mi zazwyczaj przy niskich temperaturach nos puchnie w środku i się zatyka, co przy mojej pofiglowanej przegrodzie wiąże się z mega problemami przy oddychaniu nosem. W zimie bez kropli do nosa się nie obejdzie, teraz zamieniam je na psikaną kilkanaście razy dziennie sól fizjologiczną, bo od kropli oddychanie nosem w czasie biegania boli, co nie wydawało się specjalnie dobrym objawem.
Biegamy zimą
Rozpoczęty przez budo_administrator, Ponad rok temu
51 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja miałem kiedyś tak jak novo ale przeszło nie wiem kiedy. Teraz tylko przy bardzo niskich temperaturach -15 cos takiego. Bieganie w okolicy 0 stopni moim zdaniem jest bardzi przyjemne
Napisano Ponad rok temu
?Zresztą przy tej temperaturze mozna biegac bez kurtki.
akurat biegam w UA cold (LS, leggins) i spodenkach do mma, koszulka i bluza. tutaj nie ma problemu. palce mi tylko marzna od vibramow
Napisano Ponad rok temu
to wkładaj dwie pary skarpet ;-) ew. może trochę luźniej wiąż sznurówki, przy mocno zaciśniętych jest nieco utrudniony przepływ krwi z i do stopy i dlatego też mogą ci marznąć
Napisano Ponad rok temu
mysle, ze to przede wszystkim dlatego, ze palce sa osobno, wiec nie moga sie grzac nawzajem. teraz juz powinno sie robic cieplej, wiec jakos przetrzymam
Napisano Ponad rok temu
Poniżej -10 biegałem w kurtce bo inaczej się nie dało. Przy 0 biegam w koszulce, koszulce z długim i bluzie.
Napisano Ponad rok temu
a ja zastanawiam się nad zakupem butów firmy skóra. Miał ktoś jakieś doświadczenia?
Napisano Ponad rok temu
SKORA
z tego co widze, to sa pomiedzy butami "tradycyjnymi" a butami minimalistycznimi , VFF (trad>SKORA>mini>VFF).
ciekawy design.
z tego co widze, to sa pomiedzy butami "tradycyjnymi" a butami minimalistycznimi , VFF (trad>SKORA>mini>VFF).
ciekawy design.
Napisano Ponad rok temu
Obecnie korzystam z minimusów i sobie chwale ale chciałem coś z odrobine większą amortyzacja ale z zerowym spadkiem pięta-palce.
Napisałem skóra bo założycielem firmy jest polak, który stwierdził, że pisownia skóra jest również poprawna bo od tego pochodzi nazwa na rynek kanadyjski
Napisałem skóra bo założycielem firmy jest polak, który stwierdził, że pisownia skóra jest również poprawna bo od tego pochodzi nazwa na rynek kanadyjski
Napisano Ponad rok temu
pff do "skory" to im daleko, vibramki sa jak skora
te wygladaja mi na mniejsza amortyzacje od minimusow, ale moge sie mylic.
te wygladaja mi na mniejsza amortyzacje od minimusow, ale moge sie mylic.
Napisano Ponad rok temu
z wkładką mają większą amortyzację. Minimusy przynajmniej te niby stworzone do biegania w terenie nie mają żadnej amortyzacji.
Zresztą vibram robi im te podeszwy, które krótko mówiąc ścierają się tak szybko, że jestem lekko zdegustowany ;p
Zresztą vibram robi im te podeszwy, które krótko mówiąc ścierają się tak szybko, że jestem lekko zdegustowany ;p
Napisano Ponad rok temu
wiesz co, jak masz 3mm podeszwy, to nic dziwnego, ze sie szybko sciera. moje speedy noszac do pracy (5km po asfalcie + kilka godzin dreptania po budynku) schodzilem w 3 miesiace. teraz vivobarefoot mam ze dwa (i pol), i tez sie juz scieraja powoli.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych