Witam, przyśpieszył mi się kurs spadochronowy i już w poniedziałek zaczynam szkolenie. Pierwszy skok oddam pewnie pod koniec maja, to jeszcze mam troszkę czasu, żeby podleczyć stawy. Znajomy polecił mi następujący preparat - Nutrend Flexit Liquid 500 ml http://www.fabrykasi...-500ml-2,p.html Co o nim myślicie, może macie jakieś swoje propozycje?! Czekam na pomoc z waszej strony. Pozdrawiam.
Jeden taki preparat na stawy...
Napisano Ponad rok temu
Tego nie znam, stosowałem Joint Terapy z treca na konkretnie spierdzielone kolana. Poprawe poczułem po ok 5 miesiącach dopiero także nie licz na szybką poprawę.
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...80tabl-2,p.html
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tego nie znam, stosowałem Joint Terapy z treca na konkretnie spierdzielone kolana. Poprawe poczułem po ok 5 miesiącach dopiero także nie licz na szybką poprawę.
brales przez caly czas czy z przerwami?
Napisano Ponad rok temu
sally je odżywki 8O 8O 8O 8Odobry, jak nie są bardzo zepsute to pomoże, ja jem Animal flexa i juz go nie odstawie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zapomniales, ze czasem nawet troche kreatyny wezmie, jak dlugo nie je miesa? :wink:sally je odżywki 8O 8O 8O 8Odobry, jak nie są bardzo zepsute to pomoże, ja jem Animal flexa i juz go nie odstawie..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ten sam preparat, w lepszej cenie, lepszy sklad...pilem i dzialal zajebiscie, naprawde goraco polecam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no własnie tak, jem traktując je jako lekarstwo, kreatyny też wlasnie czasem pare gram z powodu niejedzenia miesa, ale teraz boje sie ze w tym mięśnie cos jeszcze może byc czego mi brakuje, wiec na wszelki wypadek raz na miesiąc zjem coś mięsnego.zapomniales, ze czasem nawet troche kreatyny wezmie, jak dlugo nie je miesa? :wink:
pozatym jem cale garście oleji, chrzastke rekina i tp
ale to jest lekarstwo, a nie zażeram się węglami czy białkiem z puszki jak psią karmą..
Napisano Ponad rok temu
wiec na wszelki wypadek raz na miesiąc zjem coś mięsnego.
I myślisz, że to tak działa ?? Jak 1 na miesiąc zjesz coś mięsnego ??
... no popatrz ty popatrz ... co się porobiło ... sally je odżywki ...
To już nie są beeeee ...
Napisano Ponad rok temu
nie sa be, tylko są po to zeby je brac kiedy zajdzie taka potrzeba zdrowotna, a nie odwrotnie tworzyć potrzebę sztucznie zeby sprzedać jak najwięcej syntetycznego żarcia w proszku tzn ćwiczysz to znaczy ze masz jeść odzywki.
to jest żerowania na naiwności i niewiedzy ludzi, jaki efekt / małolat po tygodniu treningów pyta jakie odzywki ma kupić, a potem zaczyna zrec jakaś kreatyne bo mysli ze bedzie przez to lepszy. Tak jakby chemia była lepsza niz naturalne prawidłowe odżywianie o którym 90% tych delikwentów w życiu nie słyszało.
To trzeba promować a nie odzywki.
Napisano Ponad rok temu
Ktoś na forum pyta o suplementacje a Ty nam tu z demoralizacją wyjeżdżasz ... w dodatku sama stosując odżywki ... zadziwiasz mnie
Zaznaczamy tylko obecność suplementacji w sporcie i to by się tego nie wystrzegać jak zła piekielnego ...
Mówisz o potrzebach zdrowotnych jedząc raz na miesiąc mięso ??
I zastępujesz je kreatyną w czasie przerw od jedzenia ??
... nie wiem czy jest w ogóle sens z Tobą rozmawiać i brać pod uwage Twoich wypowiedzi ...
... bo w kwestiach zdrowotnych to nas pozamiatałaś
Napisano Ponad rok temu
poprostu nie lubię mięsa, mój organizm go najwidoczniej nie toleruje, zastępuje go soją , innymi roślinami z duża zawartością białka (np soczewica), pozatym lubię mleko, serwatki, maślanki, sery i tpMówisz o potrzebach zdrowotnych jedząc raz na miesiąc mięso ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Preparatów kolagenowych mamy sporo, zarówno w sklepach z odżywkami jak i w aptekach.
Generalnie większość preparatów na stawy ma podobny skład : glukozamina, MSM (metylosulfonylometan), chondroityna ... plus minus jakieś składniki
Ja ze swojej strony polecam Join Activity i Joint Mobility z firmy StarLife tylko nie wiem jak aktualnie z dostępnością tego w Polsce - poza tym są stosunkowo drogie ... ale działają.
Napisano Ponad rok temu
Już wspominałem o tym, że glukozamina jest trawiona w sporej ilości zanim trafi do jelita i zacznie się wchłaniać dlatego suplementacja musi trwać stosunkowo długo [minimum 3 miesiące]
bez zadnych przerw? czyli mozna brac np 5 miechow bez przerw, dzien w dzien taki animal flex na przyklad?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ubranie na rower
- Ponad rok temu
-
wady postawy
- Ponad rok temu
-