Biegamy zimą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mysle, ze inne marki beda podobnie.Wash your Under Armour gear in cold water on a gentle cycle with like colors. Do not use bleach or fabric softener. Tumble dry on low heat, and never use dryer sheets. We also recommend that you place your apparel in a garment bag to protect it from snags caused by Velcro, eye hooks, or other sharp objects that can be found on other clothing.
Napisano Ponad rok temu
Wczesniej pralem UA w rekacha ale juz mi sie nie chce.
Nie zauwazylem zeby UA na tym jakos ucieroial specjalnie a jak pralem w rekach to mi sie wydawalo ze ciagle nie dopieram.
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie niskie temperatury mi nie przeszkadzają, ale zimą biegam bardzo rzadko ze względu na śnieg i lód. Na lodzie albo ubitym śniegu łatwo się przewrócić, a na miękkim śniegu od razu przemakają buty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powyżej 10 stopni - krótkie spodnie i koszulka krotki rękaw techniczna, czapeczka z daszkiem do biegania
10 - 5 stopni - długie lużne bawełniane spodnie dresowe. koszulka bawełna długi rękaw, na to techniczna, czapeczka z daszkiem.
5 stopnie do -10 długie lużne bawełniane spodnie dresowe, koszulka bawełna krótki rękaw na to bluza z polarem pod spodem zapinana wysoko pod szyje. Jeżeli czapka na uszy, jeżeli jest mróz to dodatkowo rękawiczki.
Poniżej - 10 stopni slipy bawełniane + koszulka bez ramiączek i orbitrek w domu. W telewizji Justyna Kowalczyk grzeje na 10 lub 15 km. ;-)
Napisano Ponad rok temu
Podobnie jak kolegom powyżej, jeżeli tylko nawierzchnia po której biegam jest ładnie odśnieżona, też znacznie lepiej biega mi się w zimie niż w lecie.
Góra mi pasuje bardzo - ale dół trochę niewygodny jak 2 parach spodni się biegnie i myślę żeby sobie jakieś zimowe spodnie albo legginsy biegowe kupić.
Napisano Ponad rok temu
Co do gory to czapka polarowa z decathlonu, koszulka termoaktywna kalenji badz bielizna z dlugim rekawem marki bergson na wieksze mrozy, potem ciepla bluza rowerowa firmy biemme z membrana a-tex i na wierzch cienki windstoper z decathlona i jest super. Rekawiczki mam rowniez rowerowe, ale zakrywajace palce z atexem i naprawde daja rade.
Napisano Ponad rok temu
Przez pierwsze 5 min chłodno, ale później już luz. Po 10 min biegu można się pokusić o zdjęcie bluzy (rok temu biegałem tak przy -6 st. C) ale wolałem nie ryzykować, szczególnie po chorobie. O tyle mam komfort, że moją bazą wypadowo-docelową jest samochód zaparkowany na skraju lasu więc odpadają mi wszelkie podejścia do "miejsca startu".
10km robi się na miękko, nawet łatwiej niż w lecie. Dobry patent podaliście z oddychaniem przez otwarte usta z językiem przylepionym do podniebienia - sprawdza się.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
p.s biegacie ze sluchawkami na uszach czy wolicie kontemplowac odglosy lesnej fauny
Napisano Ponad rok temu
Co innego bieg w jakimś run warsaw z mierzeniem czasu, wtedy wolałbym zarzucić jakąs motywującą nutę ;-)
Napisano Ponad rok temu
a jakie są mniej więcej ceny takich rękawiczek i bluzy? ja wstrzymywałam się z bieganiem zimą, jednak już powoli odpuszcza, jednak wcale nie jest jeszcze tak ciepło żeby bez ciepłych rzeczy się obyć. Pytam bo mam dość daleko do decathlonu i jest to dla mnie wyprawa na pół dnia :-)
Napisano Ponad rok temu
koszulka około 20-40 zł
koszulka z długim rekawem- 50 zł
bluza 70 zł
rękawiczki to kilkanaście zł
Jak widać ceny maja niskie, a komfort biegania jest o wiele większy niż w ciuchach bawełnianych.
tu masz katalog: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tez macie tak, ze jak jest zimno to wam sie zweza, eee, jama nosowa? jakby zaciska sie przejscie, i trudniej mi sie oddycha przez nos.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Na temat odżywiania ogólnie
- Ponad rok temu
-
skręciony staw kolanowy
- Ponad rok temu
-
Szkolenie CrossFit Mjollnir z gimnastyki i kettlebells