Aikido na igrzyskach
Napisano Ponad rok temu
wezcie to wszystko wyrzuccie do kosza w koncu...
Napisano Ponad rok temu
zawilosci, zawilosci, czyli jak zawsze brak jednosci
Odnośnie jedności organizacji aikidockich możemy mówić o jedności idei i odwoływaniu się do wspólnego źródła czyli osoby mistrza-założyciela O'Sensei.
Organizacje tworzy się w celu usprawnienia działania i realizacji celów statutowych.
Rozumiem, że pieknoduchów i idealistów kwestie formalne mało interesują, ale czy mógłbyś spróbować określić jakich konkretnych działań czy rozwiązań oczekiwałbyś w kwestii jedności organizacyjnych?
Inaczej to co piszesz będzie, jak to co niektórzy :wink: mawiają, bla, bla, bla...
Napisano Ponad rok temu
Chyba sobie chłopie ponuro żartujesz! 8OOdnośnie jedności organizacji aikidockich możemy mówić o jedności idei i odwoływaniu się do wspólnego źródła czyli osoby mistrza-założyciela O'Sensei.
Organizacje tworzy się w celu usprawnienia działania i realizacji celów statutowych.
P.S. A ja myślałem cały czas, że "Bastard" to nie od broni tylko od nieprawego łoża. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Organizacje tworzy się w celu usprawnienia działania i realizacji celów statutowych. [/quote]
Chyba sobie chłopie ponuro żartujesz! 8O [/quote]
Absolutnie mówię serio...
Oczywiście na gruncie prakseologicznym8)
[quote name="budo_Akahige"]P.S. A ja myślałem cały czas, że "Bastard" to nie od broni tylko od nieprawego łoża. :wink: [/quote]
No patrz jak to się można pomylić
Napisano Ponad rok temu
ale czy mógłbyś spróbować określić jakich konkretnych działań czy rozwiązań oczekiwałbyś w kwestii jedności organizacyjnych?
Inaczej to co piszesz będzie, jak to co niektórzy :wink: mawiają, bla, bla, bla...
wiesz, od pewnego czasu mysle ze jest tylko jedna opcja zeby sie to udalo
wyciac wszystkich w pien i oglosci sie krolem
a kazdego kto bedzie cos mial pod gorke sciac do kolekcji...
to bylaby idelana organizacja milosci w aikido...
coz... inaczej chyba sie nie uda
coraz mnie mam ochote sie w to angazowac, pewnie dolacze do grona tych ktorzy odeszli w cien i robia swoje...
Napisano Ponad rok temu
ale czy mógłbyś spróbować określić jakich konkretnych działań czy rozwiązań oczekiwałbyś w kwestii jedności organizacyjnych?
coraz mniej mam ochote sie w to angazowac, pewnie dolacze do grona tych ktorzy odeszli w cien i robia swoje...
Ooo... wzruszyłem się
Ale zaraz, zaraz nie mogę sobie jakoś odtworzyć kiedy i w co się Tomku tak bardzo angażowałeś żeby zjednoczyć cokolwiek w polskim aikido co cię tak bardzo umęczyło że teraz zrezygnowany i przybity odchodzisz w cień :roll:
Napisano Ponad rok temu
Zacznijmy od rzeczy małych.
* - nie wiem, ale chodzi mi o to że problemem nie jest chyba "abstrakcyjna" jedność organizacyjna, nie mająca zbyt dużego znaczenia dla poszczególnych osób i brak działań na jej korzyść, tylko działania które oddalają ludzi z rożnych organizacji, zwłaszcza te małe.
Napisano Ponad rok temu
Pekińczyki
Napisano Ponad rok temu
Kuźwa 6 stron narzekania i niedomówień... wielka szkoda, że ten temat nie może być podobny do tego z działu BJJ...
Pekińczyki
Nic z tego...
Musielibyśmy przenieść "konwersacje" na matę, a wtedy Gościu by nas wszystkich pozabijał rzutami na głowę... 8)
Napisano Ponad rok temu
z was to straszni hejerzy w tym aikidzie, jak te psy ogrodnika.
Napisano Ponad rok temu
Mags, jak dobrze popatrzysz, to zarówno w tym jak i innych tematach wypowiada się regularnie co najwyżej kilka osób. Ja tak sobie czasem poczytam do drugiego śniadania, czasem sobie nawet coś skrobnę, ale generalnie mnie oraz 99,9% aikidoków w tym kraju wszystko to boli koło loli....z was to straszni hejerzy w tym aikidzie, jak te psy ogrodnika...
