Jak zrobic kotegaeshi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie można przesadzać z atemi, to nie krav magaPotem jeszcze z łokcia w oko, lufa w nery i można ze stoickim spokojem robić czyste, aikidockie kotegaeshi......prosty na nos i kolano w żołądek....
No i zabawię się w Akahige i zacytuję Redakcję: Nie będą forumowi frustraci decydować co jest aikido a co nie.
"ile razy można WTF is "Czyste Aikido"?
@ Voivod, załatw transport, nocleg, dupy jakieś, ja przywiozę wódkę.
Napisano Ponad rok temu
Powiem dziewczynom, że padło dżentelmeńskie, wysmakowane zaproszenie....załatw dupy jakieś...
Napisano Ponad rok temu
Nocleg jest, pociagi jezdza, z alkoholem nigdy nie bylo u nas klopotu (w koncu nie przyjezdzamy tam dla przyjemnosci ...), ale ze dziewczyny TEZ trzeba Ci zalatwiac...?@ Voivod, załatw transport, nocleg, dupy jakieś, ja przywiozę wódkę.
Nie dziwne, ze masz problem ze zwyklym kotegaeshi... :twisted: (tym razem sarkazm byl zdecydowanie ON)
Napisano Ponad rok temu
Akurat to mogę potwierdzić z czystym sumieniem...z alkoholem nigdy nie bylo u nas klopotu...
Napisano Ponad rok temu
I Światowy Kongres Aikido "Hał tu mejk kotegaeszi"a co jest 26?
A tak poważnie, to 26-27.02 gościmy sensei Pascala Guillemin, asystenta sensei Tissier. Voivod jak zwykle nas odwiedzi, to mogą sobie z Randallem pomęczyć nadgarstki w przerwach między treningami. :wink:
Napisano Ponad rok temu
2 the piont gentlemen
PS. Dziewczyny się poznaje, dupy się załatwia, a Dżentelmeni to byli w wiktoriańskiej Anglii.
Napisano Ponad rok temu
nie mamy w Polsce takich aikidokow?
pytam bo nigdy nie slyszalem o nim
Napisano Ponad rok temu
Sam sensei aż tak nie, ale przecież JA będę...aha, a ten sensei Guillemin to jakis dobry? shihan?
nie mamy w Polsce takich aikidokow?
pytam bo nigdy nie slyszalem o nim
A link do stażu w moim górnym poście był/jest.
Napisano Ponad rok temu
A sam sensei Pascal G. - zobaczyć warto napewno
Napisano Ponad rok temu
Nic dziwnego, Smailu. Zauważyłem, że ludzie zajmujący się wersją Kobayashi niezbyt znają innych nauczycieli niż swoi lub w swojej linii. Co by nie pisać i nie mówić o s. Isoyamie, to nie jest on jednym z wielu w świecie aikido. Mój znajomek z kobayashi (od JW), aikidoka ze stażem kilkuletnim robił duże oczy, bo on zna tylko przedstawicieli jedynie słusznej wersji - sensei J.W. i maestro G.S.pytam bo nigdy nie slyszalem o nim
Napisano Ponad rok temu
bylem przez wszystkie lata na wiekszosci stazy organizowanych przez wtedy jedynie sluszna pfa, bywalem na stazach powstajacej aai... cwiczac kobayashi takze czasami pjawialem sie na innych stazach, byly juz wtedy nowe federacje... ostatnio takze sie pojawilem np na Isoyamie - za to przez lata cale nie widzialem nikogo z aikikai na stazach lini kobayashi
tylko z regoly jezdzilem na staze z shihanami, a nie ich asystentami
nic nie ujmujac s P.G. ale ile on cwiczy aikido i jaki ma stopien?
Napisano Ponad rok temu
w sumie podobnie jak ja i jeszcze ilus tam aikidokow w Polsce,
zapraszacie go ze wzgledu na osobiste upodobania, czy ze wzgledu na asystenture CH.T.
czy jak
pytam bo mnie to zastanawia
ja robie np staze na slowacji, a tam tez maja aikidokow z 4 i 5 danami
w Polsce mamy wielu swietnych aikidokow z 4 i 5 danami
a zapraszamy obcych, a haslo Teraz Polska i Dobre Bo Polskie, to gdzie?
rozumiem shihanow zapraszac, bo w polsce tylko jeden i to nie dla wszystkich
ale czemu nie robimy stazy z naszymi aikidokami, np w ramach wymiany z innymi federacjami polskimi?
mozna by wtedy o kotegaeshi pogadac
Napisano Ponad rok temu
Wiec sam udzieliles sobie niejako odpowiedzi A z naszymi aikidokami jest przeciez wiele stazy Wystarczy luknąć na stronę PFA. A to tylko jedna federacja. :-)
Napisano Ponad rok temu
A ja właśnie doznałem satori i zrozumiałem, w jaki sposób Szczepan rozwija się duchowo!rozumiem shihanow zapraszac, bo w polsce tylko jeden i to nie dla wszystkich
ale czemu nie robimy stazy z naszymi aikidokami, np w ramach wymiany z innymi federacjami polskimi?
Otóż, rozwija się poprzez pełnienie funkcji moderatora tego działu, zmagając się z notorycznymi offtopami i powstrzymując przed zabiciem offtopców jakimś komputerowym wirusem!
Innymi słowy: wynocha z tematu o kotegaeshi do tematu pt. "Dlaczego zapraszamy nie tych shihanów/nauczycieli, co trzeba?"
:wink:
Napisano Ponad rok temu
O przepraszam, był czas, że dość regularnie bywałem na stażach z Etienne Leman. I bardzo mi się podobałoza to przez lata cale nie widzialem nikogo z aikikai na stazach lini kobayashi
Napisano Ponad rok temu
I dla tego właśnie faktu warto było puścić kilka offtopów. Powinieneś być wdzięczny, a nie evialmi strzelać Ja, na ten przykład, łyskacza lubię i chętnie oczekiwałbym z Twojej strony dowodu wspomnianej wdzięczności :wink:A ja właśnie doznałem satori i zrozumiałem, w jaki sposób Szczepan rozwija się duchowo! (...)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
aikido i pływanie
- Ponad rok temu
-
Jak usunąć frustratów z forum aikido?
- Ponad rok temu
-
AKTYWNE WCZASY RODZINNE 2011
- Ponad rok temu