Czas się dorzeźbić
Napisano Ponad rok temu
Jaki trening polecacie na rzeźbę - najlepiej z własnych doświadczeń. Chciałbym spalić fat tracąc jak najmniej mięśni . A wręcz przeciwnie - bardziej te mięśnie utwardzić i podkreślić coby wyglądać jak gladiator Fajnie by było poprawić sobie sprawność,/wydolność.
Jakiś FBW? Tabata? Trening 300? Tradycyjny trening split z dużą ilością powtórzeń...?
W jaki sposób Szanowni Forumowicze dbacie o to by w lato na plaży bez wstydu zdjąć koszulkę.
Jeżeli był podobny temat z sensownymi odpowiedziami był to pokornie proszę o link.
Napisano Ponad rok temu
na plaże jak najbardziej się nada. sam jeszcze nie robiłem, ale może w maju spróbuję. Wygląda bardzo sensownie, Romaniello zna sie na rzeczy.
A splita z dużą ilością powt. sobie odpuść na starcie, FBW, ewentualnie split góra-dół, duża częstotliwość treningów.
i dietka ale to pewnie już wiesz.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czym dla Ciebie jest wygląd gladiatora - tych kinowych było wielu, a przeważnie spaślaki robiły za szefów albo oponentów, którzy bardzo szybko ginęli.
Nie piszesz czy robisz trening domowy push-pull-abs&run/swim czy korzystasz z siłowni. Zresztą, mniejsza o to. Jakikolwiek trening z przeznaczeniem na poprawę definicji mięśnia + solidnie przypilnowana dieta (bo to 3/4 sukcesu). Z supli jedynie thermal (albo PEA + trochę koffy), ZMA i beta-alanina (ew. kreatyna lubą połączenie obu).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jason, to z czego robią Ci się te rozstępy, skoro obwody stoją w miejscu? :wink:
.
Cholerne w tyłek kopane rozstępy porobiły mi się w pierwszym roku treningów gdy z 69 kg (180 cm wzrostu) skoczyłem na jakies 82 kg. Oczywiście mam kumpli którzy żrą koks tonami i wyglądają przy mnie jak Coleman przy Małyszu a jakoś im się rozstepy nie porobiły lub też mają minimalne... niefart Trenuję parę ładnych lat i przekroczenie 90 kg wagi i 40 cm w bicepsie to dla mnie mission impossible więc postanowiłem trochę popracować nad definicją skoro masa nie idzie...
W sumie nigdy nie robiłem jakoś rzeźby dlatego proszę o pomoc kogoś, kto ma jakieś pozytywne doświadczenia Czyli jak mam te 40 w bicepsie to chciałbym na rzeźbie mieć podobnie a nie np 36
Jak na razie mam dostep do prostego sprzętu typu sztangielki, sztanga łamana, drążek. Zero maszyn.
Dziękuję serdecznie za wszelkie sugestie
edit: @ry~you a do tego fbw z podziałem to jakie ćwiczenia byłoby najsensowniej dobrać ?
Napisano Ponad rok temu