Oyama IKF - Oyama WOKO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jacy tworzą Branch Chieff Oyama IKF w poszczególnych krajach :wink: większość znich jest bardz krótko w Oyama Karate i można zakładać że dopiero wchodzą w ten system...... nie są to eksperci od Oyama Karate .Porównując obozy szkoleniowe np.ShinKyokushin Bułgaria Primorsko a obóz Oyama IKF Darłowo jaki zastrzyk wiedzy który oferuje A powoływamie się na współprace np. z Światową Organizacją Kanreikai oraz zdobyte medale w Pucharze Świata tej organizacji :wink
Rosjanie, Lotysze, Estonczycy, Litwinie, Bialorusini, Ukraincy - uwierz mi: sa w Oyama Karate od dawna i sa to NAPRAWDE doswiadczeni karateka. Jesli chodzi o "nowe nabytki" - pamietajmy, ze Oyama IKF dziala BARDZO krotko. Biorac pod uwage ta krotka dzialalnosc ciezko jest nie zauwazyc, ze rozwijamy sie bardzo dynamicznie.
Oboz IKF w Darlowku - tutaj mylisz pojecia: to NIE JEST oboz szkoleniowy. To letni oboz rekreacyjny - dla dzieci i mlodziezy. Jesli jednak chcesz porownywac waszych karateka z naszymi uroczymi berbeciami - prosze cie uprzejmie
Wspolpraca z KanReiKai: my przynajmniej CHCEMY WSPOLPRACOWAC z innymi organizacjami - wam zycze milego, panierowanego samozadowoleniem gnusnienia we wlasnym sosie.
A moze Poul podac jakie byly warunki kontratu od Y. Oyamy dla Polski. Bo cos mi sie zdje ze to ze drogo to sciema Dyducha .
Podobna "scieme" slyszalem kiedys z ust karateka "zaciagajacych sie " do KKan: "tansze egzaminy...nizsze skladki..." Wybacz, ale jesli ktos chce cie zgnoic finansowo to model wspolpracy wymaga przedefiniowania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedno warto podkreślić że imprezy sportowe takie jak ostatnie MŚ na Wegrzech poziom conajmniej wysoki :wink:
szkoda, ze Polacy nie nadazyli za tym poziomem - po starcie w Oyama TOP narzekali,ze inne organizacje byly faworyzowanie, ze sedziowie nie teges. ciekawe na kogo teraz bedizecie sie skarzyc :wink: Przyznaje jednak, ze zawody byly naprawde swietne, wielu wysokiej klasy zawodnikow. GRATULACJE!
co do Kanreikai to jest jak dla mnie Seitedo 2 facet ma 3 kluby w USA i ogłosił się Kancho :wink: przyznasz Kirin że to poważne zachowane nie jest :wink: nazywanie zawodów Kanreikai Pucharem Świata to jest przegięcie :wink:
Dla scislosci: ten facet przez wiele lat byl jednym z czolowych instruktorow WOKO, kluby ma w USA, Kanadzie i Izraelu, wspolpracuje nie tylko z Oyama IKF. Zanim zaczniesz go oceniac sprobuj zetrzec sie z wyszkolonymi przez niego zawodnikami - pogadamy.
Krytykowanie turnieju, na ktorym sie nie bylo, w ktorym sie nie walczylo - TO jest przegiecie. Troche taktu, pokory i rzeczowosci w krytyce.Wy organizujecie w Polsce reklamowanych jako "prestizowe"czy "miedzynarodowe" - podczas gdy tak naprawde...no coz...
Jeśli w Kyokushin-Kan są tańsze egzaminy i składki to bardzo dobrze i wreszcie normalna sytuacja :wink: nienormalna i patologiczna sytuacja za egzaminy płaci się chorendalne stawki doprowadzi to do sytuacji gdzie trenować tylko bęndą osoby z bogatych rodzin czy oto chodzi karate dostępne tylko dla biznesmenów , osoby z biednych w dupe kopnąć
W Oyama karate kilkakrotne zwiekszenie oplat za egzaminy bylo jedna z POMNIEJSZYCH przyczyn oderwania sie Oyama IKF od WOKO - jednak nasz przypadek uznajesz za patologiczny a KKan wychwalasz pod niebiosa. Stosowanie podwojnych standardow podkopuje wiarygodnosc twojej argumentacji.
Napisano Ponad rok temu
inhetos zaraz będziesz napiętnowany za atak na oyama jednyne słuszen karate w Polsce takl nie wolno Kirin ma rację jak nie chcesz nie musisz płacic i zdawać w ich karatete oyama w Polsce. Możesz jechac do USA i zdać w NY. Kocham Polskę za ten dziwny układ i powiem jedno polak potrafi. Na koniec zabraniem Ci inhetos ataku na Oyama Polska i IFK
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poul napisz im jak to naprade wyglada jak jest w kontrakciie . Wiadomo ze chodzi o kase ale nie dla Y. Oyamy he he he.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trenowałem w klubie Oyama w Toruniu jak dla mnie zamało możliwości rozwoju dlatego odeszłem. :wink: Jedyną osobą która osiągneła sukces z tego klubu był Paweł Klimkiewicz gdy odszedł do MMA w tylko że zmienił trenera początkowo szkolił go Sebastian Słowek z Poznania klib MMA BJJ Alliance notabene też trener niegdyś Oyama . Zobacz jak rozwinął się Sebastian Słowek z Poznania po odejściu z Oyama :wink: Radek Kulikowski Warszawa po przejściu do Enshin organzują seminaria z Kancho Ninomiya jego zawodnicy startują w legendarnym Sabaki Challenge nie w Kanreikai turnieju Krzak Po odejściu z Oyama jak jest możliwy szerszy rozwój......
