Oyama IKF - Oyama WOKO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kirin dlaczegob osoby z Kanreikai nie ścierają się z zawodnikami różnych organizacji Kyokushin oraz innych styli np Enshin
Scieraja sie, sloneczko, scieraja :wink: Jesli myslisz, ze na ich turniejach jest tylko Oyama iKanreikai - to sie mylisz. Fakt - ich turnieje nie przytlaczaja ogromem, jak zawody ktoregokolwiek IKO. Zwroc jednak uwage, ze wlasciwie KAZDA z organizacji KK jest starsza od Kanreikai (to drugie istnieje dopiero KILKA LAT)- dysponuje wiekszym zapleczem. Nie dziwi wiec, ze imprezy KK maja wiekszy rozmach.
Tak na dobra sprawe - to nieszczegolnie mnie interesuje dlaczego M.Mattias zalozyl Kanreikai. Instotne jest to, ze wspolpraca z nim uklada sie dobrze, i ze facet ZNA SIE na karate: szkolil go S.Oyama, byl jednym z czolowych instruktorow WOKO.
Dodałem tylko że zblokowanie w Polsce nurtu Oyama WOKO jest zagraniem faul. Shigeru Oyama przekazał kierowanie Oyama WOKO Yasuhiko Oyama a ten powinien mieć możliwość działania w Polsce.
Ten sam Shigeru Oyama przekazal prawa do znakow Dyduchowi i NIE WYCOFAL SIE ZE SWOJEJ DECYZJI. Dopoki TWORCA STYLU nie zada zmiany tego stanu rzeczy - dyskusje uwazam za zamknieta. Wybacz, ale twoje utyskiwania maja dla mnie mikre znaczenie w porownaniu z autorytetem S.Oyamy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(...)Ja przewiduje że za 10 Kanreikai będzie robiło takie imprezy jak dziś Seitedo. Gdzie startyją zawodnicy Kanreikai z którą organizacją Kyokushin w Sabaki Chellenge-Enshin Karate :wink: (...) o zawodów Oyama WOKO niedopuszczą Kanreikai :wink: proszę o precyzyjną odpowiedź bo jak dlamnie to znowu bełkot bez poparcia faktów. :wink:
1. zawody Kanreikai : poczekamy - zobaczymy jakie zawody beda robic za 10 lat
2. z jaka organizacja Kyokushin: nie wiem - wszyscy takie same kanji macie na kimonach a kazdy jest "ten jedyny, sluszny i prawdziwy"
3. zawody WOKO: z powodu braku mozliwosci startowania nikt raczej plakal nie bedzie :wink:
4. Sabaki Challenge: to chyba jakas twoja fiksacja :? A ilu karateka z twojej organizacji tam stawrtowalo?
5.WSZYSTKO co pisze jest dla ciebie belkotem bez poparcia faktami - czy ty WOGOLE czytasz, co ja tutaj wpisuje?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I wyszlo na to ze nie chodzilo o to ze za duzo placic tyzreba do Y. Oyamy tylko o to ze stopnie w Dyduchoayama to tesz szyte z wyjatkiem moze tych pierszych danow ale te co ponadawali teraz to Yoshiko musie niezle krew zalewc ze nieuki poniewierakja jego nazwiskiem w Polsce a on nic nie moze. Pozabieralby wam te czarne paski i o to chodzilo he he he .
Napisano Ponad rok temu
Nie ma o czym dyskutowac. Dyduchoyama karate to szyte grubimi nicmi. Wszystko po kolei.
I wyszlo na to ze nie chodzilo o to ze za duzo placic tyzreba do Y. Oyamy tylko o to ze stopnie w Dyduchoayama to tesz szyte z wyjatkiem moze tych pierszych danow ale te co ponadawali teraz to Yoshiko musie niezle krew zalewc ze nieuki poniewierakja jego nazwiskiem w Polsce a on nic nie moze. Pozabieralby wam te czarne paski i o to chodzilo he he he .
mocne słowa nie ma co najgorzej jaktos w ciemno popiera coś w co został wciągnięty bez jego wiedzy albo lepiej lepiej będzie,że został w to wkręcony i teraz nie ma sił na odkręcenie ,a ktoś wykorzystuje uzalenienie ludzi od fikcyjnych pasów , którye niekt nie uzaje na świecie .
