 
Jedzenie z parowaru
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
 a co do samego gotowania na parze to troche wiem na temat bo moja matka to uwielbia... To jest tak ze wszystko trzeba mocniej przyprawiac niestety i zazwyczaj nie jest to hmmm rownomiernie przyprawione tak jak w przypadku zwyklego gotowania. Ryby i miesa ktore gotujemy najlepiej zamarynowac czy przyprawic pare godzin przed jedzeniem i pozostawic zeby nasiakly smakiem i aromatem przypraw inaczej beda bez smaku.
  a co do samego gotowania na parze to troche wiem na temat bo moja matka to uwielbia... To jest tak ze wszystko trzeba mocniej przyprawiac niestety i zazwyczaj nie jest to hmmm rownomiernie przyprawione tak jak w przypadku zwyklego gotowania. Ryby i miesa ktore gotujemy najlepiej zamarynowac czy przyprawic pare godzin przed jedzeniem i pozostawic zeby nasiakly smakiem i aromatem przypraw inaczej beda bez smaku.
					
					Napisano Ponad rok temu
Trochę praktyki i się nauczysz. Aromatyczne przyprawy, np. imbir, czosnek, koper, pietruszka. Sosy, np. na bazie kefiru, jogurtu, przecieru pomidorowego, oliwy, octu, wina itp.Z tym, że smakowo na minus. Warzywa jeszcze w miarę, ale ryba zupełnie bezsmakowa. Czy tak już będzie i się trzeba przyzwyczaić czy to sztuka dobrego przyprawienia?
Napisano Ponad rok temu
Za to mięso najbardziej mi smakuje właśnie gotowane na parze. Podobnie z warzywami. Bez żadnych przypraw czy sosów. Po prostu kawałek piersi, ziemniaki i marchewka albo buraki. Wszystko gotowane razem nad jednym garnkiem.
Napisano Ponad rok temu
Co do tych cennych skladnikow .... to taka akcja reklamowa
 
 Jakos nikt nie mowi tego ze razem z tymi cennymi skladnikami zostaja tam wszystkiego rodzaju nieporzadane skladniki ktorymi sie pakuje roslinki zeby ladnie rosly i wygladaly lub tez samoistnie wchlaniaja z autostrady przy polu
 
					
					Napisano Ponad rok temu
Co do ryby to myślę, że wcześniejsze doprawienie i zamarynowanie może dać lepszy efekt smakowy. Jak się zapatrujecie na pieczone rzeczy? Właśnie ryby i np kurczaki itd??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na pewno jest to zdrowsze od smażenia,
Na dwoje babka wróżyła. Ja z kolei słyszałem, że współczesne mięso jest na tyle zanieczyszczone i ma różne śmieci (od hormonów po chemikalia), że trochę lepiej to wszystko potraktować piekarnikiem/tłuszczem... I radzono mi to co pisał Tau - parowar tak, ale tylko do warzyw...
Napisano Ponad rok temu
Natomiast właśnie warzywa zupełnie mnie rozczarowały - obiecywana przez wszystkich symfonia zachowanego smaku nie różniła się wiele od warzyw gotowanych... Ale może rzeczywiście zdrowsze.
Na szczęście jest jeszcze duszenie i pieczenie.
Napisano Ponad rok temu
 a w gotowaniu warzyw na parze fajne jest to ze gotuje sobie brokuly brukselke i marchewke i wszystko ma swoj smak a nie marchewka smakuje brokulami i na odwrot.
  a w gotowaniu warzyw na parze fajne jest to ze gotuje sobie brokuly brukselke i marchewke i wszystko ma swoj smak a nie marchewka smakuje brokulami i na odwrot.
					
					Napisano Ponad rok temu
Jakos nikt nie mowi tego ze razem z tymi cennymi skladnikami zostaja tam wszystkiego rodzaju nieporzadane skladniki ktorymi sie pakuje roslinki zeby ladnie rosly i wygladaly lub tez samoistnie wchlaniaja z autostrady przy polu
Tych składników nie usuniesz przez gotowanie tradycyjne.
Ja z kolei większą wagę przywiązuję do doboru składników, niż do sposobu przyrządzenia. Na parze w ogóle nie gotuję.
Napisano Ponad rok temu
Tych składników nie usuniesz przez gotowanie tradycyjne.
Wiadomo że nie usuniesz ale zawsze jakas ilość masz mniejsza bo wylewasz z woda w ktorej gotowales ...
Ludzie mysla ze zdrowo sie odzywiajac beda zyc w zdrowiu i wiecznie.
Jakos nie zauważam w bliskim gronie znajomych roznic. Tak samo nowotwor sie przytrafil znajomej ktora cale zycie zdrowo na warzywkach i chudym miesku sie odzywiala jak i znajomemu zawal mimo ze wyniki wczesniejszych badac mial znakomite jak i choroby u osob caly czas jedzacych tluste miesiwa.
Ja wiem kiedy moj organizm domaga sie czegos - miesiac nie jem miesa a naraz tak mnie wezmie ze cale peto kielbasy zjem na raz (albo i dwa
 )
  )A przez cale zycie jesc tylko to co zdrowe a wredne w smaku to co to za przyjemnos ?
Wiadomo do wszystkiego sie mozna przyzwyczaic ...
 