Z Kyokushin tez odeszlo wielu zawodnikow - do MT, kick-boxingu czy MMA. Odchodzili wlasnie dlatego, ze tam mieli wieksze szanse rozwoju. Nie dlatego, ze styl jest do kitu, po prostu karate- przynajmniej w Polsce- jest strasznie niewdziecznym sportem, z ktorego ciezko jesc "cos miec". Ponadto ciagle tarcia i wzajemne opluwanie sie karate-pieniaczy obniza prestiz tej - nazwijmy to roboczo- "dyscypliny sportu". "Zmiana barw", bez wzgledu na jej przyczyny, nie jest domena Oyama karate. Ja sam przewinalem sie przez karate, Muay Thai, powrot do Oyama, kick-boxing... Najlepiej mi w Oyama karate, ale wielu znajduje dla siebie lepsze miejsce - i SZCZERZE zycze im powodzenia, satysfakcji i sukcesow. Jedynym chyba plusem mnogosci szkol karate i ich podzialow jest mozliwosc wyboru i poszukiwan wlasnego miejsca. :wink:
Wiadomo ze chodzi o kase ale nie dla Y. Oyamy
Szperajac w swoim portfelu stwierdzam, ze moje skladki ani oplaty za egzaminy nie wzrosly :wink: Nie wyglada wiec na to, by od czasu postania O-IKF J.D. nie rzucil sie z zebami na moje finanse . :wink:
Bylem w W.O.K.O. 13 lat do IKF zostalem wcielony jak do wojska bez prawa wyboru organizacji w ktorej chcialem trenowac Oyama Karate
Mi nikt pistoletu do skroni nie przykladal - przejscie do O-IKF nie bylo kwestia przymusu. WOKO po prostu NIE DZIALA w Polsce. Nikt cie nie "wcielal jak do wojska" - najzwyczajniej NIE BYLO W NASZYM KRAJU "INNEGO OYAMA KARATE", KTORE MOGLBYS CWICZYC.
Poul - nie zrozum mnie zle: nie chce "biczowac" WOKO. Nie podkopuje tez autorytetu Y.Oyama- jak juz napisalem: jest to jeden z najbardziej doswiadczonych mistrzow karate na tej planecie. Po prostu warunki wspolpracy, ktore chcial narzucic po przejeciu kierownictwa w WOKO byly nie do zaakceptowania. Rozmowimy sie gdy ty pogadasz z branch chief na Litwie, Ukrainie czy Bialorusi i spytasz ich jaka reakcje wywolalo u nich zadanie weryfikacji stopni mistrzowskich nadanych w ciagu ostatnich lat czy obowiazkowego uczestnictwa w seminariach w USA. :? Jesli jestes w kontakcie z Y.Oyama -bede wdzieczny jesli przekazesz mi jego wersje, bo poki co opieram sie na tym, co mowili mi ludzie z innych krajow, ktorych spotykalem na egzaminach i seminariach.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedy wyjechalem z kraju do U.K. wspolpraca ruszyla pelna para, no ale zachaczylem o dojo Enshin Karate i w nim zostalem. Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wiec tak jak juz pisalem ja mam swoje karate, mam prosbe wypowiadaj sie Kirin o IKF Oyama i nie pisz o W.O.K.O.
Fair enough :wink: Przepraszam jesli Cie urazilem, sensei. Zycze powodzenia i licze, ze bedziesz sie dzieli swiezymi informacjami z "linii frontu". :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kirin nie interesuje mnie wojna z IKF Oyama wiec zamykajac temat powiem jesli inni musieli robic to co napisales (weryfikacji stopni) to dlaczego nikt tego nie wymagal odemnie, po podaniu pelnych informacji o mnie w e-mailu i krotkim treningu w dojo w Birmingham w Alabamie Saiko Shihan nawet nie wspomnial o jakiejkolwiek weryfikacji stopni.Co do wyjazdow to i tak wyjezdzacie do USA na turnieje co roku sam o tym pisales wiec jaki problem. Jest jeden trzeba przyjsc na trening i troche popracowac. Wiec tak jak juz pisalem ja mam swoje karate, mam prosbe wypowiadaj sie Kirin o IKF Oyama i nie pisz o W.O.K.O.
Czytając to wszystko trudno pojąć o co idzie - wniosek nasuwa się chyba tylko jeden ,że J. Dyduch nie chiał dzielić się pieniędzmi z Y. Oyama. Ale to ich problem i ich sprawa ale mam prośbę czy ktoś wie o jakich pieniądzach mowa ? może to sprawy groszowe przy tak dobrze prosperujących organizacjach ?w związku tym prośba do P. Sępka i Kirina podajecie kwoty ( składki, certyfikaty, pasy, egzaminy itd) i wszytko stanie się wyjaśni bez kłótni.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Enshin Warsaw Poland
- Ponad rok temu
-
Trening kumite w kyokushin
- Ponad rok temu
-
ZGRUPOWANIE GOJU-RYU LIPINKI ŁUŻYCKIE
- Ponad rok temu