Ocena wykonania kata, tradycyjni a sportowi
Napisano Ponad rok temu
ta ceremonia na początku, myślałem ze kata to samo kłanianie
REI NO KATA
A samo kata dziwactwo, nie wiem czy to jakieś stylowe czy wymyślone na zawody.
Irytowały mnie pozycje pt szorowanie pośladkami ziemi.
Śliczne Yoko za to
Napisano Ponad rok temu
gracja ruchów, szczególnie na początku
i jaka głośna...
(nie za dużo tych kiai???)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie!dziwactwo na maksa
ta ceremonia na początku, myślałem ze kata to samo kłanianie
REI NO KATA
A samo kata dziwactwo, nie wiem czy to jakieś stylowe czy wymyślone na zawody.
Irytowały mnie pozycje pt szorowanie pośladkami ziemi.
Śliczne Yoko za to
Stylowe?! Nie żartuj! Jeśli tak, to jest styl bez stylu. Kolejność ruchów (bo nie chcę użyć słowa 'technik') kompletnie przypadkowa, albo raczej dobrana wg jednego kryterium - ekspresyjności. Idę o zakład, że jest to forma (bo nie chcę użyć słowa 'kata') przygotowana na zawody w... no, w tym czymś, w czym dziewczyna startowała (bo nie chcę użyć słowa 'karate')
Napisano Ponad rok temu
po edycji:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tak od 6'20''
Napisano Ponad rok temu
-jak na osobe tak młodą to te elementy były na 4+ lub 5- więc mogła wygrać z przedstawicielkami "prawdziwego karate"?jakość ruchu, jego dynamikę, timing, zasady generowania energii
Napisano Ponad rok temu
A co to za zwierzę to XMA? 8O Pytam serio.To jest xma dokładnie, ale mnie np. średnio to interesuje, co to jest w tym momencie.
I jeszcze jedno: wkurzyły mnie po raz nie wiem który słowa w tytule filmiku - "US Open TRADITIONAL kata"! Co w tym było tradycyjnego, do jasnej ch...y?! (Nie mówiąc o tym, że osobiście nie podoba mi się generalnie sama idea zawodów kata).
Napisano Ponad rok temu
A co to za zwierzę to XMA? 8O Pytam serio.
Extreme Martial Arts. Takie niby połączenie sztuk walki z akrobatyką. "Z pięknymi wariacjami i akrobatyką"... żeby zacytować tego kogoś, kto wprowadził to hasło do Wikipedii. :?
Co w tym było tradycyjnego, do jasnej ch...y?!
Otóż to! I o to mi też chodziło, gdy wlepiałam filmiki do wątku o Tsunami, ale nie schodźmy tu na ten temat może lepiej ;-) Rozwalają mnie takie niedoróbki jeszcze bardziej niż wymyślenie jakiegoś swojego kretyńskiego kata. To już tchnie kabaretem.
Napisano Ponad rok temu
to jest XMA, a tamto to jakieś dziwactwo i tyle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jasne ... :? Dynamika to tylko nie ruch ręki czy nogi ... Nie przesadzajmy.więc mogła wygrać z przedstawicielkami "prawdziwego karate"?
Napisano Ponad rok temu
-mówisz bo wiesz...jakbyś nie wiedział... :wink: .Tak to jest z elementami wspólnymi :roll:Jasne ... :? Dynamika to tylko nie ruch ręki czy nogi ... Nie przesadzajmy.więc mogła wygrać z przedstawicielkami "prawdziwego karate"?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byli tam rozni nawiedzency spragnieni tytulow i chwaly, niektorzy jakby zywcem wycieci z glupiego filmu, przejeci rola itd itp. Przyznam ze bylo to dla mnie zupelnie nowe doswiadczenie... :wink:
Ale do rzeczy: byli tam rowniez reprezentanci tzw karate tradycyjnego, czarne pasy z siwiejacymi wlosami... Do dzis nie rozumiem co powoduje ze powaznie wygladajacy ludzie robia z siebie takich blaznow. Rownie dobrze mogli by pokazywac swoje kata w cyrku miedzy wystepem klaunow, zonglerow i dobrze rozciagnietej panienki w krotkiej spodniczce. Jesli mi ktos powie ze ma to cos wspolnego z Budo to przepraszam, ale bede nietaktowny i go wysmieje!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rownie dobrze mozna zrobic zawody w medytacji - to przeciez absurd!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)
10 następnych tematów
-
Shorin Ryu Zgrupowanie
- Ponad rok temu
-
my tu gadu gadu a dziś walczy Machida
- Ponad rok temu
-
KARATE - jak zdefiniować co jest karate a co nie
- Ponad rok temu
-
Puchar Europy Oyama Karate Bydgoszcz 2009
- Ponad rok temu
-
Projekt nowej ustawy o sporcie
- Ponad rok temu
-
Potrzebuję pomocy
- Ponad rok temu
-
SEMI KNOCK-DOWN dla dorosłych, szukam informacji
- Ponad rok temu
-
Turniej Enshin Karate - Sabaki Challenge
- Ponad rok temu
-
sosai,kancho, renshi itd
- Ponad rok temu
-
Jaka formuła zawodów w okinawskim GoJu-ryu?
- Ponad rok temu