brzuszki - video do oceny?
Napisano Ponad rok temu
bawil sie ktos w cos takiego?
na jakie grupy miesni brzucha ma to dzialac? probowalem i jedynie miedzy zebrami wszystko mnie boli i nie rozumiem czemu
Napisano Ponad rok temu
dobre ćwiczenie gdy się wykonuje je poprawnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
powiem tak to cwiczenie nie izoluje brzuchaW tym ćwiczeniu działają zginacze biodra, brzuch i mięśnie obręczy barkowej. Jeżeli komuś głównie zależy na ćwiczeniu brzucha to ćwiczenie nie jest zbyt dobre.
i dobrze bo w sw raczej chodzi o dobre współgranie mięśni i angażowanie wielu mięśni podczas ćwiczenia , myślę że to ćwiczenie jest dobre dla kogoś kto potrzebuje silnego elastycznego brzucha .
zgodzę się że to nie jest dobre ćwiczenie dla kulturystów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
chodziło mi o obecnych kulturystów , których interesuje jedynie rozrost masy mięśni a nie ich funkcjonalność , czyli dużo nie ważne jak funkcjonalnych mięśniJest, ale nie do wzrostu masy, ani izolacji. Szanujący się kulturysta, a nie paker abs, dba o sprawność ogólną i stosuje zaskakiwanie mięśniowe w celu poprawy neurostymulacji.
Napisano Ponad rok temu
a funkcjonalne to jakie?chodziło mi o obecnych kulturystów , których interesuje jedynie rozrost masy mięśni a nie ich funkcjonalność , czyli dużo nie ważne jak funkcjonalnych mięśni
Napisano Ponad rok temu
stan umięśnienie kulturysty a ciężarowca lub trójboisty
Napisano Ponad rok temu
a widziales kiedys ciezarowca biegajacego? sa tak "niefunkcjonalni", ze to sie w glowie nie miesci. czesto maja problemy z chodzeniem, dysza wchodzac po schodach, ba, dostaja zawrotow glowy od wiazania butow. do dynamicznych to oni tez nie naleza. biorac pod uwage, ze tak troj jak i dwu boisci pracuja niemal wylacznie w sferze anaerobicznej, to taki kulturysta bedzie potrafil wykonac "statystycznie wieksza prace", bo wiecej cwiczy w przedziale 10-20 powtorzen, w porownaniu z 2 i 3-bojowcami, ktorzy rzadko wychodza ponad 5.to takie które są nie tylko po to żeby ładnie wyglądały , ale są dynamiczne , są wydajniejsze czyli pobierając określoną ilość tlenu statystycznie potrafią wykonać większą prace , jeżeli by Ci było mało ,dla porównania:
stan umięśnienie kulturysty a ciężarowca lub trójboisty
po prostu wkurza mnie 1) uwziecie sie niektorych na kulturystow 2) rzucanie tym gownianym "funkcjonalnym". fukcjonalnosc mierzy sie tym, jak dobrze spelnia sie konkretne zadanie. jesli kulturysta wygrywa zawody, to jest bardziej funkcjonalny od kogokolwiek, kto nie wygrywa.
Napisano Ponad rok temu
kulturysta wygrywa zawody bo ma ładną sylwetkę to jest jego cel
wole mieć silne mięśnie niż napompowane które ładnie by wyglądały
z resztą jak dla mnie to jest gejowski sport
wszystko zależy od tego jaki masz cel w swoim harowaniu na siłowni , ja nie potrzebuje reperować swojego Ego dużymi mięśniami których jedną zaletą jest to że ładnie wyglądają
a co do trój boitów to znam kolesia po 30 który się tym zajmuję , dodatkowo biega i pływa i kondycji i siły może pozazdrościć mu wielu małolatów którzy poznali teścia miecia i omka
Napisano Ponad rok temu
dokladnie, wystarczy ci smianie sie z niefunkcjonalnych kulturystow na forum internetowym.wszystko zależy od tego jaki masz cel w swoim harowaniu na siłowni , ja nie potrzebuje reperować swojego Ego dużymi mięśniami których jedną zaletą jest to że ładnie wyglądają
Napisano Ponad rok temu
wszystko zależy od tego jaki masz cel w swoim harowaniu na siłowni , ja nie potrzebuje reperować swojego Ego dużymi mięśniami których jedną zaletą jest to że ładnie wyglądają
idąc twoim tokiem myślenia to: trenujesz sw, bo masz kompleksy i chcesz pokazać jaki to jesteś gieroj. No i obligatoryjnie masz małego.
---
nazywasz kulturystów gejami? Hahaha
Napisano Ponad rok temu
novo pytałeś o funkcjonalność , pociągnąłeś mnie za język , a teraz masz do mnie pretensje że śmieje się z kolesi którzy chodzą na siłownie tylko po to żeby fajnie wyglądać , no sory ale mam jedno zdanie o napinaczach , znam wiele przypadków kolesi którzy myśleli że są fajni bo są duzi , ale zazwyczaj nie miało to nic wspólnego z siłą , kiedyś kulturyści mieli siłę i masę , w obecnych czasach kulturyści gonią tylko za masą
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiesz, kolesi cwiczacych na silowni tez znam mnostwo, takich co chca "dobrze wygladac nago", napinaczy kilku tez, a kulturyste tylko jednego. mysle, ze mamy skrajnie rozne definicje.novo pytałeś o funkcjonalność , pociągnąłeś mnie za język , a teraz masz do mnie pretensje że śmieje się z kolesi którzy chodzą na siłownie tylko po to żeby fajnie wyglądać , no sory ale mam jedno zdanie o napinaczach , znam wiele przypadków kolesi którzy myśleli że są fajni bo są duzi , ale zazwyczaj nie miało to nic wspólnego z siłą , kiedyś kulturyści mieli siłę i masę , w obecnych czasach kulturyści gonią tylko za masą
Napisano Ponad rok temu
jak ktoś sobie chce niech się fascynuje tym , ale ja nie jestem zainteresowany :wink:
Napisano Ponad rok temu
no nie. przeciez wiekszosc z nas, jak i zdecydowana wiekszosc kobiet uwaza, ze kulturysci wcale dobrze nie wygladaja. zeby dobrze wygladac to na silownie chodzi kowalski i kowalska. o to mi wlasnie chodzi, kulturysta nie jest dresik na cyklu robiacy bicka i klate. kulturysta na cyklu bedzie robil nogi, plecy, klate, trica i bica, i bedzie duzo wiekszy niz przecietny kowalski, i bedzie symetryczny, i od czasu do czasu bedzie schodzil z waga.kulturysta ćwiczy po to by ładnie wyglądać (sylwetka)
no to po co sie ich w ogole czepiasz? i nie, nie chodzi o "ladne i estetyczne miesnie", tylko o rozmiar, symetrie, i BF. rozumiem, ze cie to nie interesuje i ci sie nie podoba. mnie zbytnio tez nie, ale jakby ktos zaczal gadac ze mma to w ogole jakis beznadziejny sport i kto to w ogole cwiczy, bez sensu, lepiej zajac sie przeciez zarabianiem kasy, to tez bym sie odezwal.ale ja nie jestem zainteresowany :wink: