sezon na kleszcze
Napisano Ponad rok temu
Oba wyciagnolem, chociaz nie obylo sie bez szczypcow i igly. Miejsca posmarowalem wodka i teraz nasuwa mi sie pytanie czy leciec z tym do lekarza po jakies szczepienie czy ewentualnie badac rany i sprawdzac czy nie ma jakis niepokojacych sladow infekcji.
Jesli mieliscie podobny problem to napiszcie co z tym robiliscie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak miejsce po kleszczu będzie zaczerwienione przez dłużej niż 1-2 dni, to do lekarza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kleszcze sa z borelioza i bez boreliozy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pojde do lekarza jesli by sie ta czerwona plama powiekszyla, bo jak narazie to mnie jedynie troche swiedzi tam po tym kleszczu i nic pozatym.
Jednak dzisiaj odpuscilem sobie silownie, wole nie ryzykowac, bo ponoc przy duzym wysilku fizycznym latwiej o poglebienie infekcji.
Chodzi o krew, ktora inaczej krazy w zylach przy m.in silce, wiec jakby tam cos siedzialo ,to zapewne szybciej by szkody narobilo.
Moze ktos w tym temacie dokladnie siedzi jaki ma wplyw wysilek fizyczny na ewentualnego kleszcza w ciele?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Thinspoon jak do cholery Ci sie przyssal do moszny kleszcz?? 8O Miales jakies charce w lesie czy sie odlewales czy latales na golasa??
Żadnych leśnych igraszek, żadnego odlewania się. Byłem na spacerze z dziewczyną. Bardzo grzecznym spacerze, aczkolwiek poza ścieżkami. Ona nie złapała żadnego. Ot sprawiedliwość. Jak on tam wlazł, to nie wiem - musiał być bardzo zdeterminowany...
Napisano Ponad rok temu
Co do kleszczy to sa ich cale stadka ale teraz po deszczach niestety lesna horda "konskich" much, chyba jeszcze bardziej daje sie we znaki. Jak nie ubijesz tego dziadostwa, to bedzie latala do upadlego. Normalnie odechcialo mi sie spacerowania z psiakiem po lesie :-)
Napisano Ponad rok temu
To samo tutaj. Biegam po lesie 5-6 razy w tygodniu i jeszcze odkąd pamiętam nie miałem żadnego.Ja z racji wykonywanego przez siebie zawodu i częstych wypadów do lasu, dziwię się, bo jeszcze nigdy w życiu nie miałem kleszcza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mysle, ze przez to wlasnie zlapalem te dziadostwo, bo lazilem poza sciezkami po zaroslach, trawach itd., itp.
Czerwona plama sie nie powiekszyla, ale o dziwo swedzi jak cholera i jest wypukle i twardsze miejsce...Moze dlatego, ze jest w okolicach pasa i ciagle je drazni chociazby gumka od majtek :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tez w sumie prawda. Przez zarosla sie nie przebijalem nigdy.Wiesz co innego bieganie po lesie po uczeszczanych sciezkach, a co innego chodzenie po lesie w celu chociazby znalezienia grzyba :-)
Mysle, ze przez to wlasnie zlapalem te dziadostwo, bo lazilem poza sciezkami po zaroslach, trawach itd., itp.
Czerwona plama sie nie powiekszyla, ale o dziwo swedzi jak cholera i jest wypukle i twardsze miejsce...Moze dlatego, ze jest w okolicach pasa i ciagle je drazni chociazby gumka od majtek :-)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
drzenie ramion w czasie cwiczen na silowni
- Ponad rok temu
-
siłownia.trening HST
- Ponad rok temu
-
Trening na siłowni , Pytanie...
- Ponad rok temu
-
AFF accelerated Free Falling - kurs w okolicach wawy
- Ponad rok temu
-
Niepełny blok prawej odnogi pęczka Hisa.
- Ponad rok temu
-
Podciąganie na drążku do pełnego wyprostu?
- Ponad rok temu
-
Sport - wymiatacze - filmy, dokumenty
- Ponad rok temu
-
pomoc przy budowie planu...
- Ponad rok temu
-
schemat ćwiczeń
- Ponad rok temu
-
Jak zwiekszyc czestotliwosc?