					
					Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ty nie patrz na nowotwory tylko na choroby serca. Nowotwór to w dużej mierze kwestia genetyczna.
Dlatego tez pisalem o zawale
Napisano Ponad rok temu
...
Jakos nie zauważam w bliskim gronie znajomych roznic. Tak samo nowotwor sie przytrafil znajomej ktora cale zycie zdrowo na warzywkach i chudym miesku sie odzywiala jak i znajomemu zawal mimo ze wyniki wczesniejszych badac mial znakomite jak i choroby u osob caly czas jedzacych tluste miesiwa.
Ja wiem kiedy moj organizm domaga sie czegos - miesiac nie jem miesa a naraz tak mnie wezmie ze cale peto kielbasy zjem na raz (albo i dwa)
A przez cale zycie jesc tylko to co zdrowe a wredne w smaku to co to za przyjemnos ?
Wiadomo do wszystkiego sie mozna przyzwyczaic ...
Czyli postulujesz że nie jest istotnym co się je?
Tak czy inaczej zejdziesz więc lepiej jest jeść smacznie nie zważając na to czy zdrowo czy nie?
Nie jestem zwolennikiem jakiegoś strasznego katowania się jedzeniowego ale kompletnie nie zwracanie na to uwagi to chyba też przesada?
Napisano Ponad rok temu
Czyli postulujesz że nie jest istotnym co się je?
Tak czy inaczej zejdziesz więc lepiej jest jeść smacznie nie zważając na to czy zdrowo czy nie?
Nie jestem zwolennikiem jakiegoś strasznego katowania się jedzeniowego ale kompletnie nie zwracanie na to uwagi to chyba też przesada?
Ależ nie ale dieta dla kazdego bedzie inna i cos zdrowego dla jednej osoby moze wykonczyc inna. Organizm najlepiej wie czego potrzebuje. Dla organizmu bardziej szkodliwe sa restrykcyjne diety bardzo czesto wyniszczajace organizm.
Mozna jesc wszystko byle zachowac umiar a to jest najtrudniejsze
 
					
					Napisano Ponad rok temu
 
 Jeśli chodzi o jedzenie robione na parze to jadłem sporo ryb które przyprawione są naprawdę smaczne. Jadłem kurczaka który też może być smaczny (ale nie lepszy od smażonego
 ) .
  ) . Warzywa potrafią być super smaczne tylko trzeba pamiętać że warzywa gotowane zazwyczaj są gotowane z solą a przez to mogą być smaczniejsze od robionych na parze nie doprawionych.
Napisano Ponad rok temu
 takie ugotowane po prostu to chyba tylko marchewke lubie ;p
  takie ugotowane po prostu to chyba tylko marchewke lubie ;p
					
					Podobne tematy  
				  
 
	
| Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
|---|---|---|---|---|---|
| Najlepsze jedzenie dla faceta! | Diety | 
 |   
 | ||
| Jedzenie mamusi:) | Dieta | 
 |   
 | ||
| Chińskie jedzenie w Chinach... | Inne sporty | 
 |   
 | ||
| Odpowiednie jedzenie przy HST | Dieta | 
 |   
 | ||
| jedzenie | Dieta | 
 |   
 | 
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Ból podczas brzuszków Ból podczas brzuszków- Ponad rok temu 
- 
			 Siłownia tylko pod SW Siłownia tylko pod SW- Ponad rok temu 
- 
			 kettle - zacząć przygodę kettle - zacząć przygodę- Ponad rok temu 
- 
			 Czas się dorzeźbić Czas się dorzeźbić- Ponad rok temu 
- 
			 Porada odnosnie supli Porada odnosnie supli- Ponad rok temu 
- 
			 podrzut zarzut podrzut zarzut- Ponad rok temu 
- 
			 Trening po zdjeciu szwów Trening po zdjeciu szwów- Ponad rok temu 
- 
			 Pompki - ustawienie dłoni Pompki - ustawienie dłoni- Ponad rok temu 
- 
			 Jakie sw do mma?? :) Jakie sw do mma?? :)- Ponad rok temu 
- 
			 Najsmaczniejsza odzywka bialkowa. Najsmaczniejsza odzywka bialkowa.- Ponad rok temu 
 



 
				
			 
				
			 
				
			 
				
			 
				
			 
				
			 
				
			 
				
			 
				
			
 Ponad rok temu
 Ponad rok temu
								