- Forum-kulturystyka.pl
- → Przeglądanie profilu: Reputacja: kamilj
Statystyki
- Grupa: Użytkownik
- Całość postów: 462
- Odwiedzin: 5169
- Wiek: 40 lat
- Urodziny: Marzec 1, 1984
-
Lokalizacja
Trojmiasto
-
Płeć
Mężczyzna
-
Zainteresowania
prawo, trening siłowy, labradory, zdrowa kuchnia (eksperymentuje)
Previous Fields
-
Staż [miesiące]
10
-
Wzrost [cm]
178
-
Biceps [cm]
39
-
Klatka piersiowa [cm]
113
-
Pas [cm]
92
-
Udo [cm]
60
-
Waga [kg]
88
#190518 To jest mój czas i moja walka o perfekcje!!!
Napisane przez w Ponad rok temu
#190191 Za i przeciw siłowni domowej.
Napisane przez w Ponad rok temu
kulturystyka to nie sport drużynowy, tam nie ma kolegów z drużyny, którzy poklepią po ramieniu i powiedzą nie poddawaj się, nie ma widzów, którzy będą bili brawo jak strzelisz gola czy zdobędziesz punkt dla drużyny, tam jesteś zawsze sam i tylko od Ciebie zależy co osiągniesz, sam musisz sie postawić diecie, braku sił na trening, sukses i samozadowolenie gwarantowane
- 2
#188172 Łosoś gotowany na parze z makaronem razowym z suszonymi pomidorami i świeże w...
Napisane przez w Ponad rok temu
1) 200g łososia (u mnie filet, ale mogą być dzwonki, jak kto woli)
2) 100g ugotowanego makaronu razowego
3) pomidory suszone (u mnie zeszło 1/3 słoika ze zdjęcia)
4) świeże warzywa (np. marchewka, rzodkiewka)
5) cytrynka do smaku
Przygotowanie:
1) łososia płuczemy pod zimną wodą, obsypujemy przyprawami i wkładamy do parowaru (20 min) lub garnka ze specjalnym wkładem do gotowania na parze
2) suszone pomidory przekładamy na deskę i drobno kroimy
3) tak pokrojone pomidory wrzucamy na patelnie (wraz z nimi jest troche oliwy i to wystarczy) i podgrzewamy,
4) do pomidoró dokładamy makaron i mieszamy, aż składniki się połączą
5) przekładka wszystkiego na talerz, cytryna do smaku i do jedzenia
Wartość energetyczna (warzyw nie liczyłem):
białko: 50g
węglowodany: 77g
tłuszcze: 50g
- 2
#187920 Wątróbki na słodko z serem gran padano
Napisane przez w Ponad rok temu
1) dowolną ilość wątróbki drobiowej (zależne od tego, na ile osób przygotowujemy posiłek), ja ten przygotowałem ze 150g
2) puszka brzoskwiń (na fotce już po przeróbce)
3) rucola
4) pomidorki koktaljowe i ogórek świeży
5) ryż basmati
6) ser tarty Gran Padano (ten akurat jest z lidla)
1) wątróbki oczyszczamy, rozgrzewamy patelnie teflonową z odrobiną oliwy z oliwek lub oleju z pestek winogron
2) brzoskiwnie przekładamy do blendera i na najmniejszych obrotach je delikatnie miksujemy, tak aby wyczuwalne były ich kawałki, powstałą masę podgrzewamy w rondelku aby całość powstała w jedną masę, do smaku można 'doprawić" cukrem z wanilią w młynku (taki jak do kaw)
3) rucole przekladamy na talerz, układamy na niej kilka pomidorków pokrojonych w półksiężyce i kilka plastrów ogórka
4) odmierzamy odpowiednią ilość ryżu, nakładamy na niego masę brzoskwiniową
5) ciepłe wątróbki przekładamy na talerz i posypujemy tartym serem gran padano
6)szamiemy!!!!
SMACZNEGO
Wartość:
białko: 37 g
tłuszcz: 11g
węglowodany: 98g
- 1
#184962 Aeroby a trening / I mały problem z nogami :D
Napisane przez w Ponad rok temu
- 1
#175317 Dieta do rzeźbienia ciała
Napisane przez w Ponad rok temu
- 1
#174036 kreatyna
Napisane przez w Ponad rok temu
- 1
#173825 Pierś kurczaka z sosem pomidorowo-marchewkowym z pieczonymi ziemniakami
Napisane przez w Ponad rok temu
Składniki:
800 g piersi z kurczak pociętej w kostkę (po usmażeniu będzie jej ok. 630 g)
przyprawy: co kto lubi
sos: półtorej puszki pomidorów w puszcze, dwie średnie marchwie i przyprawy
1. Patelnię spryskujemy substytutem oleju w sprayu PAM lub innymi i smażymy na niej pierś z kurczaka, przyprawiając odpowiednio:
2. Sos: na rozgrzaną patelnię wlewamy 1,5 puszki pomidorów pociętych i ucieramy na większych oczkach dwie marchewki, wszystko podgrzewamy mieszamy i przyprawiamy wedle uznania, podgotowujemy tak długo, aż odparuje nadmiar wody
Ziemniaczki podpiekamy w piekarniku, aż zrobią się miękkie.
