karatecy w K1
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co ciekawe zadna szkola karate nie probowala sie przedostac to K1 ( jak by papa Oyama zyl , to tez Filho by nie bylo).
Slodzac Kykushin , u mnie nikt nie startuje w MMA oprocz Kyoku z quebeck , jestem blisko z rosjanami tam sa tylko grapplers , no i Kyoku....
Ale powiem wam jedno ....teraz nadejdzie era Shidokan.Dlaczego bo jak bym nie mial 42 lat to bym to trenowal.
Mariusz w Polszce robi co moze i chwala mu za to , Peter A. w Germani robi wiecej ale to inny kraj.
SHIDOKAN - this is it !!! , "Life is short ,lets Shidokan !"
OK , to bylo na temat , moje przemyslenia z Shidokanu w innym poscie
Napisano Ponad rok temu
Napisze wiec, ze zobowiazuje sie rownac do Petera w promocji Shidokanu w Polsce.
Howgh.
Pozrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
mógłbyś np popracować nad powiekszeniem liczby ośrodków - na twojej stronie nie ma żadnych info o klubach !?
Napisano Ponad rok temu
Zalezy jak to rozpatrywac ale .....Kyokushin wyprodukowal najwiecej fighterow , a jezeli sa to reprezentanci innych szkol , to maja lata w Kyoku.
Co ciekawe zadna szkola karate nie probowala sie przedostac to K1 ( jak by papa Oyama zyl , to tez Filho by nie bylo).
Slodzac Kykushin , u mnie nikt nie startuje w MMA oprocz Kyoku z quebeck , jestem blisko z rosjanami tam sa tylko grapplers , no i Kyoku....
Seikien co rozumiesz przez sformuowanie ze "zadna szkola karate nie probowala sie przedostac to K1 " chodzi ci o szkoly Kyokushin?
Napisano Ponad rok temu
ale statystyki pokazuja.. ze wiecej przxegrywaja niz wygrywaja ..no coz.. stazu w k1 nie maja dlugiego wiec moze kiedys bedzie lepiej.. i napewno ..shidokan... tez bedzie dominowal
Napisano Ponad rok temu
Kyokushin wydal cala game fighterow w K1 , Filho, Feitosa, Thompson , Grecko,Rivere,Pettas czy Hug , to tak na szybko.
Napisano Ponad rok temu
stazu w k1 nie maja dlugiego wiec moze kiedys bedzie lepiej.. i napewno ..shidokan... tez bedzie dominowal
W Shidokan jednak najlepszy poziom jest w srednich kategoriach wagowych - po prostu bardzo preferowana jest tu dynamika, zwinnosc.
Mysle, ze szansa dla zawodnikow moze byc K1 Max, ktory ruszyl zdaje sie w tym roku. To konkurencja K1 w kategorii wagowej do 70 kg. Mysle, ze cieszyc sie bedzie z czasem duzym powodzeniem.
Pozdrowienia,
MR.
Napisano Ponad rok temu
niestety nie pamietam nazwiska ani nazwiska przeciwnika bo było to jakiś czas temu ale 'nie szło mu najlepiej' to delikatne ujecie sprawy
uznanie jednak jakiejs szkoły za kiepską dla tego ze jaj przedstawiciel(pojedynczy)dostał tam bęcki to jednak naduzycie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
EE chyba az tak ze nie bylo, wprawdzie nie sledze tych zawodow ze wzgledu na brak mozliwosci ich ogladania ( BTW kto to pokazuje ) ale Andy Huge chyba jednka zwyciezyl. Poza tym te zawody stworzyli karatecy z Seidokaikan chyba ze sie myle to porosze mnie poprawic. Ale prawda jest tez taka ze 90% szkol karate boi sie wyzwania jakim jest udzial w K1, podejrzewam ze wynika to z tego, ze zawody K1 bardzo szybko zweryfikowaly by dotychczasowe metody szoleniowe i wymagaly by wprowadzenia wielu zmina w samej metodyce treningu. Wiem ze z US Oyama przygotowuja sie do K1. Moze bedzie sie cos zmieniac....
Piotrek
Napisano Ponad rok temu
Było w piątki koło 22:00 na Eurosporcie, ale nie wiem, jak z regularnością tego programu.EE chyba az tak ze nie bylo, wprawdzie nie sledze tych zawodow ze wzgledu na brak mozliwosci ich ogladania ( BTW kto to pokazuje ) ale Andy Huge chyba jednka zwyciezyl. Poza tym te zawody stworzyli karatecy z Seidokaikan chyba ze sie myle to porosze mnie poprawic.
Jeśli chodzi o trening pod kątem takich zawodów, to na pewno wymagałoby to zmian. Ale czy jest konieczne zmienianie metod treningowych całego stylu tylko po to, żeby paru przedstawicieli wysłać na K1? Chyba wtedy, gdy ktoś potrzebuje reklamy...Ale prawda jest tez taka ze 90% szkol karate boi sie wyzwania jakim jest udzial w K1, podejrzewam ze wynika to z tego, ze zawody K1 bardzo szybko zweryfikowaly by dotychczasowe metody szoleniowe i wymagaly by wprowadzenia wielu zmina w samej metodyce treningu. Wiem ze z US Oyama przygotowuja sie do K1. Moze bedzie sie cos zmieniac....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zreszta powiedzmy sobie szczerze ile osob zamerza trenowac zawodowo .. i startowac.. w k1...wlasnie dlatego style sie nei zmieniaja.. gdyz..karate...jak gdyby ma polepszyc.. ogolna sprawnosc fizyczna a takze ...nauczyc jakiejs.. tam samoobrony..a nie przygotowywac do zawodow... k1 do ktorych i ta trudno sie dostac !!
Pepe czy ja wiem, stawianie polepszania sprawnosci fizycznej na pierwszym miejscu zamiast nauki walki jest chyba nieporozumieniem. Tak samo jak nieporozumieniem jest tworzenie zamknietych styli i nie wprowadzanie ciaglych zmian i ulepszen. BJJ, shidokna sa otwarte dlatego moga sie zawsze przygotowac na konforntacje lepiej niz inne style. DLa mnie karate to puse rece wiec kaza forma walki w recz bedzie podchodzic mi pod to i dlatego moge trenowac karate i poznawac inne style i szkoly a dzieki temu byc bardziej uniwersalny. Jak jestes uniwersalny to mozesz startowac na ronych zawodach oczywisce jezeli umiejetnosci na to pozwola
Napisano Ponad rok temu
"Piotrek , chodzilo mi o to ze zadna szkola ( styl) nigdy nie uczestniczyla w K1 ( oczywiscie oprocz rodzimych Seidokankai ) . "
- no to jak , startują karatecy , tylko nie afiszują się ze swoim stylem ,żeby w razie czego ( przegranej ) nie pogrążyć swojej szkoły??
W takim razie po co Seidokankai wymyślił te zawody ??? Chcieli w nich wygrywać ale im nie wyszło ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Treningi vale tudo nieprowadzi sensej ale jego znajomy zanajacy sie na vale tudo (jak sie o cos pytalismy senseja na treningu vale tudo to odparl ze on sie samemu uczy tak jak my)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
10 sierpnia we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Techniki w wyskoku
- Ponad rok temu
-
Wakacje
- Ponad rok temu
-
Co do inwektyw pod czyimkolwiek adresem.
- Ponad rok temu
-
Shidokan - Wałcz 2002
- Ponad rok temu
-
Kiedy dopuszczać do wolnej walki?
- Ponad rok temu
-
A potraficie walczyć ?
- Ponad rok temu
-
Europejski Oboz Shidokan Palanga 2002