Od tłustej świni do miss bikini
Napisano Ponad rok temu
Od 2 lat nie pojawiłem się na macie, wpierdalałem śmieci i co wieczór po dwa, trzy piwka szło do sesyjki przed kompem.
Kiedyś startując w zawodach, wżyłem 65 kg przy 175 cm wzrostu.
No to wyobraźcie sobie, że dobiłem do 89 kg.
Wkurwiłem się i postanowiłem coś zrobić.
A konkretnie trening P90X.
Ktoś słyszał?
Swoje zmagania opisuję na blogu: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P90X jakiś czas temu to widziałem. Nawet rozmawiałem z paroma osobami, które to robią. Jak dla mnie przekombinowane. Kończąc program daj znać o efektach. Jeśli jesteś zwolennikiem takich gotowców to poszukaj serii Art of Strenght - Providence, Newport, Firepower.
Napisano Ponad rok temu
A zajrzyj Waść na bloga i na koniec wpisu drugiego, gdzie są moje fotki sprzed miesiąca i z dzisiaj.Ty nie pisuj na blogu, Ty ostro zapierdalaj :-)
Zapierdalam jak dziki wół
Dzienks.bardzo ciekawy ten wpis dotyczący motywacji. Powodzenia i wytrwałości!
Powtórzę się. Dobry wpis o motywacji na blogu.
P90X jakiś czas temu to widziałem. Nawet rozmawiałem z paroma osobami, które to robią. Jak dla mnie przekombinowane. Kończąc program daj znać o efektach. Jeśli jesteś zwolennikiem takich gotowców to poszukaj serii Art of Strenght - Providence, Newport, Firepower.
Na pewno poszukam info o podanych przez Ciebie propozycjach treningowych.
Już teraz zastanawiam się, za co się wziąć, jak ukończę te 90 dni.
Ale zaciekawiłeś mnie.
Co konkretnie jest przekombinowane w P90X?
Napisano Ponad rok temu
Trailery serii AOS masz poniżej:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Bo już myślałem, że są w tym treningu jakieś błędy czy coś
Wiecie. Wszystko, co do nas trafia i jest ogłaszane, jako rewelacja trzeba podzielić na 4.
No cóż.
To o ten trening chodzi ale muszę Ci powiedzieć, że nie jest to tak skomplikowane, na jakie wygląda.
Przede wszystkim masz schedule, gdzie jest rozpisane, w którym tygodniu i w którym dniu robisz dane ćwiczenia. Czyli możesz po prostu pamiętać, który tydzień robisz.
Poniżej - schedule 1 fazy:
Ale wiem, że czasem można się pogubić, więc masz też kalendarz, gdzie odznaczasz, czy trenowałeś danego dnia, czy też nie:
No i ostatecznie najważniejsza kartka, bo w niej zapisujesz zarówno datę treningu, jak i ilość powtórzeń danego ćwiczenia. Nie możesz zatem się pomylić, że np. trenujesz 6 tydzień, skoro w worksheet masz jak wół, że przerobiłeś tylko 5 tygodni:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobrym też narzędziem pomiarowym dla postępów jest to: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Gratki za chęci i powodzenia życzę
Napisano Ponad rok temu
+1
dobrym też narzędziem pomiarowym dla postępów jest to: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
to raczej dla kobiet, lepiej policz shoulder-to-waist. Powinno być ok.1.6.
Ja mam na czczo tylko 1.27
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie jak sie poczyta to ten program wymaga po 1h dziennie 6 dni + modyfikacja diety. Czyli nie ma huja we wsi - musi zadzialac to moim zdaniem po porstu bardzo intensywny program. Gratuluje postepow i mysle ze to bardziej twoja sila woli a mniej ten akurat program jest godna podziwu - chociaz fajnie miec cos rozpisane, wiadomo czego sie trzymac.Wiecie. Wszystko, co do nas trafia i jest ogłaszane, jako rewelacja trzeba podzielić na 4.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko aparat w fonie mi wariuje.
A może to kwestia innego fotografa?
Mradu - oplułem monitor, jak mu wytrącił bidon z wodą
Napisano Ponad rok temu
Ale nie chciałem przegapić treningu, więc pomimo pory - ćwiczyłem.
Jest po 1:00 a ja właśnie skończyłem.
Zdrowe to?
Czy lepiej już skipnąć i następnego dnia zrobić dwa (rano i wieczorem)?
Serio się nie znam
Napisano Ponad rok temu
Ale nie wiem tak do końca jak to rozwiązać, tylko tak gdybię. Najlepiej dużo ćwiczyć i dużo spać.
Napisano Ponad rok temu
glownie zasluge w twojej metamorfozie przypisalbym motywacji. do pewnego poziomu duzo wazniejsze jest codziennie wstac i cos zrobic, niz to, co sie robi. jesli przez dwa lata miales dwa piwka co wieczor, to samo odstawienie tych piw da bardzo duzo, polaczone z jakimkolwiek treningiem.
tez uwazam ps90 za przekombinowane (nie rozumiem nic na tej rozpisce plecow/klatki te wszystkie cwiczenia sa wykonywane w czasie jednego treningu?). ale jesli dziala - to dziala, i rob dalej. i gratuluje motywacji.
Napisano Ponad rok temu
Ale to fakt, że oszukałem trochę, bo druga seria zdjęć była robiona niedługo po treningu.
No i dobrze zrozumiałeś Novo.
To jest worksheet z jednego treningu.
1. zwykłe pompki
2. podciągnięcia z szerokim nachwytem
3. wąskie pompki
4. podciągnięcia z podchwytem
- przerwa na wodę, otarcie ryja ręcznikiem
I tak do końca.
Przede wszystkim na każdy dzień treningu masz inną płytkę DVD. Możesz nie prowadzić worksheet'u tylko podążać po prostu za trenerem.
Ale wtedy nie wiesz w następnym tygodniu, ile powtórzeń danego ćwiczenia wykonałeś i nie masz dodatkowej motywacji, żeby zrobić więcej.
Tutaj babka pokazuje wszystkie ćwiczenia z tego treningu.
Tylko potem używa wyciągu zamiast podciągnięć na drążku.
Ale jest dość dużo tych ćwiczeń z podciąganiem, więc i ja swoją drogą kładę nogi na krześle, stojącym przede mną podczas podciągania.
Mam też pytanie.
Przy robieniu ćwiczeń na brzuch z uniesionymi nogami (rowerek leżąc na plecach, podniesienia wyprostowanych nóg do pionu leżąc) bolą mnie stawy biodrowe (ale nie po bokach, tylko z przodu) oraz mięśnie czworogłowe.
Nie mogę tak naprawdę zmęczyć brzucha, bo wcześniej wysiadają mi nogi i stawy
Jakieś propozycje, jak sobie z tym radzić?
Napisano Ponad rok temu
ja jestem zwolennikiem bardziej oldskula, co mozesz widziales w moim temacie. pare prostych cwiczen, kilka serii, etc zamiast co chwile inne cwiczenia. ale co kto lubi, najwazniejsze, zeby cos robic.