Stretching - Rozciąganie mięśni raz jeszcze...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie dawno temu na treningach trener uczył. że jak się nie rozciągniesz za młodu ( tak do 15 lat ) to później są małe szanse. Ale czy to prawda to nie dam głowy.
Małe szanse na bycie rozciągniętym?
Nie powiedziałbym. Jasne, że za młodu o wiele, wiele łatwiej o efekty podczas stretchingu, jednak solidna praca umożliwi highkickowanie nawet starszym :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
wow. to rzeczywiscie masz przerabane ja bez rozgrzewki to potrafie nawet na korpus kopnac :wink:Problem w tym że żeby kopnąć porządny low kick pasuje nogą najpierw pociągnąć w górę a potem na wyprostowanym biodrze ściagnąć w dół na udo, a ja bez rozgrzewki i rozciągania nawet tego nie dam rady zrobić
Napisano Ponad rok temu
Jedną z metod na nauczenie się rozluźniania mięśnia jest masowanie podczas płynnego napinania i rozluźniania tego mięśnia.zbytnie napięcie przywodzicieli uda. Skoro mogę zmniejszyć ich napięcie poprzez pracę izometryczną to znaczy że nie jest to chyba trwały przykurcz. Ale co zrobić żeby unormować to napięcie
Napisano Ponad rok temu
Pozostaje tylko systematycznie się rozciągać ... w różnych płaszczyznach i pozycjach ...
Wbrew mylnym przekonaniom rozciąganie pomaga w rozwoju siły mięśniowej ze względu na zwiększenie amplitudy ruchu między aktyną i miozyną ... ale na ilość włókien nie ma wpływu W organizmie ludzkim wg fizjologii nie zachodzą procesy hiperplazji mięśniowej na wskutek treningu siłowego ... może się tak działać w przypadku chorób jedynie ... hipertrofia owszem
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dieta: ile i kiedy jeść + białka
- Ponad rok temu
-
sprzęt dla dzieci
- Ponad rok temu
-
Pompki w staniu na rękach