Filmy z seminariow - Tematyka: Ulica
Napisano Ponad rok temu
Obszerny fragment moskiewskiego seminarium Lee Morrisona
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Morrison robi seminaria w Niemczech, Czechach i Rosji, jak do niego pisałem, to odpisał mi, że z chęcią przyjechałby tez do Polski Za dwa dni seminarium bierze 700 funtów plus koszta, czyli całość by wyszła 5000- 6000 zł. Przy 30 osobowej grupie po 200 zł można by już coś zorganizować. Fakirsan i Kenjiro wspominali o chęci zaproszenia Morrisona, uważam że bardzo warto
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
pokazywane techniki są mocno nierealne w sytuacji niewspólpracujacego agresywnego przeciwnika.
większośc tego ( może w bardziej choreograficnzej wersji) widzimy od lat w dziale aikido.
nie ma cudów cizia - takie rzeczy to tylko na pokazy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
cizzia
Napisano Ponad rok temu
Cizia- być może ,ze facet coś umie ale w tych trzech filmach nie pokazał tego wiarygodnie.
jeśli napiszę, ze umiem lewitować a potem wstawię filmik na którym wiszę na sznurku to nie mam prawa oczekiwać, ze będę traktowany jako osoba wiarygodna w temacie lewitacji.
a już na marginesie- bo to tylko moje subiektywne odczucie- jest coś delikatnie niezbornego w sposobie w jaki ten facet się porusza. być moze mam spaczenie po sportach walki, ale efektywność ruchu jest wyczuwalna także intuicyjnie. I tu tej efektywności brak- Gość ewidentnie nie wykorzystuje energi całego ciała, traci pęd przy tych technikach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to co napisałem jest subiektywne i wcale nie musze mieć racji.
poza tym sztuki walki tov tak naprawde hobby więc troche tu dyskutujemy o wyższości jednego gustu nad innym ;-)
Napisano Ponad rok temu
- nie wykonuje techniki z pełną siła i szybkością, bo to niebezpieczne dla partnera
- pokazuje zawiłe układy, by zaprezentować swoja biegłość, w realu zrobił by inaczej
- pokaz/prezentacja, rządzi się swoimi prawami
- 10 lat/kg temu był ulicznym zabójcą/ninją/piratem/czarodziejem/komandosem , dzisiaj jest instruktorem, nie musi już być taki sprawny, ale ma WIEDZĘ (!)
Mort, a w sportach dyskutujemy o efektywności. ;-)
Technik "policyjnych" nie oglądałem, bo mnie to nie interesuje. Nie jestem mundurowym, ani ochroniarzem w tesco. Może są dobre, nie oceniam.
Pomijając psychologię, rozładowanie konfliktu itp. elementy "ulicy", chciał bym zobaczyć filmik z uber combo - strzał, podcięcie-obalenie, kontrola na ziemi/ przyduszenie. Ot, całą filozofia pracy na "ulicy".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napastnik, widząc jak bardzo jesteś popierdolny, ucieka.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zaczepiał i dźgał nożem......
- Ponad rok temu
-
Napadli go w domu, więc chwycił za nóż.
- Ponad rok temu
-
Damski bokser