3. A oto efekt finalny:
Wartości odżywcze na całość składników:
Białko - 145 g
Węglowodany - 106 g
Tłuszcz - 4g
Wartość na jedną porcję (ze wszystkich składników zrobimy 4 porcje)
Białko - 36g
Węglowodany - 26 g
Tłuszcz - 1 g
Smacznego!
- 3
#173260 Pytanie o jakość sprzętu(ławka+obciążenie)
Napisane przez w Ponad rok temu
- 1
#172868 Pierś kurczaka w sosie miodowo-keczupowym na ostro
Napisane przez w Ponad rok temu
wygląda to tak:
następnie moi drodzy koksowianie, przygotowujemy sosik do polania (zwany inaczej marynatą lub innym nowopowstałym pojęciem), skład na te 3 tacki piersi:
5 łyżek keczupu (koniecznie włocławek pikantny, reszta to ściek a nie keczup ), 5 łyzek miodu lejącego się (kupuję również w lidlu jest ok) następnie mieszamy dokładnie składniki w miseczce i polewamy nim nasze truchło (filety z piersi martwego ptaka - nielota), i wygląda to tak:
nagrzewamy piekarnik do ok. 200 stopni i pieczymy aż mięso będzie zdatne do jedzenia, między czasie przewracając:
JEŚĆ, ROSNĄĆ i NIE MARUDZIĆ!!!!
teraz trochę cyferek:
pierś z kurczaka -białko, węgle i tłuszcz zalezne od tego ile wam wyjdzie mięsa gotowego, proporcje w 100 gramach mają sie następująco: białko - 21,5 g, tłuszcz - 1,5 g, węgle - 0 g
sos w podanych przeze mnie ilościach składników: białko - 3,5 g, tłuszcz - ok. 1 g, węgle -170 g
Najeicej jak widac węgli ma sos ale raz na jakiś czas chyba nikomu nie zaszkodzi ja to jem tylko w weekendy smacznego!
- 2
#172448 Medaliony z piersi kurczaka
Napisane przez w Ponad rok temu
jeśli można to dodam swoje trzy grosze: pierś z kurczaka zamiast kroić lepiej wrzucić do blendera i zrobić mielone, warzywka tez mozna do blendera i lekso pomiksowac az będą drobniejsze, to wszystko wymieszać i wtedy smazyć na PAMIE jak placki ziemniaczane, mało tłuszczu i jest ekstra ale to tylko tak przy okazji, wersja dla osób chcących zgubić kg znajdę chwilę to wrzucę też dobry przepis na słodko
- 1
#137200 Zdrowe Jedzenie,Pakerzy w kuchni ! ;)
Napisane przez w Ponad rok temu
Po konsultacjach z EXPERTO postanowiłem otworzyć temat, w którym każdy będzie mógł wstawić swój gotowy przepis. Temat ma być rozwijany w odpowiedni sposób, więc podaję wymogi:
1) nazwa przepisu,
2) składniki ze wskazaniem wagi oraz wartości odżywczych poszczególnych, (kcal: białka, węglowodanów i tłuszczy), dane bierzmy jednolicie z: http://tabelekaloryczne.w.interia.pl/
3) jak wykonać
4) foty
Więc ja zacznę:
1) tortilla wieloziarnista z kurczakiem i warzywami,
2) pierś z kurczaka 135 g (kcal: 135, b:29 g, w: 0 g, t: 1,75 g), sałata lodowa 30 g (kcal: 6, b:0,5g, w: 1 g, t: 0 g), pomidor 50 g (kcal: 14,5, b: 0g, w: 2,6g, t: 0 g), oliwki czarne 40 g (kcal: 58, b:0,5g, w: 1,5 g, t: 5,5g), ogórek świeży 60 g (kcal: 9, b:0,5 g, w: 2 g, t: 0 g), tortlia wieloziarnista x1 (kcal: 238, b:6,6 g, w: 39 g, t: 6 g), sos barbecue z lidla podaję dla 10 ml (kcal: ?????, b:1,4 g, w: 4 g, t: 0 g), suma: kcal- 690, b: 45g, w:89g, t: 20g
3) tortille ochlapać wodą, podgrzać na patelni, posmarowac sosem, nałożyć składniki, zawinąć i jeść
4) http://imageshack.us...imag0028ez.jpg/ (nie potrafię wstawić tak aby były fotki pod tekstem )
- 2
-
Jakie feromony moglibyście polecić?
- Miesiąc temu
-
Tabletki Penilarge
- Miesiąc temu
-
Brak ochoty na seks po treningu
- 2 miesiące temu
-
Witam wszystkich
- 2 miesiące temu
-
Meltamin - Odchudzanie
- 2 miesiące temu
-
Suplementy Zdrowia i Urody
- 2 miesiące temu
-
Suplementy Zdrowia i Urody
- 2 miesiące temu
-
Nicotinon - Pozbywanie sie Palenia
- 3 miesiące temu
-
Zdalna księgowość dla małej firmy.
- 5 miesięcy temu
-
Najlepsza kawa w Olsztynie - gdzie?
- 5 miesięcy temu