Skocz do zawartości

Zdjęcie

karatecy w K1

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
56 odpowiedzi w tym temacie

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Re: karatecy w K1

Taaa, a propos kyokusin - Filho po raz kolejny pokazał sie w szmacie kyokushinu po czym zebrał takie bęcki, że aż było momentami niemiło. Ja nie pojmuję, jak mu się udało przejść mistrzostwa świata skoro po dwóch rundach ledwo chodził po ringu.

To chyba przez siłówke. Ostro na masie przybrał ostatno.
Mi szkoda Sama Greco. On fajnie walczy a sobie kontuzje ostatnio zafundował.
  • 0

budo_jarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1566 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ale pomijając już wszystkie aspekty zwiazane z kyokushinem i innymi systemami, to co mnie zadziwia to jak bardzo słabo kondycyjnie są przygotowani zawodnicy o dużej masie ciała (cholera to też i o mnie). Pooglądałem sobie Saap'a i facecik w połowie rundy mało nie zszedł na serce tak mu tentno wzeszło.

A i popierdoliło mu się znowu K1 z UFC :) skasował gościa w parterze...
  • 0

budo_menth0l
  • Użytkownik
  • Pip
  • 41 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O co wogóle chodzi?? Karatecy (kyokushin) tez wygrywali K-1 - np. Hug -mistrz, Filho - wicemistrz. Cos tam zawsze jest..
  • 0

budo_jarek
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1566 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hug za K1 musiał odejść z Kyoka, przechodząć do Seidokaikan. Więc może, pomińmy minutą ciszy tą wypowiedź, tak samo jak relegowanie Hug'a za walki w K1 z Kyokushin.
Co do Filho to sorry, ale się nie wypowiem.
  • 0

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

O co wogóle chodzi?? Karatecy (kyokushin) tez wygrywali K-1 - np. Hug -mistrz, Filho - wicemistrz. Cos tam zawsze jest..

kiedy on był wicemistrzem??? Większość walk z nim jak oglądam to on dostaje baty. Raz mnie zaskoczył jak lowami pokonał białorusina.
  • 0

budo_kamikaze
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

w 2001 kiedy w finale GP przegral z Huntem,

a propos Fihlo to zastanawia mnie to ze iles tam na matach sie obijal z dobrym skutkiem, 100 kumite przeszedl a tu (w K1) 3 rund nie moze wytrzymac (z reguly w trzeciej "pływa") a jesli jest dogrywka to juz wogole masakra z kondycją
  • 0

budo_shidokangr
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 262 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zauważmy, że przechodząc 100 kumite nie aplikowano mu takich strzałów na twarz, więc skoro iles tam lat wstecz robił kyokushin mógł się zaadoptować. A w K-1 inaczej się walczy... :D
  • 0

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Wczoraj leciał fajny turniej w którym walczył pierwszy raz Andy Hug. Ale dostał od pata!! Chyba dopiero puźniej zajął się boksem. Tu było widać jak i zresztą na pierwszych walkach Fhilio Zupełny brak umiejętnoście władania rękami.
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no wlasnie - ogladal to ktos jeszcze?

czy ten Michael Thompson, ktory sie tam bil i przegral z tym wielkim Japoncem, to nie byl przypadkiem ten sam, ktory w Spodku w 1987 roku byl drugi w ciezkiej wadze? przegral z Wedelem w finale.

bo jakis taki podobny mi sie wydawal.
  • 0

budo_laser
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3643 postów
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

o, no niestety moja pamięć takich czasów nie sięga, zreztą wtedy niećwiczyłem:( gnojek byłem
  • 0

budo_maniak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 814 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

kinboshi tak to był ten sam M.Thompson - w 1987 był 2 , w 1982 był 3 , w 1989 był 2 ( przegrał z A.Hugiem), a w 1991 był 1, chodzi oczywiscie o Mistrzostwa Europy.
A Filho powinien juz skoncyzc walczyc , bo osiagnał juz wszystko w Kyokushin , a do K-1 juz chyba nie chce mu sie przygotowywac,bo widac było ze kondycyjnie to wysiada.Jak dla mnie to on sie poprostu skompromitował - człowiek ,ktory tyle w Kyokushinie osiagnał- dwukrotny mistrz swiata|(1997,1999) , 2 razy 100 kumite .
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dzieki.
  • 0

budo_raphael
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ja mam takie pytanko: Kiedyś tu na forum poszła informacja, że ktoś z Polaków się szykuje na K1. Czy ktoś coś wie na ten temat?

Pozdrowionka.
  • 0

budo_faolinar
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 238 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

A ja mam takie pytanko: Kiedyś tu na forum poszła informacja, że ktoś z Polaków się szykuje na K1. Czy ktoś coś wie na ten temat?

Pozdrowionka.

a było , było - miały być w Polsce eliminacje . A widziałeś gdzieś w K-1 jakiegoś Polaka ? Najbliżej etnicznie jest ten Czech... jakmutam... zapomniałem :D
  • 0

budo_szczena
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1203 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Boks

Napisano Ponad rok temu

Skoro Botha wygrał z Abidim( no co tu duzo nie mowic,gdyby go nie uderzył na ziemie to by przeszedl dalej) daje sobie rade w k-1 , to przypuszczam ze nasz Andrzej tez by sobie tam poradził i napewno nie dostał by takich oklepów jak niektórzy uwazaja.
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A widziałeś gdzieś w K-1 jakiegoś Polaka ? Najbliżej etnicznie jest ten Czech... jakmutam... zapomniałem :D

no nie wiem...

a Bonjasky?
:)
  • 0

budo_.:pitman:.
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 984 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

a startowal chyba jakis prawie polak ze stanow co trenuje chyba shidokan czy jakos tak...bodajze Kucharzewski czy jakos tak( jak pisze bzdury to prosze poprawic)
  • 0

budo_kamikaze
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 333 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hi kinboshi,

masz racje to Tomek Kucharzewski, tak wiec bic nie bedziemy :wink:

pozdrawiam

PS. a ten czech to o ile mnie pamiec nie myli Mayer/Meyer czy jakos tak ale trez ja nie wiem czy nie gadam glupot :P (koles co wyglada jak tong po z Kickoxera2 :) )
  • 0

budo_karateka1
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2994 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kucharzewski Tomek to stara gwardia polskiego kyokushin-były reprezentant polski w tym stylu!!
  • 0

budo_raphael
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 315 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pozdrowionka.

a było , było - miały być w Polsce eliminacje . A widziałeś gdzieś w K-1 jakiegoś Polaka ? Najbliżej etnicznie jest ten Czech... jakmutam... zapomniałem :D

No Polaka nie widziałem i dlatego pytam, bo przygotowania były i nie wiem, co z nich wynikło. 8)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024