smutne jest to co o drewniaku mówicie
mnie tez nie jest do smiechu. ale moze sie wypowie ktos w obronie.
Napisano Ponad rok temu
smutne jest to co o drewniaku mówicie
Napisano Ponad rok temu
wyborowa napisał
-a co będzie jak wystąpi przeciwko sobie dwóch "specjalistów". Jeden wygra zdecydowanie w kata (bo to jego specjalizacja), drugi nie da szans w kumite? Rozbijanie desek?mysle ze lepszy pomysl jest dwoboj. ci sami zawodnicy startuja w kata najpierw a potem niech walcza miedzy soba. do tego stworzyc jakis logiczny system ocen i wtedy wylonic mistrza. z jednej strony technika bedzie wygladala, a z drugiej bedzie praktyczna i skuteczna.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wracajac do zawodow kata: sa takie specjalne gi z zaszewkami ktore lepiej szeleszcza specjalnie do kata... Czy to sie jeszcze kwalifikuje do sztuki walki czy tylko do jazdy figurowej na lodzie bez lodu i bez jazdy... czyli do robienia figur dla medali
Wybaczcie panowie sarkazm ale nie moge sie powstrzymac.
A sprawa sprowadza sie znowu (przynajmniej z mojego punktu widzenia do przepisow walki ktore uniemozliwiaja uzycie calego bogadztwa techniczno-taktycznego, co owocuje - w trosce o zachowanie tegoz bogadztwa - pomyslami typu: "zawody figurowe karate"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja używam maturo i maturo u każdego "walą" tak samo....walą głośniej niż pioruny te gi...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no zobacz itkf albo wkf. Przecież im walą głośniej niż pioruny te gi
Napisano Ponad rok temu
Robione specjalnie dla nich, jak sądze. Kiedyś kupowałem u nich. Dawno temu i raz.... czy ktos moze widzial jakie kimono nosi Rychu albo Bestia?
Napisano Ponad rok temu
Dawno temu i raz
Napisano Ponad rok temu
Ja swoje wyrzuciłem. Maturo lepiej działa. Mimo, że "wali" (kto to, kurcze, wymyślił taką bzdurę?)...sentymenty...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
krochmal?czimeteki (nie pamiętam jak to się pisze), ale to chyba to "trzaskanie". Efekt akustyczny prawidłowego kime.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze inaczej
Tradycyjni trenują karate (SW) i jeżdzą na zawody się sprawdzić
Sportowi trenują kumite i kata dla zawodów a wszystko w oparciu o karate (stroje i nazwy)
naprawde myslisz ze taki podzial istnieje?
Przeciez kazdy kto jedzie na zawody jedzie po to zeby sie sprawdzic i wygrac.
ten podzial sugeruje ze istnieja dwie techniki, dwa sposoby wykonania tej samej rzeczy, ktore inne cele maja przed soba. to mi wyglada na schizofrenie, albo co najmniej na rozdwojenie jazni.
mysle ze lepszy pomysl jest dwoboj. ci sami zawodnicy startuja w kata najpierw a potem niech walcza miedzy soba. do tego stworzyc jakis logiczny system ocen i wtedy wylonic mistrza. z jednej strony technika bedzie wygladala, a z drugiej bedzie praktyczna i skuteczna.
Napisano Ponad rok temu
krochmal?Efekt akustyczny prawidłowego kime.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu