Plecy BJJ
Napisano Ponad rok temu
Chciałem - w końcu - rozpocząć treningi BJJ, jednak ze względu na to, że mam niewielką skoliozę postanowiłem pierw udać się do lekarza medycyny sportowej, który stwierdził na podstawie rtg, że do końca sam nie wie, ale według niego powinienem spróbować. W razie problemów mam sobie darować treningi.
Czy są jakieś ćwiczenia/techniki na które muszę zwrócić szczególną uwagę, biorąc pod uwagę moje problemy z plecami?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz też pójść na trening a ból i dyskomfort będziesz czuć na każdym treningu chodź nie koniecznie z uwagi na twoje plecy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
300kg w martwym przy 60kg
Napisano Ponad rok temu
@nedohin - doskonale sobie zdaje z tego sprawę, w moim przypadku lekarze tylko pogłębili moja wadę zalecając nie te ćwiczenia co trzeba.
@jerz - mogę spróbować, ale obawiam się, że chyba nie trafie na żadnego konkretnego specjalistę.
Dzięki za rady. Swego czasu trochę się tu udzielałem (inne konto), więc wiedziałem, że będę mógł liczyć na Waszą pomoc. W końcu trochę już się "kulacie" na macie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dopóki nie trenuje sie zawodniczo albo głupio to nie powinno z tym być większego problemu.
tak naprawdę mocne i zrównowazone mieśnie sa ochroną przed poglębianiem skrzywienia i żuzyciem kegosłupa
znacznei bardziej szkodzi siedzenie
u mnie w poczatkach dyskopatii neurolog wręcz mi kazała wrócioć do "zapasów" ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U nas na Ziemii ludzkość zna takie problemy od kilku tysięcy lat i zwykle z czymś takim zwracamy się do specjalistów. To czasem działa.Jeszcze jedno: Mam przeskakujący lewy bark, nie odczuwam żadnego dyskomfortu, w związku z tym, czasem trochę poboli. Miał ktoś podobny problem? Poza porządną rozgrzewką coś jeszcze mogę zrobić?
Napisano Ponad rok temu
U nas na Ziemii ludzkość zna takie problemy od kilku tysięcy lat i zwykle z czymś takim zwracamy się do specjalistów. To czasem działa.
Spójrz proszę kilka postów wyżej i sam zobacz na jakiego specjalistę trafiłem.
Dobrze powiedziane "czasem działa".
Napisano Ponad rok temu
Rzeczywiście. Przepraszam.Spójrz proszę kilka postów wyżej i sam zobacz na jakiego specjalistę trafiłem.
Rzecz w tym, że zdalnie przez sieć naprawdę łatwiej zaszkodzić niż pomóc. Sam mam problemy z barkami. Walczę z tym od około 8 lat, ale wiem, że jedyne co mnie ratuje to regularne testowanie przez specjalistów i solidna robota korekcyjna zgodnie z ich zaleceniami. Wątpię, czy byłoby to możliwe bez porobienia różnych testów na żywo i wymacania gdzie jest problem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jak napisał Prorock, musiałbyś pójść do kogoś kto sprawdziłby ci ustawienie główki kości ramiennej w stawie barkowym, staw barkowo-obojczykowy, ustawienie łopatki, stożek rotatarów, głowę długą bicepsa... ogólnie opcji jest tak dużo że przez internet nie ma możliwości żeby coś konkretnego napisać.
+1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sauna infrared
- Ponad rok temu
-
Masc rozgrzewajaca
- Ponad rok temu
-
Biegamy zimą