Trenowac wiecej??
Napisano Ponad rok temu
od razu mowie jak nigdy nie bralem zadnych supli
Napisano Ponad rok temu
Ale obserwowałem po sobie. Mam też znajome osoby na siłkach i w różnych dyscyplinach sportu.
Wyszło mi, że warto inwestować w BCAA. Jest tu duża różnica w regeneracji. Naprawdę widoczna. Ale zależna również od firmy . U mnie, Nutrabolics - Growth Factor 360 gram działał prawie cuda . ( Już nie produkują, ciekawe czy był za tani i zbyt dobry, czy może w konsekwencji szkodliwy??? )
Znajomi z różnych sportów (zawodowcy) też potwierdzają że wyniki zależne są od stosowanej firmy. Czasami bez efektu a czasami b. dobrze.
W sporcie używają kreatyny. Działa na przyrost siły (w wielkim skrócie).
Co ciekawe jak przestawili się na nowsze wynalazki to masa nie rosła ale wyniki były słabsze.
Pierwsze formy kreatyny były w monohydracie. Rosła po nich masa o kilka kg, bo zatrzymywały wodę w komórkach. To był dobry objaw bo procesy anaboliczne i regeneracja poprawia się w warunkach uwodnienia.
Napisano Ponad rok temu
Z supli używam też regularnie kompleksowych komponentów na stawy (nie tylko glukozamina, ale też chondroityna, MSM, boswella, tumeric ekstrat, etc.) - wg badań ze skutecznością bywa różnie. Na mnie działa bardzo dobrze.
Pierwszy raz w życiu przeszedłem też cykl kreatyna+HMB i rzeczywiście moja siła wzrosła, choć drobne kontuzje nie leczyły się szybciej. Przez czas trwania cyklu nie sikałem częściej i więcej niż dotychczas
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja polecam:
Inkospor (niemiecki)
Allstars (niemiecki)
Nutrabolics (USA) - to te BCAA w estrach tak mnie regenerowały
Mam koleżankę z kadry kajakarek. Twierdziła, że różnica była bardzo wyraźna. Inkospor vs inne popularne które jako kadra testowali.
Podlegamy zmianom inwolucyjnym. A chcemy długo i zdrowo ćwiczyć
Spożywamy podtrute mięso i warzywa. Powietrze też coraz gorsze.
Trzeba się suplementować .
Ja po każdym treningu biorę symbolicznie lub zgodnie z ulotką BCAA.
2 x w roku robię kurację na więzadła i stawy
staram się nie prowadzić kontuzjogennego treningu
Napisano Ponad rok temu
a teraz wcale tani i dobry to Olimp nie jest oprócz witamin,które mają w ofercie... :nie:
Napisano Ponad rok temu
Tomasz, używam FITMAX BCAA Pro i nie jest źle. Wybrałem go głównie dlatego, że wolę tabletki od proszku i nie znoszę, jak trzeba ich łykać nie wiadomo ile (niektóre firmy mają takie dawkowanie, że trzeba łykać po 6-8 tabletek dziennie).
Po poście Krissa spróbuję na następny raz z BCAA INKOSPOR i zdam relację, czy czuć różnicę.
Ćwiczę też siłowo, plan mam ułożony taki, że w razie czego mogę sobie zrobić przerwę i się nie rozsypię od tego. Taką mam pracę, że czasami na siłownię już nie starcza czasu, a wtedy zawsze wybieram SW i co najwyżej dodatkowo jakieś krótkie ćwiczenie robię po treningu (wiem, że nie jest to optymalne, ale trzeba sobie radzić z tym, co się ma).
Jedno jest faktem - jak nie ćwiczę siłowo, to wszystkie stare sprawy (kontuzje) wyłażą. Jestem skazany na trening
Napisano Ponad rok temu
Wiele firm jest dobrych.
Ja polecam:
Inkospor (niemiecki)
Allstars (niemiecki)
Nutrabolics (USA) - to te BCAA w estrach tak mnie regenerowały
Chris ten Nutrabolics nie ma w ofercie BCAA jedynie cos takiego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
o tym mowisz?
Napisano Ponad rok temu
Jako, że jestem biednym studentem zawsze wszystko kalkuluję xD.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
biedny student i 70 g bcaa ładuje dziennie.. damn, to ja w takim razie jestem biednym murzynem
a co ciekawsze wystarczą 2 kapsy na porcję ! przyjmując, że bierzemy 3x dziennie to w w jednej tabletce ponad 10g bcaa - to musi być łatwo połknąć
joke ofkorz, już nie oftopuje
Napisano Ponad rok temu
Chris ten Nutrabolics nie ma w ofercie BCAA jedynie cos takiego [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
o tym mowisz?
Anabolic Window, jest chyba kontynuacją tego co napisałem.
Dla mojego sposobu treningu to ma za dużo węglowodanów. Ale dla szczupaków bez skłonności ... jak znalazł
Ale jest bardzo dobry. (w działaniu)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może będzie prościej i taniej jak ktoś ci wyśle paczkę z PL.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dieta jajka
- Ponad rok temu
-
Bezpieczny i zdrowy trening siłowy (wydzielony)
- Ponad rok temu
-
waga łazienkowa
- Ponad rok temu
-
Spuchnięty nos
- Ponad rok temu
-
Rakieta do squasha
- Ponad rok temu
-
Nordic walking