A, że oba potrzebne tez mi się tak wydaje, choć jak pisałem, czytałem w jakimś opracowaniu o czymś przeciwnym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na początku, to znaczy na początku treningu
![]()
A, że oba potrzebne tez mi się tak wydaje, choć jak pisałem, czytałem w jakimś opracowaniu o czymś przeciwnym.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
na początku, to znaczy na początku treningu
![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie to prawda, że "ćwiczeniami dynamicznymi nie wszystko rozciągniesz".OKi, tylko że ćwiczeniami dynamicznymi nie wszystko rozciągniesz, wiec mają się uzupełniać, a nie eliminować z treningu.
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie to prawda, że "ćwiczeniami dynamicznymi nie wszystko rozciągniesz".OKi, tylko że ćwiczeniami dynamicznymi nie wszystko rozciągniesz, wiec mają się uzupełniać, a nie eliminować z treningu.
W kontekście karate zarówno to zdanie jak i całe wnioskowanie jest jednak nieprawdziwe, bo:
"ćwiczeniami dynamicznymi rozciągniesz wszystko co ci jest potrzebne do wykonywania ruchów dynamicznych potrzebnych w karate".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... na korzyść karate... i dlatego też min., kopanie w TKD i karate znacząco się od siebie różni ;-)
Napisano Ponad rok temu
... na korzyść karate
... i dlatego też min., kopanie w TKD i karate znacząco się od siebie różni ;-)![]()
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mawashi z karate to są tak naprawdę dwa, jedno z karate niekontaktowego i z kiokushin
A z MT to jest takie wyśrodkowane mam wrażenie
Napisano Ponad rok temu
I jeszcze jedno: czy balet nie dostarcza przykladow rozciagania? Oczywiscie baletnice nie musza szybko i silnie kopac, wiec nie mozna kopiowac tego w skali 1 do 1. Maja tez czesto zwiazane z tym problemy na starosc. Problemow takich nie maja starzy mistrzowie wewnetrznych styli kungfu, sa tez zwykle swietnie rozciagnieci do poznej starosci. Stosuja jednak zupelnie inna metodyke, rozciagania jako takiego nie robia prawie wcale, za to mecza sie systematycznie staniem w niskich-coraz nizszych postawach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu