martwy ciąg
Napisano Ponad rok temu
pompki nie rozwijają żadnej części pleców.
drążek tak.
weź pobądź troszkę w pozycji jak do pompek (albo w takiej pozycji tylko, że o podłoże opierasz się przedramionami, a nie dłońmi) to zobaczysz, że plecy się odezwą wcześniej czy później
Napisano Ponad rok temu
to teraz wejdz na draze i sie podciagnij, albo wez sztangielke i powiosluj, i porownaj.pompki nie rozwijają żadnej części pleców.
drążek tak.
weź pobądź troszkę w pozycji jak do pompek (albo w takiej pozycji tylko, że o podłoże opierasz się przedramionami, a nie dłońmi) to zobaczysz, że plecy się odezwą wcześniej czy później
przy planku jakos nigdy mi plecy pierwsze nie padly.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1:56
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wole [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
To że jakiś mięsień jest napięty, nie oznacza, że dane ćwiczenie stymuluje go dostatecznie do rozwoju, lub że jest ukierunkowane na rozwój tegoż mięśnia. Przy pompce, mięśnie te (dwugłowy, brzuchaty łydki, prostownik grzbietu i inne) pełnią funkcję stabilizującą. Na youtube oglądając męskie plecy się nie dokształcisz
Górne partie pleców (bo mam nadzieje, że nie piszesz o dolnych) odpowiadają za pracę przeciwstawną do pompek, czyli np. podciąganie, przyciąganie do siebie czegoś. Ja znam takich, co robiąc pompki uważali, że ćwiczą plecy hehe. Przykre, ale prawdziwe
Napisano Ponad rok temu
jakby sila nie miala znaczenia to kategorie wagowe tez bylyby bez sensu...treningi silowe uzupelniaja kazdy sport, doslownie kazdy, zaczynajac od biegów konczac na sumo, jesli chodzi o uderzane dobry jest trening eksplozywny wiec duze ciezary podnoszone z maxymalna predkoscia i mala liczba powtorzen...
na pewno kazdy tez tu pamieta, ze sztuki walki to nie silownia i silownia jest uzupelnieniem
Napisano Ponad rok temu
1:56
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Japierdole, ale ten filmik ryje beret Moonwalkujący ninja ze spetznazu z mózgojebną muzą w tle
Napisano Ponad rok temu
by łatwiej im się pokonywało duże wzniesienia itp
Ja już czasem nie wiem co pisać w takich tematach , tyle mądrości tutaj jest , że można by nie jedną książke napisać ...
Judo to nie sztuka walki ? Pewnie tylko Tajski Boks , ktory jest tu tak ciagle wywyższany . Szkoda słów poprostu .. Ciekawe co by powiedział Nastula gdyby to usłyszał ..
Chyba każdy wie , że techniki siłownią nie zastąpisz , ale to chyba logiczne,że jak jesteś żółtodziobem to najpierw uczysz sie techniki , a dopiero potem idą siłówki konkretne .
Treningiem z obciążeniem włąsnego ciała dużo nie zdziałasz , nie oszukujmy się .
Napisano Ponad rok temu
Masz teraz chwilkę czasu na zastanowienie się nad sobą (nie żebym wierzył w poprawę)
Pozdrawiam ozięble
jerz
Napisano Ponad rok temu
A tu się akurat mylisz. Wszystko kwestia odpowiedniego zaplanowania treningów. Chyba, że dla kogoś obciążenie własnego ciała sprowadza się tylko do pompek. Oczywiście nie mówię o zawodowstwie, bo to już zupełnie inna bajka.Treningiem z obciążeniem włąsnego ciała dużo nie zdziałasz , nie oszukujmy się .
Napisano Ponad rok temu
sally za następne takie wyskoki dostaniesz ode mnie nie 2 a 4 ostrzeżenia.
Masz teraz chwilkę czasu na zastanowienie się nad sobą (nie żebym wierzył w poprawę)
Pozdrawiam ozięble
jerz
Ty to masz wiare w czlowieka przeciez to Sally jest, ja zupelnie nie rozumiem dlaczego (wedlug swietej zasady jest przeciez: "nie karmic trola") ludzie z nia dyskutuja, panna ma nierowno pod czapeczka, pewnie pare mocnych ciosow tez dostala i dyskusja z nia nic nie daje wiec po to robic, to nie pierwszy raz, tak wiec nie rozumiem dlaczego ludzie wciaz probuja z nia rozmawiac jak z normalna :roll:
Napisano Ponad rok temu
ale do takich typowo " rzucanych i kulanych styli " to niestety troszke za mało
Napisano Ponad rok temu
sally za następne takie wyskoki dostaniesz ode mnie nie 2 a 4 ostrzeżenia.
Pozdrawiam ozięble
jerz
Ty to masz wiare w czlowieka przeciez to Sally jest, ja zupelnie nie rozumiem dlaczego (wedlug swietej zasady jest przeciez: "nie karmic trola") ludzie z nia dyskutuja, panna ma nierowno pod czapeczka, pewnie pare mocnych ciosow tez dostala i dyskusja z nia nic nie daje wiec po to robic, to nie pierwszy raz, tak wiec nie rozumiem dlaczego ludzie wciaz probuja z nia rozmawiac jak z normalna :roll:
Ja ja mam w ignorze. Czasem sobie z nudow podpatrze co tam znowu powypisuje i tylko sie umacniam w wierze ze to byla dobra decyzja. Nie trace czasu na czytanie glupot pseudo-eskperta i zarazem najwiekszego trolla tego forum
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu