Ćwiczenia do sonkuta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kurde to tu mnie zaskoczyłeś, bo szczerze to byłem niemal na 100% pewien, że sonkuta się wykonuje 3 wyprostowanymi palcami (wyłączając środkowego palca, bo on siłą rzeczy musi być lekko zgięty). Przynajmniej tak wykonywaliśmy go na treningach...jeśli masz racje to rozumiem, że palce mają być zgięte tylko minimalnie...W zasadzie po kilku próbach (na boazerii ) wydaje mi się, że tak nawet mniej boli...dodam jeszcze, że nieźle sprawuje się maszyna do ćwiczenia palców, której link umieściłem kilka stron do tyłu...ćwiczę co kilka dni np. oglądając TV i palce są silniejsze, ale już sam nie wiem czy to ma jakiś związek z samym uderzeniem, skoro wszyscy zgodnie twierdzą, że w sonkucie wyłącznie chodzi o technikę...
No muszą być zgięte. Minimalnie. Podobnie w Doo Songarak też palce są lekko zgięte. Nie mogą być proste, bo kontuzję masz gwarantowaną. No bo jak palec się zgina? Do wnętrza dłoni a nie do grzbietu dłoni.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Inne wariancje? Kolega robi coś takiego na wprost, ale nie występuje to w TKD. Było kilka pokazów z rozbiciami, w necie coś tam powinno jeszcze być, w ITF-ie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
TKD w lookr.tv
- Ponad rok temu
-
taekwondo a pieniadze
- Ponad rok temu
-
kamizelka obciazeniowa
- Ponad rok temu