Napisano Ponad rok temu
8O inhetos - prosze: nie wyjezdzaj mi z takimi tekstami - nie mam w domu AED 8O
[quote]3. Przeglądałem fotki z zawodów Oyama WOKO startowałi zawodnicy Kyokushin , oraz Yamaki[/quote]
W zawodach Oyama tez przewijaja sie zawodnicy Kyokushin - i nie pisz, ze nie widziales, bo ja mam ich na tasmie.
[quote]4. w mojej organizacji dużo jest własnych zawodów zapraszam do lektury [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zawodnicy startują również w zawodach innych organizacji np.ShinKyokushin :wink: [/quote]
W Oyama IKF tez jest "duzo wlasnych zawodow" - zapraszam do lektury [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Wyjdz z piaskownicy, nie chce mi sie licytowac kto ma bardziej czerwone grabki.
[quote]liderzy Kyokushin zacni :wink: Kazuyuki Hasegawa , :wink:Yasuhiro Shichinohe :wink: [/quote]
No tak - to legendy karate. Zwroc jednak uwage, ze Kyokushin "dorobilo sie" takich slaw PRZEZ CWIERC WIEKU SWEGO ISTNIENIA!!! W Oyama IKF zetknalem sie z wieloma naprawde swietnymi nuczycielami karate - niestety: brakuje im skosnych oczu by zyskac szacunek.
[quote]5. Czytam dokładnie co piszesz Kirin i cały czas czekam na odpowiedź z jakich organizacji Kyokushin startują zawodnicy w turniejach organizowanych przez Kanreikai przeglądałem fotki z zawodów Kanreikai i niedostrzegłem żadnego zawodnika z kanji Kyokushin , chyba ktoś tu ściemnia [/quote]
Poszukaj lepiej - ja na video wyraznie widze wasze kanji. Z jakiej byli organizacji nie mam pojecia - nie bylo mnie na tych zawodach. To pytanie kieruj do Mattiasa - on powinien wiedziec kogo zaprosil. Zakladam jednak, ze inne organizacje wystawiaja swoich zawodnikow we wlasnych barwach, i nie podszywaja sie pod KK. :wink:
[quote]I wyszlo na to ze nie chodzilo o to ze za duzo placic tyzreba do Y. Oyamy tylko o to ze stopnie w Dyduchoayama to tesz szyte z wyjatkiem moze tych pierszych danow ale te co ponadawali teraz to Yoshiko musie niezle krew zalewc ze nieuki poniewierakja jego nazwiskiem w Polsce a on nic nie moze. Pozabieralby wam te czarne paski i o to chodzilo he he he .[/quote]
Przeczytaj najpierw KTO nadaje stopnie mistrzowskie w Oyama IKF i KTO prowadzi egzaminy na stopnie dan. Potem przyswoj, ze brat Shigeru Oyama ma na imie YASUHIKO a nie "Yoshiko" (to tak tytulem "szargania nazwiska").
Imieniem Yasuhiko Oyama NIKT nie smie poniewierac - to, ze pan Y.Oyama ma klopoty z otwarciem przedstawicielstwa w Polsce JEST KONSEKWENCJA DECYZJI JEGO BRATA!!!!
I WLASNIE JEGO BRAT - SHIGERU OYAMA, TWORCA OYAMA KARATE - NADAL NAM
WSZYSTKIM W OYAMA KARATE TE "CZARNE PASKI"!!!
Jesli kwestionujesz decyzje Shigeru Oyamy, podwazasz jego zetelnosc jako mistrza karate - to proponuje skontaktowac sie z nim i powiedziec mu to prosto w oczy.
.... a potem popracuj troszeczke nad ORTOGRAFIA.
..
.....albo moze nie - czytanie twych jezykowych lamancow naprawde mnie smieszy
[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kirin jestes pewny ze wszyscy posiadacze czarnych pasow w Oyama Karate zdawali egzamin przed Soshu Shigeru Oyama??????????
gwoli scislosci korespondencyjnie to wszyscy, hmm tak zakladam, ale moze sie myle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
8O inhetos - prosze: nie wyjezdzaj mi z takimi tekstami - nie mam w domu AED 8O
[quote]3. Przeglądałem fotki z zawodów Oyama WOKO startowałi zawodnicy Kyokushin , oraz Yamaki[/quote]
W zawodach Oyama tez przewijaja sie zawodnicy Kyokushin - i nie pisz, ze nie widziales, bo ja mam ich na tasmie.