Napisano Ponad rok temu
Ooo... wzruszyłem się
widzisz, wlasnie o to chodzi i dobrze wiesz ze o to chodzi a jednak piszesz to co piszesz...
moze nie zrobilem nic, nie jestem dzialaczem, politykime itp, jestem czlowiekiem, ktory spora czesc zycia poswiecil jakiemus zajeciu, przez to jestem tez w tym srodowisku, widze co sie dzieje, rozmawiam z ludzmi, pisze na tym forum, ktore badz co badz jest publiczne i dociera do wiekszego grona ludzi niz jakiekolwiek zebranie ktorejkolwiek organizacji
nigdy nie ukrywam swojego zdania i zawsze je prezentuje, choc czsami trudno cos powiedziec, bo malo to polityczne itp
moze umiem tylko gadac i nawolywac, moze...
moze wolam na puszczy, a moze ktos mnie uslyszy...
w sumie co za roznica, jesli i tak zawsze w odpowiedzi jest ironia, albo zarzuty?
Jurku, zejdz z piedestalu, ukleknij, uderz sie w piers i powiedz - jestem czysty, zrobilem wszystko co moglem zeby bylo tak jak powinno byc - zrob to szczerze przed soba i innymi, a pojde za Toba i dolacze do tei idei...
zrobisz to?
Napisano Ponad rok temu
Ooo... wzruszyłem się
Jurku, zejdz z piedestalu, ukleknij, uderz sie w piers i powiedz - jestem czysty, zrobilem wszystko co moglem zeby bylo tak jak powinno byc - zrob to szczerze przed soba i innymi, a pojde za Toba i dolacze do tei idei...
zrobisz to?
Smile please Smail. Na piedestał nie wchodziłem ani też nikt jak na razie mnie tam nie wkładał. Za to co robię zazwyczaj obrywam ale robię i od dwudziestu paru lat staram się by ludzie ćwiczyli bardziej razem niż osobno. Dlaczego? Bo już teraz z doświadczenia a wcześniej z przekonania wiem że łatwiej kupić matę gdy jest nas dwudziestu a nie trzech i że łatwiej zaprosić nauczyciela kiedy za staż zapłaci 200 osób a nie tylko 50. Nie chcę też żeby ludkowie co zmieniają kluby bo ich życie rzuca to tu to tam musieli się zastanawiać dlaczego ktoś w innym mieście na widok ich legitymacji kręci głową z obrzydzeniem.
Czy PFA może zjednoczyć całe polskie aikido? Pewnie nie, ale próbować można. W pierś nie mam co się uderzać bo czas apostołów już dawno minął i nikogo nie wzywam by mnie naśladował. Ale jak chcesz zapisz się do PFA i sam zobacz że może być fajnie. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Na przykład bo nikt nie pali, a wszyscy piją...Ale jak chcesz zapisz się do PFA i sam zobacz że może być fajnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
Na przykład bo nikt nie pali, a wszyscy piją...Ale jak chcesz zapisz się do PFA i sam zobacz że może być fajnie :wink:
Voivod nie zniechęcaj Smaila! :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Starego hipisa czy indianina wodą ognistą nie zachęcisz :wink:Ależ... chciałem raczej zachęcić... :twisted: :twisted: :twisted:
No może poza Shawneem 8)
Napisano Ponad rok temu
Nasza lubić dobra woda ognista. Szczególnie w dobrym towarzystwie koleżanek i kolegów z PFA :wink:No może poza Shawneem 8)
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem, nie mam wielu znajomych. Ja strasznie nieśmiały jesteminni mogą czegoś dosypać?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy aikido uczy ataku?
- Ponad rok temu
-
Aikido Warszawa
- Ponad rok temu
-
Michio Hikitsuchi - 10 dan nadany przez zalozyciela
- Ponad rok temu
-
Autorytety
- Ponad rok temu
-
Było czadowo polecam na przyszłość....tak dla info
- Ponad rok temu
-
Zagrożenie ?
- Ponad rok temu
-
Mało ważne :)
- Ponad rok temu
-
Zmarl Tamura sensei
- Ponad rok temu
-
Takie tam refleksje (przeniesione z watku o Nishio)
- Ponad rok temu
-
Unikanie kontaktu... Zrozum, że to jest niemożliwe
- Ponad rok temu