kinesio tape - czy mozna sobie zaszkodzic?
Napisano Ponad rok temu
dlatego ludzie sie staraja wklejac jakies linki do pubmedow
ja nie mialem, tak samo jak z maskami, kapielami w koszach na smieci, gracie diet i paroma innymi wynalazkami
Napisano Ponad rok temu
nie obraz sie ale jednostkowe doswiadczenia to zadna miara a wrecz przeciwnie - vel placebo
dlatego ludzie sie staraja wklejac jakies linki do pubmedow
ja nie mialem, tak samo jak z maskami, kapielami w koszach na smieci, gracie diet i paroma innymi wynalazkami
Przeczysz sam sobie bo posta wyżej napisałeś że bandaż elastyczny ma takie same efekty jak kinesio, więc kinesio nie może być placebo bo działa. Pozatym moje doświadczenia nie są jednostkowe, bo jestem fizjoterapeuta i widze jak kinesio działa na różnych pacjentów i wymieniam opinie z innymi fizjo którzy też te efekty widzą, więc jednostkowa to jest twoja subiektywna opinia bo jak sam przyznałeś doświadczeń nie masz, a mimo tego wydajesz buńczuczne opinie z kąpaniem się w koszu na śmieci w tle...
Napisano Ponad rok temu
Napisalem ze efekt ucisku moze byc tym co ma kluczowe znaczenie a nie czym to robisz, - a ze ten efekt ucisku jest znany to podalem ten protokol RICE jako przyklad.Przeczysz sam sobie bo posta wyżej napisałeś że bandaż elastyczny ma takie same efekty jak kinesio, więc kinesio nie może być placebo bo działa.
Jesli placi sie za kolorowa tasme uciskowa to tak - mysle ze to moze dzialac:)
ja zupelnie nie mam tu opinii wlasnej - to znaczy mam ale taka jak wyczytam na pub medziewięc jednostkowa to jest twoja subiektywna opinia
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
This systematic review found insufficient evidence to support the use of KT following musculoskeletal injury, although a perceived benefit cannot be discounted.
Napisano Ponad rok temu
Podkreślam że mówię tu o zejściu sińca po operacji z miejsc oklejonych vs nie oklejonych.
Napisano Ponad rok temu
w sensie jaki jest mechanizm?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy to znaczy, że taping jest uznaną metodą leczenia?(...) uznaną metode leczenia (...)
Napisano Ponad rok temu
zamiast ttracic czas na analizy mojej osoby (schlebia mi to ) moze sie ustosunkuj merytorycznie do tych linkow z pub medu co tu padly - przynajmniej 2 meta analizyMożesz pracujesz w fabryce badaży elastycznych czy maści przeciwobrzękowych bo nie wiem jaki masz inny interes żeby dyskredytować uznaną metode leczenia nie mając przy tym kompletnego pojęcia o czym piszesz.
wklej jakies inne meta studies, podaj linki to czegos sie moze wszyscy dowiemy
Napisano Ponad rok temu
Oszczędzę wszystkim odwracania kota ogonem i pytania czy Ty nie zarabiasz w jakiś sposób na KT, ale powtórzę pytanie mściciela: masz jakieś rzetelne badania?
Napisano Ponad rok temu
Czy to znaczy, że taping jest uznaną metodą leczenia?(...) uznaną metode leczenia (...)
Tutaj się troche zagalopowałem bo taping nie jest ogólnie metodą leczenia, tylko dodatkiem do niego.
Gwyn, Czarny -> w żadnym z linków które zostały podane nie ma jednoznacznego stwierdzenia że kt nie działa. Natomiast jest napisane że temat jest słabo zbadany i wymaga dalszych badań. Chwile poszukałem i faktycznie nie ma także rzetelnych badań potwierdzających skuteczność kt. Więc nie wiem czy ktoś może stawiać teze że kt jest tyle warty co kąpiel w koszu na śmieci nie mają zielonego pojęcia o tym co to jest kt i jak działa.
Gwyn z ciekawości jaka jest twoja opinia na temat kt?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za dietą paleo nie przemawiają jednoznaczne badania czyli jest bez sensu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trudno jest tu określić jakie miało by być to działanie, odchudzenie się, dobre samopoczucie, nie chorowanie, poprawa problemów związanych z chorobami autoimmunologicznymi?
Napisano Ponad rok temu
sa tez jednoznaczne badania, ze nie dziala
Napisano Ponad rok temu
Jednoznaczne bywa tylko wtedy, gdy zagadnienie badawcze jest trywialne lub nienaukowe. Publikacje z jednoznacznymi wynikami są zwykłe pełne bullshitu.jednoznaczne badania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
parę lat temu wszyscy sportowcy zaklejali sobie nosy bo to niby cuda miało działać. Dziś już nikt chyba tych plasterków nie stosuje. Brak danych wskazujących na skuteczność taśm większą niż placebo wskazuje, że podążą gdzie plasterki prowadzą.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Budowa ciała a wskazania składu:kości,mięśni,tłuszczu
- Ponad rok temu
-
Wykłady dla sportowców! Popraw jakość swoich treningów!
- Ponad rok temu
-
Kondycja.
- Ponad rok temu
-
Strefa początkującego wojownika..
- Ponad rok temu
-
Uraz klatki piersiowej II
- Ponad rok temu
-
Problemy ze stawami