[quote]4. w mojej organizacji dużo jest własnych zawodów zapraszam do lektury [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] zawodnicy startują również w zawodach innych organizacji np.ShinKyokushin :wink: [/quote]
W Oyama IKF tez jest "duzo wlasnych zawodow" - zapraszam do lektury [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Wyjdz z piaskownicy, nie chce mi sie licytowac kto ma bardziej czerwone grabki.
[quote]liderzy Kyokushin zacni :wink: Kazuyuki Hasegawa , :wink:Yasuhiro Shichinohe :wink: [/quote]
No tak - to legendy karate. Zwroc jednak uwage, ze Kyokushin "dorobilo sie" takich slaw PRZEZ CWIERC WIEKU SWEGO ISTNIENIA!!! W Oyama IKF zetknalem sie z wieloma naprawde swietnymi nuczycielami karate - niestety: brakuje im skosnych oczu by zyskac szacunek.
[quote]5. Czytam dokładnie co piszesz Kirin i cały czas czekam na odpowiedź z jakich organizacji Kyokushin startują zawodnicy w turniejach organizowanych przez Kanreikai przeglądałem fotki z zawodów Kanreikai i niedostrzegłem żadnego zawodnika z kanji Kyokushin , chyba ktoś tu ściemnia [/quote]
Poszukaj lepiej - ja na video wyraznie widze wasze kanji. Z jakiej byli organizacji nie mam pojecia - nie bylo mnie na tych zawodach. To pytanie kieruj do Mattiasa - on powinien wiedziec kogo zaprosil. Zakladam jednak, ze inne organizacje wystawiaja swoich zawodnikow we wlasnych barwach, i nie podszywaja sie pod KK. :wink:
[quote]I wyszlo na to ze nie chodzilo o to ze za duzo placic tyzreba do Y. Oyamy tylko o to ze stopnie w Dyduchoayama to tesz szyte z wyjatkiem moze tych pierszych danow ale te co ponadawali teraz to Yoshiko musie niezle krew zalewc ze nieuki poniewierakja jego nazwiskiem w Polsce a on nic nie moze. Pozabieralby wam te czarne paski i o to chodzilo he he he .[/quote]
Przeczytaj najpierw KTO nadaje stopnie mistrzowskie w Oyama IKF i KTO prowadzi egzaminy na stopnie dan. Potem przyswoj, ze brat Shigeru Oyama ma na imie YASUHIKO a nie "Yoshiko" (to tak tytulem "szargania nazwiska").
Imieniem Yasuhiko Oyama NIKT nie smie poniewierac - to, ze pan Y.Oyama ma klopoty z otwarciem przedstawicielstwa w Polsce JEST KONSEKWENCJA DECYZJI JEGO BRATA!!!!
I WLASNIE JEGO BRAT - SHIGERU OYAMA, TWORCA OYAMA KARATE - NADAL NAM
WSZYSTKIM W OYAMA KARATE TE "CZARNE PASKI"!!!
Jesli kwestionujesz decyzje Shigeru Oyamy, podwazasz jego zetelnosc jako mistrza karate - to proponuje skontaktowac sie z nim i powiedziec mu to prosto w oczy.
.... a potem popracuj troszeczke nad ORTOGRAFIA.
..
.....albo moze nie - czytanie twych jezykowych lamancow naprawde mnie smieszy
[/quote][/quote]
Ale tam się narobiło ktoś komuś zabrania otwierać organizację karate ? jakim prawem to nie Białoruś panowie sempai i sensei precz z dyktatem kapitalisów
Napisano Ponad rok temu
Kirin jestes pewny ze wszyscy posiadacze czarnych pasow w Oyama Karate zdawali egzamin przed Soshu Shigeru Oyama??????????
Poul - w tym wzgledzie nic sie nie zmienilo od czasu Twojego egzaminu. ZAWSZE to Soshu prowadzi egzamin.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Enshin Warsaw Poland
- Ponad rok temu
-
Trening kumite w kyokushin
- Ponad rok temu
-