SAMOOBRONA DLA PAŃ
Wszystkie zainteresowane panie zapraszamy na zajecia SAMOOBRONY w dniu 25i 26 marca, wtorek i srodao godzinie 19:00 - 21:00
Zajęcia będą prowadzone przez Chief instruktorka na Polskę Modern Arnis & Kombatan Andreasa Borutę i Roberta Kwiatkowskiego instruktora klubu oraz instruktorkę aerobiku.
Będzie można poćwiczyć podstaw samoobrony połączonych z aerobikiem, która przyda się każdej pani na ulicy i różnych nibezpiecznych sytuacjach.
Spotykamy się 25 i 26 marca w Szkole im. Cecylii Plater Zyberkówny przy ul. Pięknej 24/26 koło kina Polonia (Pl. Konstytucji)
WSTĘP WOLNY - ZAJĘCIA BEZPŁATNE
WSZYSTKIE PANIE SERDECZNIE ZAPRASZAMY
W miłej atmosferze mozna nauczyć sie więcej i czuć sie bezpieczniej.
więcej informacji:
tel:504-391-533
e mail:klub_brucelee@o2.pl
GG:6758220 lub 10020021
Kursy samoobrony
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Was ist das?...podstaw samoobrony połączonych z aerobikiem...
Napisano Ponad rok temu
Pewnie takie cuś ..Was ist das?...podstaw samoobrony połączonych z aerobikiem...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkie Panie i zapraszam na kurs samoobrony 1 stopnia. Kurs odbędzie się w dniach 20,21 wrzesień. Szczegóły na
Napisano Ponad rok temu
i jaki zasięg mają wasze szkolenia...? skąd są kursantki?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Źródło: feminoteka.
Napisano Ponad rok temu
Widziałem raz relację z takiego kursu i wyszło średnio przekonująco moim zdaniem - aczkolwiek dwuminutowy materiał mógł nie pokazać najważniejszych rzeczy.
"Zajęcia rozpoczną się 15 stycznia i będą prowadzone co czwartek" - czy jest to zamknięta całość np. w 5 szkoleniach, czy kurs otwarty i każdy może dołączyć w dowolnym momencie?
To takie pierwsze pytania, które mi się nasunęły
Napisano Ponad rok temu
PS Lepiej robić cokolwiek niż nic.
Napisano Ponad rok temu
PS Lepiej robić cokolwiek niż nic.
To miał być mój komentarz na koniec posta.
Ale jednak go nie umieściłem. Dlatego, że z tematem samoobrony kobiet uważam, że należy podchodzić ostrożnie. Gdyż nie lubię złudnego poczucia bezpieczeństwa, które czasem może bardziej szkodzić niż pomagać
Podstawowe przeszkolenie wraz z nauką zachowań - jak najbardziej. Aczkolwiek wolę się upewnić co to jest, gdyż kiedyś widziałem reportaż z takiego szkolenia(może to było straży miejskiej, może inne - teraz sobie nie przypomnę) i 60-letnia kobieta zadowolona wypowiadała się z pełnym zadowoleniem, że teraz ona na pewno sobie poradzi z każdym oprychem. A jako przebitki pokazywali techniki typu - dźwignia łokciowo-barkowa lub nieśmiertelny blok z góry na atak nożem.
Ad 1) nie twierdzę, że dźwignia łokciowo-barkowa nie jest skuteczna, aczkolwiek trzeba wprawy i przeszkolenia większego niż weekendowy kurs do tego by ją dobrze założyć Ad 2) Techniki na nóż wolę nie komentować.
Moja koleżanka nabrała dużej pewności siebie po kursie SK, pokazywała koleżankom ile technik zna, mówiła, że nie boi się wracać po ciemku. Aczkolwiek kiedyś "zaatakowałem" ją z zaskoczenia na ulicy(podszedłem od tyłu i przestraszyłem) - była całkowicie bezbronna nawet przez parę minut po(chociaż w teorii pamiętała, że należy wykonać ruch 1, potem 2.. to nie potrafiła nic z tego zrobić).
Żeby nie było - nie wiem co to za kurs i nie znam w pełni tego programu. Nawet zachęcam do uczestnictwa w nim, nawet jeżeli wartość merytoryczna jest niewielka, bo zawsze to jakieś doświadczenie(bardziej w wyborze kursu). Po prostu apeluję o ostrożność
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem o czym mówisz. W temacie tym mam bowiem podobne zdanie. Osobiście uważam, że po stronie organizatora takiego kursu istnieje moralny obowiązek aby uczestników dyplomatycznie 'sprowadzić na ziemię' w kwestii umiejętności jakich tam nabędą oraz realiów 'ulicy'.To miał być mój komentarz na koniec posta.
Ale jednak go nie umieściłem. Dlatego, że z tematem samoobrony kobiet uważam, że należy podchodzić ostrożnie. Gdyż nie lubię złudnego poczucia bezpieczeństwa, które czasem może bardziej szkodzić niż pomagać...
Z tym zastrzeżeniem jestem 'za' takimi kursami - jak wspomniałeś 'bo zawsze to jakieś doświadczenie'.
PS Ostatnio w 'Trzeciej stronie medalu' PR3 była relacja z gali Mistrzów Sportu. Był też wywiad z Agnieszka Radwańską, która wspomniała o swoim 'krótkim kursie karate'. W skrócie - wypowiedź poniekąd zbliżona do słów 60-letniej Pani, którą byłeś łaskaw cytować :wink:
Racja. Wkleiłam z opcji 'więcej' a tam treści nieznacznie mniej.na stronie głównej Feminoteki jest napisane, że jest to cykl zajęć organizowanych przez Straż Miejską
Napisano Ponad rok temu
W Warszawie rusza nowy kurs obrony osobistej dla kobiet w systemie WSDP.
Terminy i data rozpoczęcia:
Pierwsze spotkanie w piątek 27 marca 17.30.
Zajęcia będą odbywać się w każdy piątek od 17.30 do 19.30.
Kurs trwa 3 miesiące, czyli do 12 czerwca.
Miejsce:
II Liceum Ogólnokształcące im. Stefana Batorego
ul. Myśliwiecka 6
Informacje organizacyjne:
Na zajęcia należy zabrać długie luźne spodnie i obuwie sportowe.
Praktyczne działania rozpoczynamy już na pierwszym spotkaniu.
Pierwsze zajęcia są bezpłatne i mają charakter testowy.
Liczba uczestniczek:
W jednym szkoleniu uczestniczyć może maksymalnie 16 ćwiczących.
W związku z dużą ilością wcześniej otrzymanych zapytań prosimy o e-mailowe potwierdzenie uczestnictwa na adres prowadzącego
Więcej informacji na temat systemu WSDP na stronie:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ile w sumie zostało przeszkolonych kobiet w systemie WSDP od początku waszej
działalności ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że się odbywają. Szkolenia są organizowane cyklicznie co kwartał. Teraz najbliższe już niedługo 24 i 25 kwiecień 2010. W kwietniu kurs 1go stopnia a w czerwcu 2gi stopień.
Pozdrawiam i Zapraszam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Elementarz kobiety bezpiecznej - dr S.Kowalski
- Ponad rok temu
-
Baton dla kobiety - jaki wymiar?
- Ponad rok temu
-
Pierwsza walka MMA kobiet w Polsce!