Jakbyś nie wiedział to handel dragami jest karalny-co do małolatów to wątpię by jakiś się tu wypowiadał.Jeśli zaś chodzi o technikę to każda w technika jest destrukcyjna-jeśli nie wierzysz tzn że musisz jeszcze długo trenować.Od tego są instruktorzy by nauczyć kontroli wykonania.
Synku nie chce mi się z Tobą dyskutować, ale skoro nie zrozumiałeś togo co napisałem wcześniej i wywołałeś mnie do tablicy to odpowiem Ci w kilku zdaniach.
Każda technika jest destrukcyjna? Sonbadak Golcho Makgi też? Sonbadak Duro Makgi też? Ibo omgyo didimyo dolgi? Chyba jeszcze musisz długo potrenować. No chyba, że dla ciebie "techniki" to wyłącznie: chagi, jirugi, taerigi, tulgi, o gutgi nie wspominam bo pewnie nie wiesz co to jest
Instruktor nauczy kontroli wykonania? W Polsce nie ma dobrych instruktorów Taekwondo. To że noszą V, VI, VII dany nic nie oznacza. Są zmanierowani, zadufani w swojej doskonałości, Noszą przed sobą wielkie brzuchy i uwierz już nie trenują, tylko snują na ten temat partyzanckie opowieści. Gadają o kończących się pieniądzach z TKD i przejściu na WTF.
Odszukaj na youtube jak polscy instruktorzy wykonują układy (nośnik techniki) i jeśli masz na tyle wiedzy i doświadczenia, żeby to ocenić to dojdziesz do smutnych wniosków. A gdybyś chciał zobaczyć jak sam Mistrz Jedut robi układ na seminarium z Generałem Choi Hong Hi to musisz mnie poprosić o ten film. Zaskakujące jak Ci którzy sami nie pasują do standardów które sami ustalili, krytykują pozostałych, którzy tym standardom usiłują sprostać.
O tym czy piszą tu małolaci nie będę się rozwodził.