Ponad rok temu
Jak dlugo stosować? Możesz i cały rok na kreatynie nie robi się cykli.
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję za odpowiedzi. Zacznę od jutra i napiszę za jakiś czas jakie efekty. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A gdzie i jak to się zakłada?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie Ala załóż DT bo widzę że sport siłowy to też Twoja pasja
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Już jest =D http://forum-kultury...208-kobiecy-dt/ Zapraszam
Napisano Ponad rok temu
Zaopatrzyłam się w stak kreatynowy. Zobaczymy jaki będzie efekt [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Drogo jak za 2 formy + w sumie niewielka ilość no ale jak już kupiłaś
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Chcę sprawdzić jak się będę czuła, dlatego nie brałam wielkich ilości. Kupiłam w sklepie z odżywkami w centrum handlowym, bo jak kiedyś kupowałam na sali to fakt, tańsze ale mi nie odpowiadały. Sprzedawca pytał mnie jeszcze czy biorę aminokwasy i że jeśli tyle trenuje to powinnam. Co o tym myślicie?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli masz dobrą diete to aminokwasy są Ci zbędne. Aminokwasy to zwykłe białko serwatkowe juz lepiej i taniej i bez różnicy wypić porcje izolatu po treningu, choc ja jestem fanem naturalnego białka a nie tego z proszku.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Podobnie powiedziałam, jednak sprzedawca się upierał, że z diety nie przyswoje.. wiadomo, chciał sprzedać więcej Póki co nie będę mieszać, bo w razie jakiś sensacji nie będę wiedziała, co jest przyczyną. Chciałam jeszcze zapytać o spalacze łtuszczu CLA. bo dostałam "w spadku" i nie wiem czy warto sobie głowę tym zawracać, skoro nie chce już za bardzo schudnąć.