kettle - zacząć przygodę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za drugim razem spokojnie sobie zrobilem calego Maxvella, poza jednym cwiczeniem, ktore jest ciezko zrobic przy takim obciazeniu.
Fajna sprawa :wink:
Napisano Ponad rok temu
Nie chcę zabrzmieć jak pasożyt, ale ma ktoś jakieś dobre linki w temacie? Można by je tu zebrać dla potomności na przykład. :wink:
Dzięki z góry.
Napisano Ponad rok temu
Ja jednak polecam przeczytać Enter the kettlebell oryginał angielski bo niestety w polskiej wersji nie ma planu Rite of passage.
Kolejną fajną ba zajebistą książką ze stajni RKC jest Viking Warrior Conditioning Kennet'a Jay'a jak ktoś chce się wbić na wyżyny wydolności szczególnie polecam zawodnikom.
Napisano Ponad rok temu
Niestety po ostatnim treningu z kettlem (robilem Maxvella)... Bolala mnie szyja i mialem niedowlad reki - czyli ja zwykle, gdy robie rwania, wyciskanie itp. jedna reka. Wiec asymetryczne cwiczenia z kettlem nie dla mnie. Szkoda. Bo mysle, ze spokojnie moglym robic nawet z 32 kg zestaw Maxvella. Musze zatem robic cwiczenia symetryczne, gdzie obie rece wykonuja taki sam ruch.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Choć przy treningu bez timera interwałowego gymboss'a się nie obejdzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak wam To się podoba? Dla mnie bomba, właśnie takich siłowni mi brakuje:(
Podoba sie baardzo... .
I ze tak przy okazji zapytam. Macie moze jakis link z kolkami takimi jak na tym filmiku (evil wheel)(i chodzi mi tak zeby byly 2 kolka po bokach i uchywt w srodku- znajduje jedynie takie ze kolko w srodku a na zewnatrz raczki). Da sie takie kupic gdzies u nas?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak wam To się podoba? Dla mnie bomba, właśnie takich siłowni mi brakuje:(
Podoba sie baardzo... .
I ze tak przy okazji zapytam. Macie moze jakis link z kolkami takimi jak na tym filmiku (evil wheel)(i chodzi mi tak zeby byly 2 kolka po bokach i uchywt w srodku- znajduje jedynie takie ze kolko w srodku a na zewnatrz raczki). Da sie takie kupic gdzies u nas?
Kupiłem takie kółeczko w sklepie medycznym w Katowicach Panewnikach (blisko akademików Akademii Medycznej na Ligocie). Fakt, że dwa razy droższe od zwykłego, ale dużo lepsze od kółek z marketu budowlanego:)
Napisano Ponad rok temu
Czyli jak to zrobiłeś? Pochwal się :wink:Ja robiłem takie kółka bez żadnego tutoriala. Wszystkie potrzebne części kupiłem w markecie budowlanym.
Napisano Ponad rok temu
4 kółka do wózka
8 zacisków do węża
8 płaskich podkładek
Poskładać jak na obrazku poniżej. Jeśli dla kogoś ośki są zbyt cienkie, to można je dodatkowo owinąć taśmą izolacyjną.
Nie pamiętam już, ile co kosztowało. Wiem tylko, że uchwyty do szafy były dość drogie, ale w tamtym markecie nie udało mi się znaleźć niczego innego, a nie chciało mi się już jeździć do innych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps. A od was odp sie nie doczekalem ile macie :roll:
Napisano Ponad rok temu
jak przeczytasz to zreferuj ksiazke Pavla, chcialem ja kupic, ale nie bylo w moim empiku... (mam dwie inne jego ksiazki i jestem ciekawy jak one koresponduja z uwagami o treningu z kettlami).
K_P