Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sei-Budokai

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
539 odpowiedzi w tym temacie

budo_jan111
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1216 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Re: Sei-Budokai

szkoda , że to seminarium jest w tygodniu penie jakby było przez weekend było by więcej uczestników jaki jest program seminarium ?

Na pewno tak. Seminarium/trening na poczatku roku to juz w Tarnowie tradycja :) Trzeci raz z rzedu robimy seminarium na poczatku roku, rok temu bylo 3go. Nie oczekuje wielu gosci spoza Tarnowa. Oczywiscie byliby mile widziani ale to tylko jeden trening wiec sila rzeczy seminarium bedzie mialo raczej lokalny charakter. Pozdrawiam
  • 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

umiescie tutaj krótką relację z seminarium
jesli chodzi o techniki grapplerskie w Sei Budokai bazujecie na technikach judo ? czy na ju jitsu submission wrestling , catch wrestling(bardzo ciekawa forma zapasów z chwytami konczącymi) również?
organizujecie seminaria w których duża część czasu poswięcona jest na grappling ?

z tego co widze w Kyokushin Budokai , Shidokan dosyc dobrze jest ta strefa walki rozwinięta nawet na ich zawodach jest rozgrywana konkurencja grappling

jak z tą strefą walki jest w Sei Budokai?
Pozdrawiam
  • 0

budo_jan111
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1216 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Walke w parterze traktujemy powaznie, trudno jest walczyc w Seibudokai nie znajac technik parterowych, owszem robimy treningi i seminaria poswiecone parterowi. Oczywiscie nie mamy na to tyle czasu jak ludzie cwiczacy BJJ, to oczywiste, napewno jednak jestesmy lepsi w parterze niz oni w stojce :) :)

Nasz parter jest tym co sie ogolnie w parterze cwiczy, mysle ze podejscie Kosen Judo jest nam najblizsze. Z tym ze u nas wolno w parterze uderzac wiec wiele technik dobrych w grapplingu jest dla nas maloprzydatna, z drugiej strony walczymy w gi wiec poza tym co robi sie w MMA uzywamy jeszcze ubranek do duszen, kontroli itd. Techniki parterowe ciagle sie rozwijaja, nawet BJJ obecnie jest inne niz przed kilkunastu laty.

Tak zawody graplingu w karate - widzialem kilka takich i poziom byl przerazajacy! (jak zreszta trening K1 w wykonaniu roznych szihanow - nie nalezy miec zludzen :) )
  • 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam
super , że grappling jest dobrze rozwinięty w Sei Budokai wiadomo , że walka z uderzeniami w parterze jest inna niż bez nich, kosen judo to moim zdaniem bardzo ciekawa odmina stosuje się w nim proste skuteczne techniki , współpracujecie jako organizacja z jakimiś nauczycielami Kosen Judo ?

widziałem zawody w formule grappling na zawodach Shidokan i wyglądało to całkiem przyzwoicie w tym stylu grappling też jest bardzo ważnym elementem
  • 0

budo_death-wish
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2867 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

tomek_tg
Kosen Judo to "wydział" Kodokan w chwili obecnej.
  • 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie wiedziałem czyli prężnie sie Kosen Judo rozwija możesz napisać o tym coś więcej?
  • 0

budo_death-wish
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2867 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Ne rozwija się.
Poza uniwersytetami w Japonii praktycznie nie istnieje.
  • 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

acha czyli nadal jest uprawiane na uniwersytetach ale pewnie jest troche specjalistów od Kosen z którymi można współpracować ,czerpać z ich wiedzy
  • 0

budo_jan111
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1216 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Np Katsuhiko Kashiwazaki. Kimura byl rowniez przedstawicielem tego kierunku. Jak i jeponski nauczyciel Helio Gracie
  • 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Np Katsuhiko Kashiwazaki. Kimura byl rowniez przedstawicielem tego kierunku. Jak i jeponski nauczyciel Helio Gracie

swietny fachowiec :)
Sei Budokai współpracuje z sensei Kashiwazaki? mysle ze sporo rzeczy które pokazuje sensei Kashiwazaki można z powodzeniem zaadaptować na potrzeby Sei Budokai :)

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

• 0

budo_jan111
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1216 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Oczywiscie ze mozna, z sensei Kashiwazaki nie wspolpracujemy. mamy scisle kontakty z wysokiej klasy judokami, min. z miedzynarodowym trenerem IJF, ktory przez pol roku prowadzil treningi w moim klubie. Ale sam hanshi Voinescu to 4 dan judo: parter byl zawsze jego hobby :) wiec wlasciwie etap adaptowania roznych rzeczy mamy wlasciwie dawno za soba. Oczywiscie techniki sie zmieniaja, doskonala, rozwoj nastepuje ciagle wiec w tym sensie trzeba byc otwartym.
  • 0

budo_kwiat
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 979 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Puchar Rosji Kudo

• 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Sei Budokai jesli chodzi o walkę sportową to wypisz wymaluj KUDO

gdzieś czytałem , chyba na tym forum , że planujecie odejsc od nazwy Karate
prawda to ?
  • 0

budo_kwiat
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 979 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pomyliłem wątki przepraszam :oops: chciałem te linki zamieścić w temacie mma karate
  • 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Pomyliłem wątki przepraszam :oops: chciałem te linki zamieścić w temacie mma karate

super linki
nic się nie stało Sei Budokai to też MMA Karate w walce sportowej bardzo zbliżone do kudo
  • 0

budo_jan111
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1216 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jest pare argumentow ktore za tym przemawiaja, ale wlasciwie nie bylo nigdy takich planow.
  • 0

budo_jan111
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1216 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

super linki
nic się nie stało Sei Budokai to też MMA Karate w walce sportowej bardzo zbliżone do kudo

My trenujemy rowniez troche klasyki, mamy w programie kata -az trzy! :) i cwiczenia chi-gong. Jesli chodzi o sedziowanie to odeszlismy od choragiewek, sedziowanie odbywa sie jak w boksie, kicku i mma. Sedzia walki dba o przebieg walki , sedziowie punktowi oceniaja. To jest efektywniejsze. Poza tym walka jest wlasciwie taka sama, poza drobnymi roznicami w przepisach.
  • 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

super linki

My trenujemy rowniez troche klasyki, mamy w programie kata -az trzy! :) i cwiczenia chi-gong. Jesli chodzi o sedziowanie to odeszlismy od choragiewek, sedziowanie odbywa sie jak w boksie, kicku i mma. Sedzia walki dba o przebieg walki , sedziowie punktowi oceniaja. To jest efektywniejsze. Poza tym walka jest wlasciwie taka sama, poza drobnymi roznicami w przepisach.

wygląda na to , żę Sei Budokai jest jakby bogatsze od kudo gdzieś w internecie widziałem zdjecia Hanshi Leonardo Voinescu z twórcą Kudo Daido Juku Tadashi Azumą może szykuje się jakaś bliższa współpraca organizacji Sei Budokai z organizacją Kudo ?
widziałem też zdjęcia z nauczycielami Qigong jaka odmiana Qigong jest w Sei Budokai ?

w czerwcu w Krakowie będzie seminarium Tsu Shin Gen ktoś z Sei Budokai planuje wziąść w nim udział ?
  • 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

to filmik z Yoshinkan Budo lub inaczej Yoshinkan Aiki Ju jitsu walczą w podbnych kaskach jak w Sei Budokai tylko zamiast rękawić do mma używają bokserskich.
  • 0

budo_tomek_tg
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 338 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

na niektórych filmikach z Sei Budokai widać zawodników w niebieskich gi
w Sei budokai można używać karategi w takim kolorze ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024