Royce Gracie.
Rickson też jest niezły ;-)
Byłeś na ich treningach?
Napisano Ponad rok temu
Royce Gracie.
Rickson też jest niezły ;-)
Napisano Ponad rok temu
ja jestem najlepszym nauczycielem aikido
dla mnie samego
i wszystkim Wam zycze takiego nauczyciela
Napisano Ponad rok temu
Byłeś na ich treningach?
Napisano Ponad rok temu
Byłeś na ich treningach?
Panie Jeżyk weź się Pan nie ośmieszaj. Zarówno Rickson jak i Royce wiedzą więcej na temat pokonywania przeciwnika bez uszczerbku na jego zdrowiu niż wszyscy aikidoccy mistrzowie na tym forum razem wzięci.
A ilu z was ćwiczyło z Ueshibą skoro mu tak głowami bijecie ;-)
Napisano Ponad rok temu
[
też jestem najlepszym nauczycielem aikido dla siebie. Własne obserwacje i wnioski pomogły mi w rozwoju mojego aikido i wyrwaniu się z tych idiotycznych technik. Ćwiczenie innych form nie oznacza, że przestaję być aikidoką - liczy się wnętrze i podejście do treningu. Przynajmniej dla mnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak, idę o zakład że "jerzyk" to typowy łysiejący Pan z brzuszkiem ...
.........
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a kiedy to się było ostatni raz na treningu ...?
Napisano Ponad rok temu
a kiedy to się było ostatni raz na treningu ...?
A dziś w Meianie, w zeszłym tygodniu u Hoffmana bywałem, a 2 tygodnie temu na gwardyjce i u Pancera, tak się turlam tym brzuchem po świecie...
[jeŻyk - od jeża na głowie łysej, tak apropos]
Napisano Ponad rok temu
Typowe... Najczesciej spotykana wada postawy u dojrzalych mezczyzn - dupa na boku...no tak, idę o zakład że "jerzyk" to typowy łysiejący Pan z brzuszkiem ...
.........
Gorzej, bo w dodatku z młodą szczupłą pupą ))
Napisano Ponad rok temu
Tak wiec Amelia, twoja teza o teoretykach jest dosc slaba, a nawet bym powiedzial zwykla slabizna Moze teraz sprobujesz zastosowac w Meianie na Jezyku nowe sztuczki nauczone na bjj? To bedzie dopiero uciecha 8)a kiedy to się było ostatni raz na treningu ...?
A dziś w Meianie, w zeszłym tygodniu u Hoffmana bywałem, a 2 tygodnie temu na gwardyjce i u Pancera, tak się turlam tym brzuchem po świecie...
[jeŻyk - od jeża na głowie łysej, tak apropos]
Napisano Ponad rok temu
Ok troche bardziej powaznie - widze Jezyku ze uczysz sie u wielu nauczycieli - ktory jest najlepszy?
- i tym chytrym sposobem wrocilismy nieodparcie do tematu!
Napisano Ponad rok temu
Ok troche bardziej powaznie - widze Jezyku ze uczysz sie u wielu nauczycieli - ktory jest najlepszy?
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie nie interesuje mnie rozmowa o tym, co i pod jakim kontem 'nauczał' Dziadek, ale jestem bardzo zainteresowany źródłami o nadawaniu przez niego stopni. Może być na 'priva', please. :wink:Myślę, że pod tym kontem własnie nauczał i nadawał stopnie dziadek, stąd tak rózne wykonania technik przez jego uczniów.
Napisano Ponad rok temu
W zasadzie nie interesuje mnie rozmowa o tym, co i pod jakim kontem 'nauczał' Dziadek, ale jestem bardzo zainteresowany źródłami o nadawaniu przez niego stopni. Może być na 'priva', please. :wink:Myślę, że pod tym kontem własnie nauczał i nadawał stopnie dziadek, stąd tak rózne wykonania technik przez jego uczniów.
Napisano Ponad rok temu
Bardzo ciekawe podsumowanie... Respect!...
Napisano Ponad rok temu
Nie jestem teraz jakoś bardzo związany ze stroną techniczną, bardziej mnie interesuje praca z tzw. "centrum" .... zauważyłem, że absolutnie różne wykonania tych samych technik robione z "centrum" nabieraja zupełnie innej efektywnosci i zupełnie nie ma znaczenia, czy technika jest robiona tak jak w szkole Kobayashi, czy Saito....jakie jest "wnętrze" techniki - bo bez tego to jest tylko "pusta forma"
Napisano Ponad rok temu
Jego uczniowie docierają .Tak naprawdę, najlepiej mi się w chwili obecnej uczy tego co "pokazuje" Sensei Tamura, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to jest dobry nauczyciel dla początkujących..., no i do Polski nie za bardzo dociera
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu